Scheepstaal in bedrijf

Met de kloten voor het blokOver maritieme uitdrukking en scheepstaal zijn de nodige boeken geschreven. Kris Heijnis vond een originele invalshoek om het jargon weer eens af te stoffen. De auteur is trainer en adviseur. Hij verzamelde tal van uitdrukkingen en rubriceerde ze. Vervolgens gebruikte hij ze in zijn dagelijkse praktijk.

Groepsverbanden

Zelf zegt hij daarover in zijn voorwoord: “Dit boek is bestemd voor mensen die het boeiend vinden om op een andere manier te kijken naar groepsverbanden zoals teams, bedrijven, organisaties, families en vriendenkringen waar zij deel van uitmaken”. Voor niet ingewijden die voor het eerst met termen als “Met de kloten voor het blok” worden geconfronteerd, zal het even wennen zijn. Feit is dat Heijnis op creatieve wijze een verband weet te leggen tussen de aloude scheepstaal en de hedendaagse praktijk van bedrijven en organisaties.

Slampamper

Voor de doorgewinterde zeiler zal de uitleg veel termen – we noemen zwaard, kombuis, zeekaart en sextant – weinig toevoegen, maar wat de oorsprong van het woord  ‘slampamper’ is, zal bij weinigen bekend zijn.

Geplaatst in Boeken en getagd met .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.