Praktische vaaraanwijzingen

De overtocht naar Zuid-Engeland
Ben Hoekendijk beschrijft zijn zeiltocht langs de zuidkust van Engeland.

Ben Hoekendijk, de auteur van ‘De overtocht naar Zuid-Engeland’, ken ik al een paar jaar. Hij maakte verschillende avontuurlijke zeiltochten, publiceerde daarover in Zeilen en schreef een aantal boeken. 

In de opnieuw uitgegeven gids ‘De overtocht naar Zuid-Engeland’ geeft Ben een overzicht van de tocht die hij langs de indrukwekkende Engelse zuidkust maakte. Terecht stelt hij dat bijne elke zeiler die zij of haar hang naar avontuur niet kan bedwingen een keer in Engeland terecht komt.

Ankeren op de rivier

Mocht u die kant op gaan dan is het boek van Ben zeker een aanrader. Hij begint zijn reis in Dover en gaat hoppend verder naar het westen. Daarbij doet hij een groot aantal havens aan die hij uitvoerig beschrijft. Daarmee is zijn boek een waardevolle aanvulling op de vaak wat klinische beschrijving die we bijvoorbeeld in de Reeds Almanac aantreffen.

Niet alleen bezoek en beschrijft hij de geijkte bestemmingen als Eastbourne of Brighton, ook gaat hij in op de mogelijkheden om bijvoorbeeld op de Dart te ankeren, de rivier de Helford te verkennen of bij Falmouth voor anker te gaan.

Op naar de Scillies

Aan het slot van zijn boek – dat naast veel fotomateriaal ook gedetailleerde kaarten bevat – probeert hij de lezer te verleiden een tocht naar de Scillies te maken. Ik ben geneigd om te zeggen: als je dan toch zover bent gekomen, mag een bezoek aan deze eilandengroep niet in je reisplan ontbreken. Ik ben er nog nooit geweest, maar als ik de beschrijving van Ben lees, weet ik één ding zeker: hier moet ik ook naar toe.

  • De overtocht naar Zuid-Engeland
  • Ben Hoekendijk
  • Uitgeverij De Alk & Heijnen Watersport (www.alk.nl)
  • Prijs 35,00 euro
Geplaatst in Boeken en getagd met , .

Wij zijn benieuwd naar je reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.