Yachtmaster for Sail and Power

Yachtmaster

Zeilers die een internationaal erkend certificaat willen halen komen al snel terecht bij de RYA Coastal Skipper/Yachtmaster Offshore course. Naast tal van praktische vaardigheden moet degene die het examen met succes wil afleggen ook beschikken over de nodige theoretische kennis.

Zelfstudie

Het Yachtmaster for Sail and Power van Alison Noise biedt een goede basis voor de vereiste zelfstudie. Het is een op de praktijk van het varen afgestemde studiegids die alle onderwerpen die bij het examen aan bod komen uitvoerig belicht. Met een scala aan illustraties worden de verschillende onderwerpen gedegen uitgelegd.

SOLAS

Aan de orde komen onder meer papieren en elektronische navigatie, maritieme communicatie (inclusief het GMDSS) meteorologie en veiligheid en overleven op zee. Ook worden de regels van het SOLAS uitgelegd.

RYA-opleidingen

De derde, en geheel herziene, uitgave van het boek is nu ook beschikbaar in een digitale versie. Het is geheel herzien en bevat nu ook een examentraining. Net als gemeld bij The Knot Bible is het jammer dat er niet meer gebruik is gemaakt van de digitale mogelijkheden van een e-book. Met de toenemende belangstelling voor de RYA-opleidingen zal dit wellicht in de nabije toekomst veranderen.

Geplaatst in Boeken en getagd met .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.