NOMAS veilig gearriveerd in Lelystad

Vol spanning zaten we te wachten, maar het telefoontje kwam toch nog onverwacht. Rond 16.00 uur kregen we bericht dat de NOMAS al in de kraan van Deko Marine hing. Er was echter een klein probleempje.

In Frankrijk was de boot, zoals ook te zien op eerdere foto’s, achterstevoren op de truck gezet. Daadoor hing de NOMAS ook met het achterschip naar de wal in de kraan. Om veilig op een bok te worden gezet, moet de boot juist met de kop naar de wal liggen.

Deze man heeft er voor gezorgd dat de NOMAS veilig is Lelystad is gearriveerd.
Deze man heeft er voor gezorgd dat de NOMAS veilig in Lelystad arriveerde.

Kort en goed, er moet nog wat gebeuren voordat de NOMAS stevig op de wal kan Woden gezet. Daarom gaan we morgenochtend – voor ons in alle vroegte – naar de haven. Daar wordt de boot even te water gelaten om te worden gedraaid. Daarna kan het roer worden verwijderd voor inspectie en wordt de NOMAS op een bok gezet.

NOMAS in de kraan van Deko Marine.
NOMAS in de kraan van Deko Marine.

Als het zover is, kunnen we aan de slag om de buiskap met de zonnepanelen weer te monteren. Ook zijn er vast nog wel wat andere klusjes die we kunnen doen. Het grote werk, zoals het zetten van de mast, laten we over aan het team van Jachtservice Flevoland Maar het is nog vroeg in het seizoen, dus we hebben de tijd.

Onder begeleiding komt de boot aan in Lelystad (foto Michael van Jachtservice Flevoland).
Onder begeleiding komt de boot aan in Lelystad (foto Michael van Jachtservice Flevoland).
Geplaatst in Het logboek en getagd met .

Eén reactie

  1. Ik vond het ook raar dat de boot omgekeerd op de dieplader lag. Aertsens, ook zeiler, is mij bekend, klant van MB.Toch geruststellend dat de NOMAS aangekomen is. Nu nog lente en we kunnen onze hobby starten.

Geef een reactie