Laatste avond zonder mast

Nomas zonder mast bij zonsondergang
NOMAS hier nog zonder mast.

Onder watersporters die regelmatig de Middellandse Zee bevaren gaat een gezegde rond: ‘Er zijn twee soorten motorboten: met en zonder mast’. Dat hebben we zelf ervaren. Geen wind, teveel wind, plotseling veranderende omstandigheden, en als er wind is, komt die gegarandeerd uit de verkeerde richting. Onze motor heeft overuren gemaakt.

Toch hebben we een heerlijke tijd gehad, daar in het zuiden. Misschien wel erg veel op de motor gevaren, maar we hebben op de mooiste ankerplekken gelegen, we hebben prachtige kusten aanschouwd. Op talrijke terrasjes hebben we de heerlijkste Spaanse gerechten genuttigd.

Indrukwekkende zonsondergang

Aan die periode in het zonnige zuiden denken we nog regelmatig terug. Bijvoorbeeld als we de schoonheid van een indrukwekkende zonsondergang aanschouwen. Maar nog steeds ontbreekt er iets. De oplettende lezer zal het niet zijn ontgaan: op deze foto staat de mast er nog niet op.

Afgelopen week is daar verandering in gekomen. Vol spanning keken we uit naar het moment waarop we weer een echte zeilboot zouden hebben. Welnu, de mannen van Jachtservice Flevoland hebben hun best gedaan en voordat het zonovergoten Pinksterweekend begon stond de mast. Daarover later meer.

Geplaatst in Het logboek en getagd met .

Geef een reactie