Altea - Spanje

Door Frankrijk naar Spanje en Portugal

Nu de boot is verkocht, maken we plannen voor nieuwe avonturen. Kaarten en boeken komen op tafel. Met hulp van internet beginnen we aan de voorbereidingen van een reis via Frankrijk en Spanje naar Portugal.

Afgelopen jaren zijn we verschillende keren naar het zuiden gereden. Altijd was ons doel zo snel mogelijk op de plaats van bestemming te arriveren. Daar lag immers de NOMAS, onze geliefde zeilboot. Hoe eerder we daar zouden zijn, hoe sneller we de zeilen konden hijsen. Of met het noodzakelijk onderhoud beginnen. Vonden we.

In een buscamper door Andalusië

Nu nemen we meer tijd. Geen snelweg, maar alternatieve routes. Ons eerste reisdoel is Altea in Spanje. Daar stappen we over in een buscamper. Daarmee trekken we het binnenland van Andalusië in. Vervolgens gaan we met onze auto richting Portugal en maken we een lange tussenstop in de Algarve.

Córdoba staat op het lijstje

Een van de steden die we zeker willen bekijken is Córdoba. Diverse keren zijn we er in de buurt geweest, maar het is er nog nooit van gekomen om de bezienswaardigheden van deze stad van dichtbij te bekijken. Als alles volgens plan verloopt gaat dit dus tijdens onze komende reis veranderen.

Caminito del Rey

Ook willen we een wandeling maken over de Caminitio del Rey, een pad dat loopt van Álora in Málaga naar Campillos door de El Chorro-kloof. Het wandelpad tegen de rotswanden is drie kilometer lang, niet breder dan een meter en op honderd meter boven de rivier El Chorro. Volgens zeggen moet dit een spectaculaire belevenis zijn.

Ankie bestudeert de kaart van Spanje en Frankrijk
Ankie bestudeert de kaarten van Frankrijk en Spanje.

Lastige keuzen maken

Als we thuis, op de bank, de reisgidsen bestuderen en de kaarten raadplegen dreigen we ten prooi te vallen aan keuzestress. Hoewel we de kusten van Spanje de afgelopen jaren hebben verkend en we ook in de binnenlanden zijn geweest, valt er nog veel te ontdekken. Dat betekent dat we keuzen moeten maken. Niet zo simpel, want eigenlijk willen we overal naartoe en alles zien.

Eerst camperen, dan hotels

Na rijp beraadt besluiten we stapsgewijs, ongeveer in een week, door Frankrijk te trekken. Daar hebben we ook een concept voor ontwikkeld. We rijden ongeveer vijfhonderd kilometer, blijven dan twee dagen in een hotelletje en bekijken tijdens de rustdag de stad en de omgeving.

Pont d’ Avignon.

Onze eerste stop wordt Langres in het noorden van Frankrijk. Daarna rijden we door naar Avignon. Ook daar blijven we twee nachten. Vervolgens gaan we verder naar Spanje. Montserrat staat hoog op onze verlanglijst, maar ook de prachtige en avontuurlijk kustweg langs de Costa Brava spreekt ons aan. Welke route het wordt beslissen we later.

Trektocht door de Spaanse natuur

Eenmaal in Altea (Spanje) gaan we dus veertien dagen het binnenland in met een camper. Dat deel van de reis moeten we nog verder invullen. Wel hebben we ons voorgenomen vooral de natuur in te trekken. Stedentrips komen later weer aan bod.

La Mezquita Córdoba
La Mezquita in Córdoba, Spanje.

Na ons camperavontuur komen op weg naar Portugal Córdoba en de Caminito del Rey in beeld. Vervolgens rijden we door naar de Portimão (Portugal) om herinneringen op te halen aan de vele mooie momenten die we daar met onze goede vrienden hebben beleefd.

Hoe de reis er verder uitziet, weten we nu nog niet. Ook staat nog niet vast wanneer we terugreizen. Waarschijnlijk zijn we voor de feestdagen wee in het land, want Sinterklaas, Kerst en Oud-en-Nieuw zijn nergens zo leuk als thuis, vinden we.


Ankie en Cees

Ankie en Cees van Dijk
Ankie en Cees van Dijk.

Onderweg naar bekende en onbekende bestemmingen. Ankie en Cees van Dijk reizen, ontdekken en bloggen.

Lees meer…


Advertentie

NOMAS nieuwsflits

Blijf op de hoogte van onze belevenissen en ontvang gratis tips over onze trips.


AdvertentieMeer berichten

 • Door de Pyreneeën van Spanje naar Frankrijk

  Urdos

  In het vroege voorjaar lukte het ons vanwege de slechte weersomstandigheden niet om comfortabel langs de Franse westkust naar Nederland te rijden. Nu de hoge temperaturen in Spanje ons teveel worden, besluiten we een tweede poging te wagen. Na een reis door Noord-Spanje en de Pyreneeën rijden we door naar het prachtige Ile de Ré…

  Lees meer…


 • Pareltje in het Franse binnenland

  La Canourgue

  Na ons rondje Nederland vertrekken we opnieuw in zuidelijke richting. Ruim veertien dagen zijn we nu onderweg, Na een voorspoedige rit door België, Luxemburg en Frankrijk komen we in l’Alfas del Pi aan. Vrijwel de gehele reis voerde ons langs bekende plekken waarover we al eerder schreven. Wel ontdekten we in het Franse binnenland een…

  Lees meer…


 • Terug in Nederland

  Molen in de Vlist.

  Eenmaal terug in Nederland maken we plannen voor een nostalgische tour. Die begint in Sneek waar we de kou trotseren en eindigt op een terras in Dordrecht. Daar verdiepen we ons in de geschiedenis van deze historische stad en kijken we onze ogen uit. Net als in de andere plaatsen die we bezoeken. Ons eerste…

  Lees meer…


 • Middeleeuws Montpeyroux

  Montpeyroux

  Voordeel van de A75 is dat er langs de route tal van mogelijkheden zijn om met de camper te overnachten niet ver het binnenland in. Aguessac les Flots Bleus is zo’n plaats. Veel is hier niet te beleven, in tegenstelling tot Montpeyroux waar we een dag later arriveren. In het verstilde Aguessac les Flots Bleus…

  Lees meer…


advertentie


2 reacties op “Door Frankrijk naar Spanje en Portugal”

 1. Dhondt Guy avatar
  Dhondt Guy

  Beste Ankie en Cees, het gaat jullie goed en terecht mooie plannen. Diverse bestemmingen hebben wij ook aangedaan en zijn prachtig.
  Geniet van het nieuwe leven en bedankt dat we even de tijd met de NOMAS mochten delen, bijna hadden we die naam genomen voor onze Oceanis maar WINGAPO vonden wij ook uitzonderlijk.
  Groeten van Ingrid en Guy.

  1. Cees van Dijk avatar

   Dankjewel. Afscheid nemen van de NOMAS was best pittig, maar we verheugen ons op de nieuwe ontdekkingen die ons wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.