NOMAS zeilt naar de Portugese Algarve

NOMAS zeilt naar de Portugese Algarve

In het voorjaar van 2006 loopt onze NOMAS, een Bavaria 42 Cruiser, van stapel. Nadat we paar paar weken in Nederland wat proefvaarten maken zijn we klaar voor vertrek. Onder herfstachtige omstandigheden laten we bij Schokker in Volendam nog snel een zonnetent op de boot monteren. Als dat binnen een dag voor elkaar is, vertrekken we naar de Portugese Algarve.

Via IJmuiden en de Belgische kust zeilen we door naar Eastbourne aan de Engelse zuidkust. Daar wacht ons een bijzondere ontmoeting met de havenmeester. Enkele jaren geleden waren we hier met onze Compromis 39. Die luisterde ook naar de naam ‘NOMAS’. En we staan nog steeds in het systeem van de haven. Dus: “Welcome mr. Van Dijk.”

Haven in Plymouth.

Na een servicebeurt aan de motor in Plymouth steken we de Golf van Biskaje over. Na ruim drie etmalen arriveren we veilig in het Noord-Spaanse La Coruña. Vanaf nu gaan we stapsgewijs naar het zuiden.

Enkele dagen later maken we kennis met de befaamde Nortada, de stevige Portugese wind uit het noorden. ’s Morgens gaan we met weinig wind de haven uit. In de loop van de dag wakkert de wind aan tot een dikke 6 Bft. Als we dan ’s avonds in de volgende haven arriveren is in de meeste gevallen de wind gaan liggen.

Cascais
In Cascais maken we een wandeling langs de boulevard.

In dagtripjes gaan we gestaag door naar het zuiden. In Cascais en Sagres hebben we gelegenheid om een beetje rond te kijken. Veel tijd om de toerist uit te hangen, want we willen geen tijd verspillen nu de omstandigheden ideaal zijn.

Vanuit Sagres zeilen we rond Kaap St. Vincent, de meest zuidwestelijke punt van het vasteland van Europa. Op de minuut af drie weken later meren we af in de marina van Portimão. Hoewel met name de tocht langs de Portugese westkust nogal pittig was, heeft de boot zich uitstekend gehouden.

NOMAS voor anker bij Lagos, Algarve, Portugal.
Terwijl de NOMAS in de haven ligt, brengen wij een bezoek aan Sagres.

Zie ook ons Vaarplan vanaf 2006.


advertentie


Ankie en Cees

Ankie en Cees van Dijk
Ankie en Cees van Dijk.

Onderweg naar bekende en onbekende bestemmingen. Ankie en Cees van Dijk reizen, ontdekken en bloggen.

Lees meer…

NOMAS nieuwsflits

Blijf op de hoogte van onze belevenissen en ontvang gratis tips over onze trips.

ReizenReizen

Meer berichten

 • Volop variatie in Hellevoetsluis

  Volop variatie in Hellevoetsluis

  Dat Hellevoetsluis een vestingstad is wisten we wel, maar dat je in en rond de vestingwerken zoveel kunt beleven hadden we ons nooit gerealiseerd. Ons verblijf in de stad aan het Haringvliet was een echte ontdekkingsreis. Hier kun je heerlijk wandelen rond en in de vesting of in het nabijgelegen natuurgebied, er is strand en […]

  Lees meer…


 • In sneltreinvaart zeilen naar Hellevoetsluis

  In sneltreinvaart zeilen naar Hellevoetsluis

  Op de ankerplek bij het Stoommuseum in Medemblik waait het drie dagen stevig uit het zuidwesten. Zodra we een noordelijk windje krijgen, besluiten we naar het zuiden te zeilen. Volgens de weersverwachting staat er de komende dagen een oostelijke wind. Daar willen we van profiteren. Hellevoetsluis is onze bestemming en als de wind doet wat…

  Lees meer…


 • Voor anker bij het Stoommuseum

  Voor anker bij het Stoommuseum

  In al die jaren dat we op het IJsselmeer hebben gezeild, zijn we nog nooit in het kommetje bij het Stoommuseum in Medemblik geweest. Prachtige plek waar je beschut kunt liggen voor bijna alle winden. Strandje in de buurt. Er is zelfs een steiger waar je comfortabel uit je bijboot kunt stappen om even de…

  Lees meer…


 • In Medemblik wachten op de stoomtram

  In Medemblik wachten op de stoomtram

  Na enige discussie worden we het eens, met de NOMAS zijn we zeker tien jaar niet in Medemblik geweest. Tijd voor een bezoek aan deze historische stad. Ook willen we graag de stoomtram eens van nabij zien en een wandeling maken rond kasteel Radboud. Dat lukt. We mogen zelfs de werkplek van de twee machinisten…

  Lees meer…


advertentie


Wij zijn benieuwd naar je reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.