Ankie en Cees reizen, zeilen, ontdekken en schrijven

Kampeerspullen in de auto en op naar Frankrijk. Dat was in de jaren ’70 van de vorige eeuw onze jaarlijkse vakantie. Van de mosselen in Bretagne tot de Pyreneeën en van de Vogezen naar de Middellandse Zee. Met een gerust hart kunnen we zeggen dat we Frankrijk tot in detail hebben verkend.

Cascais strand
Strand bij Cascais, Portugal.

Daar bleef het niet bij. Als we maar even de kans kregen, gingen we op reis. Onze middelen waren we destijds beperkt, maar de bergen in en zelfs een wintereis naar Tunesië lukte wel. Dat smaakte steeds naar meer.

Tent in de auto, boot erachter

Met de aanschaf van een zeilbootje sloegen we een nieuwe weg in. Met de tent in de auto en de boot erachter ontdekten we weer nieuwe mogelijkheden. Nederland biedt de watersporter volop ruimte.

Valletta op Malta.
Valletta op Malta.

Tegelijk groeide het verlangen om te ontdekken wat er nog achter de horizon verscholen ligt. Zo togen we naar de Nederlandse Antillen, gingen we verschillende keren naar zuidelijk Afrika. In Zuid-Afrika verbleven we zelfs drie maanden.

Zeilen naar Portugal

In de loop van de tijd werden onze boten groter en de zeiltochten langer. Zo voeren we in 2006 naar Portugal waar we in Portimão een nieuwe thuishaven vonden. Niet alleen verkenden we de kusten van Spanje, Portugal en Marokko, ook trokken we het binnenland in.

Molen in Langweer
Molen in Langweer.

Toen we later in het noorden van Spanje een haven vonden waar we langer wilden blijven, was de keuze snel gemaakt. Ook nu trokken we vaak het binnenland in waar we buiten de gebaande paden traden.

Op zoek naar actie en avontuur

Varen en reizen. Gaan jullie dan weleens op vakantie? Die vraag krijgen we vaak als we aankondigen weer een nieuw ontdekkingen te gaan doen. Af en toe een wat rust vinden wel lekker, maar eigenlijk zijn we voortdurend op zoek naar een beetje actie en avontuur.

Ankie en Cees van Dijk aan boord van de Nomas.
Cees en Ankie in Portimão (Portugal) aan boord van de NOMAS.

Daarover schrijven we op ons blog. In de reisjournaals doen we verslag van onze belevenissen en onze ontdekkingen. Graag delen we die. Niet voor niets luidt het gezegde: ‘Wie veel reist, kan veel verhalen’.

Ankie en Cees van Dijk.

ReizenReizen