Altea - Spanje

Door Frankrijk naar Spanje en Portugal

Nu de boot is verkocht, maken we plannen voor nieuwe avonturen. Kaarten en boeken komen op tafel. Met hulp van internet beginnen we aan de voorbereidingen van een reis via Frankrijk en Spanje naar Portugal.

Afgelopen jaren zijn we verschillende keren naar het zuiden gereden. Altijd was ons doel zo snel mogelijk op de plaats van bestemming te arriveren. Daar lag immers de NOMAS, onze geliefde zeilboot. Hoe eerder we daar zouden zijn, hoe sneller we de zeilen konden hijsen. Of met het noodzakelijk onderhoud beginnen. Vonden we.

In een buscamper door Andalusië

Nu nemen we meer tijd. Geen snelweg, maar alternatieve routes. Ons eerste reisdoel is Altea in Spanje. Daar stappen we over in een buscamper. Daarmee trekken we het binnenland van Andalusië in. Vervolgens gaan we met onze auto richting Portugal en maken we een lange tussenstop in de Algarve.

Córdoba staat op het lijstje

Een van de steden die we zeker willen bekijken is Córdoba. Diverse keren zijn we er in de buurt geweest, maar het is er nog nooit van gekomen om de bezienswaardigheden van deze stad van dichtbij te bekijken. Als alles volgens plan verloopt gaat dit dus tijdens onze komende reis veranderen.

Caminito del Rey

Ook willen we een wandeling maken over de Caminitio del Rey, een pad dat loopt van Álora in Málaga naar Campillos door de El Chorro-kloof. Het wandelpad tegen de rotswanden is drie kilometer lang, niet breder dan een meter en op honderd meter boven de rivier El Chorro. Volgens zeggen moet dit een spectaculaire belevenis zijn.

Ankie bestudeert de kaart van Spanje en Frankrijk
Ankie bestudeert de kaarten van Frankrijk en Spanje.

Lastige keuzen maken

Als we thuis, op de bank, de reisgidsen bestuderen en de kaarten raadplegen dreigen we ten prooi te vallen aan keuzestress. Hoewel we de kusten van Spanje de afgelopen jaren hebben verkend en we ook in de binnenlanden zijn geweest, valt er nog veel te ontdekken. Dat betekent dat we keuzen moeten maken. Niet zo simpel, want eigenlijk willen we overal naartoe en alles zien.

Eerst camperen, dan hotels

Na rijp beraadt besluiten we stapsgewijs, ongeveer in een week, door Frankrijk te trekken. Daar hebben we ook een concept voor ontwikkeld. We rijden ongeveer vijfhonderd kilometer, blijven dan twee dagen in een hotelletje en bekijken tijdens de rustdag de stad en de omgeving.

Pont d’ Avignon.

Onze eerste stop wordt Langres in het noorden van Frankrijk. Daarna rijden we door naar Avignon. Ook daar blijven we twee nachten. Vervolgens gaan we verder naar Spanje. Montserrat staat hoog op onze verlanglijst, maar ook de prachtige en avontuurlijk kustweg langs de Costa Brava spreekt ons aan. Welke route het wordt beslissen we later.

Trektocht door de Spaanse natuur

Eenmaal in Altea (Spanje) gaan we dus veertien dagen het binnenland in met een camper. Dat deel van de reis moeten we nog verder invullen. Wel hebben we ons voorgenomen vooral de natuur in te trekken. Stedentrips komen later weer aan bod.

La Mezquita Córdoba
La Mezquita in Córdoba, Spanje.

Na ons camperavontuur komen op weg naar Portugal Córdoba en de Caminito del Rey in beeld. Vervolgens rijden we door naar de Portimão (Portugal) om herinneringen op te halen aan de vele mooie momenten die we daar met onze goede vrienden hebben beleefd.

Hoe de reis er verder uitziet, weten we nu nog niet. Ook staat nog niet vast wanneer we terugreizen. Waarschijnlijk zijn we voor de feestdagen wee in het land, want Sinterklaas, Kerst en Oud-en-Nieuw zijn nergens zo leuk als thuis, vinden we.


advertentie


Ankie en Cees

Ankie en Cees van Dijk
Ankie en Cees van Dijk.

Onderweg naar bekende en onbekende bestemmingen. Ankie en Cees van Dijk reizen, ontdekken en bloggen.

Lees meer…

NOMAS nieuwsflits

Blijf op de hoogte van onze belevenissen en ontvang gratis tips over onze trips.


Advertentie

.

Meer berichten

 • Goudse boerenkaas in Portugal

  Overnachten bij de boerderij waar Goudse boerenkaas wordt gemaakt.

  Aan de Portugese westkust in het Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina bij Odemira ligt de boerderij van Frans Amt en Martine van ‘t Westende. Nog geen kilometer naar het westen beukt de Atlantische Oceaan tegen de rotsen. Deze bijzondere plek voor een melkveebedrijf is onze volgende bestemming. Hier doen we ons tegoed aan ambachtelijk […]

  Lees meer…


 • Nostalgisch tripje door de Algarve

  Kust Algarve

  In 2006 meerden we onze boot af in de marina van Portimão. Vaak hebben we langs de schitterende kust van de Algarve gezeild. Ook plaatsen als Lagos, Ferragudo, Albufeira, Villamoura en Villa Real de Sant Antonio bezochten we regelmatig. Favoriet was de ankerplaats bij Culatra, een eiland ten zuiden van Faro. Nu rijden we met…

  Lees meer…


 • Opnieuw slenteren door Sevilla

  Koetsjes in Sevilla

  Acht jaar geleden slenterden we door Sevilla. Nu we in de buurt zijn willen we deze bruisende Spaanse stad nog een keer bezoeken. Bij Dos Hermanas vinden we een camperplaats met een bushalte voor de deur. Met het openbaar vervoer ben je binnen een half uur in het centrum van Sevilla, staat op de website…

  Lees meer…


 • Via de woestijn naar La Peza

  La Peza

  Wakker worden als de zon langzaam uit de zee omhoog komt. Dat gebeurt als we in Santa Pola naar buiten kijken. Langzaam zien we een koperrode bol verschijnen. Tegelijk gaat de temperatuur snel omhoog. Vandaag willen we naar La Peza, zo’n dertig kilometer voor Granada. Tijdens de rit vergapen we ons aan het steeds ruiger…

  Lees meer…


advertentie


2 reacties op “Door Frankrijk naar Spanje en Portugal”

 1. Dhondt Guy avatar
  Dhondt Guy

  Beste Ankie en Cees, het gaat jullie goed en terecht mooie plannen. Diverse bestemmingen hebben wij ook aangedaan en zijn prachtig.
  Geniet van het nieuwe leven en bedankt dat we even de tijd met de NOMAS mochten delen, bijna hadden we die naam genomen voor onze Oceanis maar WINGAPO vonden wij ook uitzonderlijk.
  Groeten van Ingrid en Guy.

  1. Cees van Dijk avatar

   Dankjewel. Afscheid nemen van de NOMAS was best pittig, maar we verheugen ons op de nieuwe ontdekkingen die ons wachten.

Wij zijn benieuwd naar je reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.