Stopover in Falmouth

Aankomst FalmouthEindelijk zijn we weg. Nee, dat klinkt eigenlijk veel te onaardig. Het afgelopen jaar zijn we te gast geweest in Port Chantereyne in Cherbourg. En daar hebben we ons steeds welkom gevoeld. Vriendelijke medewerkers die bovendien een scherp oog in het zeil hielden en uitstekend over onze boot hebben gewaakt.

Toch beschouwden we ons verblijf in Cherbourg als een noodgedwongen tussenstop. Immers, we zijn op weg naar het zuiden, naar de zon en naar de goudgele stranden van Culatra aan de zuidkust van Portugal. Die bestemming lijkt met ons ophanden zijnde vertrek nu weer een stapje dichterbij te zijn gekomen.

Eindelijk is de wind gunstig en lijkt het erop, dat we zonder al te veel problemen in La Coruña kunnen komen. Een kleine vier dagen te gaan. Volgens alle weerberichten en weerkaarten die we kunnen vinden, blijft er de komende dagen een stabiele wind uit noordelijke en oostelijke richtingen waaien. Dus, we gaan.

Golf van Biskaje

Eenmaal op zee moeten we al snel ons plan bijstellen. Er is nauwelijks wind en als we de Golf van Biskaje op de motor moeten oversteken, zullen we toch eerst ergens moeten tanken. Falmouth lijkt de meest ideale tussenstop. Bovendien is dat een goede plek om nog wat te foerageren en kunnen we ons tegelijk vergapen aan de prachtige schepen die bij Pendennis, de plaatselijke superjachtenwerf worden gebouwd.

Na een klein etmaal en een goede honderd mijl lopen we de baai binnen, tanken we en gaan we op zoek naar een ligplaats. Dat blijkt nog niet mee te vallen. Vanwege de regatta is het ‘quit busy’ en de jachthaven van Pendennis heeft al helemaal geen plek voor ons. Uiteindelijk komen we naast een vertrekker, terugkomer of blijver terecht. In ieder geval ziet zijn boot er uit alsof hij een enorm avontuur heeft beleeft. Later blijkt het toch een blijver te zijn. Wel plannen, maar nog geen daden.

Voor ons ligt dat anders. We hebben een plan en morgen zullen we dat omzetten naar daden. Op naar La Coruña. Maar eerst even passagieren en inkopen doen.

Informatie

www.portpendennis.comwww.falmouth.co.uk en www.premier.com.

Geplaatst in Het logboek en getagd met , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.