Expeditie Laura Dekker

Expeditie Laura Dekker

Laura Dekker

Enkele jaren geleden ontvingen we op de redactie van Zeilen een artikel van een toen dertienjarig meisje over haar belevenissen tijdens een solozeiltocht naar Engeland.

Niemand had op dat moment nog van Laura Dekker gehoord. Dat veranderde snel toe zij aankondigde een record te willen vestigen: ze wilde namelijk het jongste meisje ooit zijn dat solo een zeiltocht rond de wereld zou voltooien.

Mediastorm

Er barstte een mediastorm los die in de Nederlandse zeilwereld zijn weerga niet kende. Ondanks alle tegenwind zette Laura haar plannen door en verwezenlijkte zij haar droom.

Begin vorig jaar rondde zij haar soloreis af op St. Maarten, nam zij voorgoed afscheid van Nederland en vertrok zij naar haar geboorteland Nieuw-Zeeland. Daar werkt ze hard aan een carrière in de professionele watersport.

Publieke opinie

We hebben er lang op moeten wachten, maar onlangs verscheen het boek over haar belevenissen. Natuurlijk is er de nodige aandacht voor de strijd die zij voerde tegen verschillende overheidsdiensten en de publieke opinie. Maar gelukkig gaat het vooral over haar enerverende tocht. Het boek bevat een fotokatern en een voorwoord van Tania Aebi, die zelf als jong meisje de wereld rondzeilde.

 • Een meisje een droom
 • Laura Dekker
 • Uitgeverij De Alk & Heijnen watersport
 • Prijs 19,90 euro

Deze korte recensie verscheen eerder in Zeilen (nr. 8 – 2013).


advertentie


Ankie en Cees

Ankie en Cees van Dijk
Ankie en Cees van Dijk.

Onderweg naar bekende en onbekende bestemmingen. Ankie en Cees van Dijk reizen, zeilen en ontdekken.

Lees meer…

Nieuwste berichten

 • Slenteren door Sevilla

  Slenteren door Sevilla

  Wat wij zo aantrekkelijk vinden aan het Spaanse Sevilla? Als je een hotelletje hebt in de binnenstad liggen alle bezienswaardigheden op loopafstand. En lopen doen we tijdens ons bezoek aan de Andalusische stad volop. Naast eten en drinken natuurlijk. Eeuwenlang werd dit deel van Spanje overheerst door de Moren. Uit die periode, die tot halverwege […]

  Lees meer…


 • Rijstfestival in Delta l’Ebre

  Rijstfestival in Delta l’Ebre

  ”Als ze hier een festival over eten organiseren hoef je je over een ding in ieder geval geen zorgen te maken en dat is eten”, werd ons gezegd toen we het plan opvatten om naar het jaarlijkse rijstfestival in de delta van de Ebro in Catalonië te gaan. In deze vlakke delta domineren de rijstvelden.…

  Lees meer…


 • Zomeravond in Enkhuizen

  Zomeravond in Enkhuizen

  Afgelopen weken koelde het ’s avond behoorlijk af. Lekker in de kuip zitten in de avondschemering was er niet bij. Tenzij je in dikke kleren gehuld aan een glas wijn wilde nippen. Tot we in Enkhuizen het anker uitgooien. Als de wind helemaal wegvalt kunnen we eindelijk genieten van een zwoele zomeravond. In het kommetje…

  Lees meer…


advertentie


NOMAS nieuwsflits

Met onze gratis nieuwsflits blijf je op de hoogte van onze belevenissen. Zodra we een nieuw bericht hebben gepubliceerd, laten we dat weten. Zo mis je niets.

Wij zijn benieuwd naar je reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.