Nomas maakt ‘maiden trip’

Nomas - zonnepanelen en windmolen

Drie weken hebben in het water gelegen zonder dat we nog echt aan vragen toe waren. Vandaag hebben we onze eerste echte trip van het seizoen gemaakt. Niet alleen door de Noordersluis in Lelystad – met een verval van negen meter – we hebben zelfs een stukje gezeild.

En die stroomvoorziening. Als een kind zo blij zijn we daar mee. Het gaat zelfs zo ver, dat we in de haven de aansluiting op de walstroom niet hebben uitgerold.

Onbekende bestemmingen

Nog drie dagen dan begint onze ‘enkele reis naar onbekende bestemmingen’. Tenminste als de weergoden ons een beetje gunstig zijn gestemd. Nu ziet het er nog niet zo gunstig uit. Voor donderdag wordt er een stijve bries uit het westen verwacht. Vrijdag lijkt het iets beter te worden, maar de weermannen en -vrouwen zijn het nog niet allemaal met elkaar eens.

20130505-200350.jpg

Enfin, we zien wel. Er ligt voor een wereldreis eten en drinken aan boord. En over de energie hoeven we ons in ieder geval geen zorgen meer te maken.

Geplaatst in Het logboek en getagd met , , .

3 reacties

 1. Het gaat jullie voor de wind, goede reis en behouden vaart, misschien tot in één vd Belgische havens binnenkort eens.
  Gisteren een tweede tocht gemaakt met een Spirit 28 in wedstrijdverband. Het was redelijk heftig, veel wind en hoge golven. Hij deed het prima. Zaterdag 11/05 varen we een tweede manche in Oostende bij de RYCO.
  Mocht je Oostende aandoen goed uitkijken naar de bebakening en seinen ivm beroepsvaart, er is heel wat verandert.

  grtz

  Guy

  • Ha Guy,

   ‘t Was inderdaad pittig gisteren. Vandaar dat we tot vandaag hebben gewacht om de veilige box te verlaten. Nog een paar dagen, dan gaan we hopelijk in zuidelijke richting. En mochten we Oostende aandoen dan laten we het weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.