Doordouwen in Dieppe

Dieppe
Nomas afgemeerd in Dieppe.

Stelt u zich eens voor. Een inmiddels volgepakte haven en geen ruimte om te manoeuvreren met een stevige stroom die ons ook nog eens de verkeerde kant op zet. Hoe moeten we dat morgen bij vertrek uit Boulogne gaan oplossen?

Geen nood, zegt de vriendelijke Belgische schipper van Westcoast Sailing die ons in Duinkerke ook hielp en nu naast ons ligt. “Ik assisteer jullie morgen wel”. Als we hem melden dat we al om zes uur met het tijd mee weg willen, haalt hij zijn schouders op. “Geen probleem”.

Naar Dieppe

Als we de volgende morgen in alle vroegte aanstalten maken om los te gooien, staat hij inderdaad op het voordek van zijn boot om met lijnen en wat trekken-en-duwen ons veilig op weg te helpen.

Op naar Dieppe, ruim vijftig mijl. Het is wederom een dag met licht weer, maar we zetten zeil en gaan voortvarend met de stroom mee richting zuiden. Dit wordt een zeildag zoals we ons hadden gewenst.

La Solitaire

Op de rede van Dieppe blijken we in de slotfase van Le Figaro, een evenement voor solozeilers,  terecht te komen. Dat zorgt voor extra drukte op weg naar de jachthaven en juist als we een mooi plekje hebben gevonden – en er model naar toe varen – worden naar een andere steiger gedirigeerd.

Ankie in Dieppe

Afmeren aan een klein vingersteigertje is bij ons niet populair, maar een hulpvaardige havenmeester zorgt dat we zonder schade vast kunnen maken. En dan op zoek naar Michel Desjoyeaux, die we even later in het echt zien.

Geplaatst in Het logboek en getagd met .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.