Digitale knopenbijbel

KnopenbijbelDe meest complete knopenbijbel voor zeelieden. Zo prijst uitgeverij Adlard Coles de onlangs verschenen digitale versie (e-pub) van het knopenboek aan. Er staan inderdaad circa tweehonderd verschillende maritieme knopen in en in dat opzicht is het boek zeker compleet te noemen.

Digitaal

Nieuw is het niet, want de zogeheten ‘hardcopy’ lag al langer in de schappen. Wel handig is, dat het boek nu digitaal beschikbaar is. Overigens gaat het niet alleen om knopen, maar ook het splitsen komt uitvoerig aan bod. Daarnaast worden onderwerpen als sterkte, toepassing en historie van de verschillende knopen en splitsen aan de orde.

Animaties

Het digitale boek staat vol met instructieve en illustratieve afbeeldingen, maar het is jammer dat de digitale mogelijkheden niet verder zijn benut. Wat zou er immers mooier zijn dan korte filmpjes waarbij een instructeur stap-voor-stap laat zien hoe een splits of knoop moet worden gemaakt of animaties die dit uitleggen?

Deze recensie verscheen eerder in Zeilen 4 – 2013.

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Over Cees van Dijk

Cees werkte als hoofdredacteur bij een grote uitgeverij. Nu werkt hij freelance voor verschillende kranten, schrijft en redigeert hij teksten, organiseert hij schrijfcursussen en -workshops, geeft hij teksttrainingen en begeleidt hij auteurs. Zie www.ceesvandijk.nl.

Wij zijn benieuwd naar uw reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.