Zeilregels op schrift

RegelschriftDe reglementskennis van wedstrijdzeilers laat te wensen over. Dat blijkt uit de door het Watersportverbond uitgevoerde Top 10 ergernis meting die in het kader van het onderzoek ‘Veilig Sportklimaat’ is gehouden. Het gebrek aan regelkennis staat op de eerste plaats. En dat is opmerkelijk in een sport waarin de deelnemers in principe op het water en tijdens de wedstrijden zelf de scheidsrechters zijn.

Voor zeilers die hun sportieve leven willen beteren, maar geen zin hebben in ‘droge leeskost’, biedt ‘Het Regelschrift 2013-2016’ wellicht de oplossing. Met verhelderde voorbeeldsituaties in beeld en uitleg van de betreffende reglement-tekst geeft samensteller Henk Plaatje inzicht in de nieuwe wedstrijdregels. Voor de officiële tekst van de Regels voor het wedstrijdzeilen, is het wel raadzaam om ook het door het Watersportverbond uitgeven reglementsboekje te raadplegen.

Het Regelschrift (zesde druk)  is op waterafstotend papier gedrukt en kunt u dus aan boord worden meegenomen.

Deze beschrijving werd eerder gepubliceerd in Zeilen.

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Over Cees van Dijk

Cees werkte als hoofdredacteur bij een grote uitgeverij. Nu werkt hij freelance voor verschillende kranten, schrijft en redigeert hij teksten, organiseert hij schrijfcursussen en -workshops, geeft hij teksttrainingen en begeleidt hij auteurs. Zie www.ceesvandijk.nl.

Wij zijn benieuwd naar uw reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.