Op stootgaren in La Coruña

La Coruña

Zes weken geleden lieten we onze geliefde Nomas achter in La Coruña in het noordwesten van Spanje. Daarmee hadden we het moeilijkste deel van onze tocht naar het zuiden volbracht. Dachten we.

Oh, met de omstandigheden hier is niets mis. De temperatuur is heerlijk, net als het eten. De medewerkers van de haven zijn uiterst vriendelijk en doen hun bet om het je naar de zin te maken. Ook is er genoeg te beleven, want een feestje gaan de Spanjaarden niet uit de weg.

Nee, daar ligt het allemaal niet aan. Maar we willen verder en dat lijkt een interessante uitdaging te worden. De weergoden hebben namelijk bedacht, dat het maar eens afgelopen moet zijn met die eeuwige Portugese Noord, de Nortada.

Daarom ligt er nu al dagen een lagedrukgebied voor de Portugese kust. En dat zorgt voor een constante wind. Uit het zuiden. Een laatste blijk op de weerkaarten leert ons, dat het laag zich nog wel een handhaaft. Misschien dat we het morgen redden tot Camariñas, zo’n vijftig mijl verder. En anders? Wachten op betere tijden.

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Over Cees van Dijk

Cees was freelance redacteur en werkte als hoofdredacteur bij een grote uitgeverij. Nu organiseert hij schrijfcursussen en -workshops, geeft hij teksttrainingen en begeleidt hij auteurs. Zie www.ceesvandijk.nl. Voor www.24editor.com redigeert hij teksten en als zeilvakantie-expert is hij verbonden aan www.vakantieboulevard.nl.

Wij zijn benieuwd naar uw reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.