Ook de manchet wordt vervangen

Manchet van de saildrive
Manchet van de saildrive moet worden vervangen.

Op de foto (in close-up) ziet het er inderdaad een beetje onverzorgd uit, maar het schoonmaken hebben we nog even uitgesteld. De manchet van de saildrive moet namelijk worden vervangen. Niet omdat het echt nodig is, maar vanwege de eisen van de verzekering en de onderhoudsvoorschriften van Volvo Penta.

De manchet van onze Volvo Penta saildrive begint straks aan zijn zevende seizoen en dan wordt het tijd om de oude te verwijderen en de nieuwe aan te brengen. We zouden het nog even kunnen uitstellen, maar deze operatie laten we bij voorkeur uitvoeren nu de boot nog in Nederland ligt.

Saildrive demonteren

Binnenkort gaat het dus gebeuren. Motor van zijn steunen en iets naar voren. De saildrive demonteren en binnendoor weghalen. Daarna volgt een onderhoudsbeurt van de saildrive, worden de schroefas en de keerringen gecontroleerd en wordt de nieuwe manchet aangebracht. Daarna het hele spul weer monteren en klaar. Oh ja, die afsluiter wordt vervangen, maar dat had ik al eerder gemeld (zie Messing afsluiter vervangen). Onderstaande film laat zien hoe e.e.a. in zijn werk gaat.

[youtube=”http://youtu.be/cxqHqOwC78c”]

Als ik het zo opschrijf, lijkt het een fluitje van een cent. Dat is het niet, maar volgens de deskundigen is het ook geen operatie om erg nerveus van te worden. We gaan het zien. Ik houd u op de hoogte.

Geplaatst in Techniek en getagd met , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.