Eindelijk rust in de baai

Avond bij Camariñas‘t Is nauwelijks voor te stellen, maar na vijf dagen wind, heel veel wind, is het nu doodstil in de baai voor Camariñas. Alsof er een knop werd omgezet, zo snel ging de wind liggen.

Eerlijk gezegd zijn we er ook wel aan toe. Voortdurend veel lawaai, een boot die in beweging blijft – soms heel heftig – en de spanning of het allemaal wel goed zou gaan. Gelukkig is er het goed gegaan. We lagen en liggen als een huis, dankzij ons Rocna-anker.

Geopende choke

Vandaag konden we dus eindelijk even de wal op. Dat ging echter niet zonder slag of stoot. Ons trouwe buitenboordmotortje weigerde namelijk dienst. Eindeloos hebben we aan dat startkoord staan trekken. Uiteindelijk zijn we met een geopende choke en een gematigd gangetje aan de kant gekomen. En weer terug. Ook niet onbelangrijk, want het bootje was natuurlijk afgeladen met drank en voedsel.

Mocht iemand een nuttig advies hebben zodat we ons bb-tje weer in topconditie kunnen krijgen, dan horen we dat graag. De rubriek ‘Reacties’ staat ter uwer beschikking.

En dan nog een plaatje om de roerige week af te sluiten. Duidelijk is te zien hoe dit laag ons in zijn greep hield. Het is nu voorbij, maar gelukkig hebben we de foto’s nog.

Depressie voor de Spaanse kust

Geplaatst in Het logboek en getagd met .

2 reacties

 1. Hi Cees, prachtig gebied waar jullie nu zijn, heb op Facebook al een paar suggestie door gegeven.
  Wat betreft je motortje, hoe oud is de benzine? Oude benzine maakt een vuile carburateur. Die je met een spuitbus kunt reinigen, verder was er dacht ik een koelprobleem, in het onderstuk van de staart zit een klein impellertje, dat ook kapot kan, en volgens mij zelden bij een servicebeurt aan de beurt komt.
  Maar alleen op de choke varen is vuil in het brandstofcircuit van tank via filtertje en membraan tot en met carburateur. Vergeet ook niet het kraantje bij de tank.
  Succes!
  Ik zou trouwens dat liever in de buurt van Vigo of Bayonna doe ivm onderdelen. In Bayonna hebben ze betaalbare moorings bij de Royal Club Nautico, en héél goedkope witte wijn in het clubhuis. De eerste keer ga je daar bij voorkeur enigszins correct naar toe, beetje bla bla maar qua uitzicht en ‘consumpties’ wel de moeite waard. Er werkte een meisje met de naam Petunia (ja zoals de plant) die vloeiend Nederlands spreekt.
  Have fun.
  Groets Jaap.

  • Ha Jaap,
   Dank voor je uitgebreide reactie en de nuttige tips. Ik ben de hele dag met het motortje in de weer geweest. En hij loopt weer. Alleen het koelwater blijft een probleem. Helaas hadden ze hier geen impeller op voorraad, dus de volledige reparatie moet maar wachten tot in Portimão.
   Petunia zullen we helaas niet ontmoeten en aan de goedkope witte wijn in de Royal Club Nautico zullen we ons helaas ook niet vergrijpen. Op dit moment liggen we voor anker bij Baiona in afwachting van een beetje wind om verder naar het zuiden te gaan. Morgen ziet er goed uit, dus…mijlen maken.
   Keep in touch,
   Cees.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.