Bijna klaar voor transport naar Nederland

Direct nadat we na onze tocht vanuit Nederland aankomen in Port Napoleon gaan we kijken hoe de NOMAS er bij ligt.
Direct nadat we na onze tocht vanuit Nederland aankomen in Port Napoleon gaan we kijken hoe de NOMAS er bij ligt.

Vorig jaar september lieten we de NOMAS achter in het Zuid-Franse Port Napoleon. Nu zijn we na een tocht van ruim twaalf uur over de Belgische en Franse snelwegen weer terug en kunnen we beginnen met de laatste klussen om de boot te prepareren voor het transport naar Nederland.

Veel hoeft er niet te gebeuren. De antennepaal moet worden gedemonteerd, net als de windgenerator. Ook moet de buiskap eraf. Dat betekent dat we de zonnepanelen moeten verwijderen. Allemaal geen ingewikkelde klussen, maar het moet zorgvuldig worden gedaan, anders is het lastig om straks in Nederland alles weer terug in de oude staat te brengen.

Mast strijken

En de mast? Die laten we door professionals strijken en gereed maken voor he boottransport. Daar hoeven we zelf dus niets aan te doen. Hoewel, alle draden en kabels die van de navigatiehoek via het plafond de mast in gaan, moeten op een nette manier worden ontkoppeld. Dat wordt nog een boeiend klusje, maar we hebben een systeem bedacht om te voorkomen dat we straks niet meer weten welke draad aan welke draad moet worden bevestigd. Klinkt het ingewikkeld? Dat vinden we ook.

Komende dagen gaan we dus druk aan de slag en we zullen je op de hoogte houden van onze vorderingen. Belangrijk voordeel, in tegenstelling tot de omstandigheden in het noorden is het heerlijk weer in Port Napoleon. Alle ingrediënten voor een succesvolle klusweek zijn dus aanwezig. Hoe het uitpakt? Volg ons blog.

Geplaatst in Het logboek en getagd met .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.