Omnia oven

Getest: de Omnia, een broodbakpan

Brood bakken in een pan
Helaas, voor de croissants werd het te heet.

Om verzekerd te zijn van vers brood tijdens onze zeiltochten neem ik mijn toevlucht tot het ondervragen van collega zeilers die vaker brood aan boord bakken. De mooiste en snelste oplossing zou de broederpan bieden, niet diegene die je overal kunt kopen, die met de vorm van een tulband, nee, een platte.

Via het internet zoek ik vele adressen op bel ik talloze winkels. ‘Nee mevrouw die ken ik niet’, is bijna een standaard antwoord. Tot ik contact krijg met een winkelier in Amsterdam. Helaas kan zijn leverancier de gezochte pan niet meer leveren.

Op zoek naar de wonderpan

Plan B treedt in werking: op zoek naar de wonderpan of, z’n nieuwe naam, de Omnia, een ronde bakvorm met een gat in het midden en een deksel erop. Om deze pan nog voor onze vakantie te bemachtigen kost enige moeite, maar de watersportzaak bij de haven bestelt enthousiast de pan en voor ons vertrek kan ik hem ophalen.

Zwarte croissants

Eerst maar eens voorgebakken brood proberen; croissants moet niet zo moeilijk zijn. Hetafstellen van de juiste warmte verloopt niet zo goed en de croissants komen zwart onder de deksel vandaan!

Dan maar eens voorgebakken pistoletjes op een laag vuurtje, zowaar, een heerlijke bakgeur vult de kajuit en knapperig verse broodjes zijn het resultaat.

Kneden en rijzen

Nu zijn we toe aan het ‘echte’ werk. Brood bakken. Toch eerst maar kant-en-klaar bakmeel van AH, water erbij, kneden, 30 minuten rijzen, daarna uitrollen in de pan, de Omnia, nu 90 minuten rijzen, daarna de pan op het gas met de stand op laag.

Op de verpakking staat een half uur op 220 gr. Welnu 45 minuten later blijkt bij test dat de korst hard genoeg is en gaan we er vanuit dat het brood goed is.

Gespannen snijden we het brood door en proeven een stukje. Heerlijk, helemaal goed. We gaan op zoek naar meel, want dit smaakt naar meer.


Ankie en Cees

Ankie en Cees van Dijk
Ankie en Cees van Dijk.

Onderweg naar bekende en onbekende bestemmingen. Ankie en Cees van Dijk reizen, ontdekken en bloggen.

Lees meer…


Advertentie

NOMAS nieuwsflits

Blijf op de hoogte van onze belevenissen en ontvang gratis tips over onze trips.


Advertentie



Meer berichten

  • Laatste trip met de camper

    Elburg.

    Terug in Nederland wacht een aantal klussen aan de camper. Ook maken we een trip langs het water en brengen we een bezoek aan Middelburg, rijden we naar Oudenbosch en Stampersgat en dwalen we door Elburg. Dan breekt het moment aan waarop we, met bloedend hart, onze camper verkopen. Tegelijk betekent dat de start van…

    Lees meer…


  • Van Rocroi naar Thorn

    Thorn

    In het historische Rocroi maken we een wandeling rond de oude vestingwerken. Daarna rijden we door naar het Limburgse Ittervoort en bezoeken we Thorn, het witte dorpje. Daarmee sluiten we onze tweede camperreis van 2023 af. Tijd om nieuwe plannen te maken. Als we Troyes achter ons laten vragen we ons af of we deze…

    Lees meer…


  • In Troyes raken we niet uitgekeken

    Troyes

    Dat is echt een stad die je niet links moet laten liggen als je in de buurt bent, was ons gezegd. Daarom besluiten tijdens het laatste deel van onze zomerreis een tussenstop te maken in het Noord-Franse Troyes. Dat blijkt in alle opzichten een prima keuze. Deze stad is een bezoek meer dan waard. Ook…

    Lees meer…


  • Langzaam langs de Loire

    Kasteel in Saumur

    Langs de Loire kun je prachtig fietsen, luidde het advies van onze vrienden. En vergeet vooral die mooie wijnen niet, voegden ze daaraan toe. Na enig wikken en wegen besluiten we niet via Bretagne en Normandië terug naar Nederland, maar de befaamde Franse rivier te volgen. Dat blijkt in alle opzichten een uitstekende keuze. Na…

    Lees meer…


advertentie


2 reacties op “Getest: de Omnia, een broodbakpan”

  1. Rainier avatar
    Rainier

    Ook wij hebben er nu 1, zal ons ook benieuwen ……

  2. nau werner avatar
    nau werner

    was heel fijn om even je buur te mogen zijn…
    Werner Nau
    Chiringuito 55 bavaria
    werner.nau@skynet.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.