Expeditie Laura Dekker

Laura Dekker

Enkele jaren geleden ontvingen we op de redactie van Zeilen een artikel van een toen dertienjarig meisje over haar belevenissen tijdens een solozeiltocht naar Engeland.

Niemand had op dat moment nog van Laura Dekker gehoord. Dat veranderde snel toe zij aankondigde een record te willen vestigen: ze wilde namelijk het jongste meisje ooit zijn dat solo een zeiltocht rond de wereld zou voltooien.

Mediastorm

Er barstte een mediastorm los die in de Nederlandse zeilwereld zijn weerga niet kende. Ondanks alle tegenwind zette Laura haar plannen door en verwezenlijkte zij haar droom.

Begin vorig jaar rondde zij haar soloreis af op St. Maarten, nam zij voorgoed afscheid van Nederland en vertrok zij naar haar geboorteland Nieuw-Zeeland. Daar werkt ze hard aan een carrière in de professionele watersport.

Publieke opinie

We hebben er lang op moeten wachten, maar onlangs verscheen het boek over haar belevenissen. Natuurlijk is er de nodige aandacht voor de strijd die zij voerde tegen verschillende overheidsdiensten en de publieke opinie. Maar gelukkig gaat het vooral over haar enerverende tocht. Het boek bevat een fotokatern en een voorwoord van Tania Aebi, die zelf als jong meisje de wereld rondzeilde.

  • Een meisje een droom
  • Laura Dekker
  • Uitgeverij De Alk & Heijnen watersport
  • Prijs 19,90 euro

Deze korte recensie verscheen eerder in Zeilen (nr. 8 – 2013).

Geplaatst in Boeken, Het logboek en getagd met .

Wij zijn benieuwd naar je reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.