Tussen vierduizend jachten

Donkere wolken boven de Golf van BiskajeNadat we Cherbourg achter ons hebben gelaten, lijkt de tocht over de Golf van Biskaje naar het Spaanse La Coruña een ‘makkie’ te worden. Helaas blijkt de boot meer te zijn aangegroeid dan we veronderstelden waardoor de gemiddelde snelheid niet boven de vijf knopen komt. Als dan ook de wind steed verder naar het zuidwesten draait, verleggen we onze koers naar La Rochelle.

NOMAS het water uit

In de enorme Franse jachthaven vinden we met enige moeite een plekje tussen de vierduizend jachten die hier een ligplaats hebben. En dan moet de NOMAS het water uit. Dat gaat soepel, maar het organiseren van de hijsoperatie had wat meer voeten in aarde.

Hulp uit Ierland

Onverwacht krijgen we hulp van een Ierse zeiler. Dankzij zijn inspanningen kunnen we na een paar dagen het water weer in en slagen we eindelijk in de Spaanse kust te bereiken. Tijd om de beloofde kaarsjes te branden in Santiago de Compostella.  Golf van Biskaje, deel II van onze tocht naar het zuiden, nu in ‘pdf-vorm’. Downloaden is toegestaan, verspreiden ook. Wel prettig als je de bron vermeldt.

Geplaatst in Het logboek, Voorpagina en getagd met .

Wij zijn benieuwd naar je reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.