Onze camper, een Knaus Sun Ti 650mf

Hoeveel campers we hebben bekeken voordat we besloten welke het moest worden, weten we niet. Wel dat we avonden op internet hebben gesnuffeld en vrijwel elke informatiebron hebben aangeboord die we konden vinden.

Knaus Sin Ti 650 mf
Onze camper, een Knaus Sun Ti 650 mf.

Onze zoektocht beperkte zich niet tot het digitale aanbod. Bij verschillende bedrijven hebben we het gehele assortiment bewonderd, kastjes geopend, op bankjes gezeten en op bedden gelegen. In campers welteverstaan.

Frans bed of Queens bed?

Aan de voorbereiding kan het liggen, dachten we toen we in de zomer van 2020 vonden dat het tijd werd om een definitieve keuze te maken. Van vrijwel alle merken en typen kunnen we de voor- en nadelen opnoemen. Ook de indelingen hebben nauwelijks meer geheimen voor ons. Het verschil tussen een Frans bed en een Queens bed? We kunnen het haarfijn uitleggen. Een camper met een treinzit of een halve treinzit, een integraal of een semi-integraal, een alkoof? We weten het.

Na rijp beraad, zoals dat heet, hakten we in augustus de knoop door. Het is een Knaus Sun Ti 650 mf geworden. Deze camper is gebouwd op een Renault onderstel, maar heeft een Nissan motor.

Specificaties

  • Lengte: 6,89 meter
  • Stahoogte: 1,96 meter
  • Motor: Nissan
  • Vermogen: 140 pk

Spanje en Portugal

Dit najaar hopen we met onze nieuwe aanwinst naar Zuid-Europa te kunnen vertrekken om in Spanje en Portugal de winter door te brengen. In het voorjaar reizen we dan weer terug naar Nederland om de camper in de stalling te zetten. Daarna stappen we op de NOMAS, onze zeilboot, en zetten we koers naar de Oostzee.