Nomas op het IJsselmeer (foto Ingeborg Berghuijs)

NOMAS zeilt naar de Portugese Algarve

In het voorjaar van 2006 loopt onze NOMAS, een Bavaria 42 Cruiser, van stapel. Nadat we paar paar weken in Nederland wat proefvaarten maken zijn we klaar voor vertrek. Onder herfstachtige omstandigheden laten we bij Schokker in Volendam nog snel een zonnetent op de boot monteren. Als dat binnen een dag voor elkaar is, vertrekken we naar de Portugese Algarve.

Via IJmuiden en de Belgische kust zeilen we door naar Eastbourne aan de Engelse zuidkust. Daar wacht ons een bijzondere ontmoeting met de havenmeester. Enkele jaren geleden waren we hier met onze Compromis 39. Die luisterde ook naar de naam ‘NOMAS’. En we staan nog steeds in het systeem van de haven. Dus: “Welcome mr. Van Dijk.”

Haven in Plymouth.

Na een servicebeurt aan de motor in Plymouth steken we de Golf van Biskaje over. Na ruim drie etmalen arriveren we veilig in het Noord-Spaanse La Coruña. Vanaf nu gaan we stapsgewijs naar het zuiden.

Enkele dagen later maken we kennis met de befaamde Nortada, de stevige Portugese wind uit het noorden. ’s Morgens gaan we met weinig wind de haven uit. In de loop van de dag wakkert de wind aan tot een dikke 6 Bft. Als we dan ’s avonds in de volgende haven arriveren is in de meeste gevallen de wind gaan liggen.

Cascais
In Cascais maken we een wandeling langs de boulevard.

In dagtripjes gaan we gestaag door naar het zuiden. In Cascais en Sagres hebben we gelegenheid om een beetje rond te kijken. Veel tijd om de toerist uit te hangen, want we willen geen tijd verspillen nu de omstandigheden ideaal zijn.

Vanuit Sagres zeilen we rond Kaap St. Vincent, de meest zuidwestelijke punt van het vasteland van Europa. Op de minuut af drie weken later meren we af in de marina van Portimão. Hoewel met name de tocht langs de Portugese westkust nogal pittig was, heeft de boot zich uitstekend gehouden.

NOMAS voor anker bij Lagos, Algarve, Portugal.
Terwijl de NOMAS in de haven ligt, brengen wij een bezoek aan Sagres.

Zie ook ons Vaarplan vanaf 2006.


Ankie en Cees

Ankie en Cees.
Ankie en Cees van Dijk.

Onderweg naar bekende en onbekende bestemmingen. Ankie en Cees van Dijk reizen, ontdekken en bloggen.

Lees meer…


Advertentie

NOMAS nieuwsflits

Blijf op de hoogte van onze belevenissen en ontvang gratis tips over onze trips.


AdvertentieMeer berichten

 • Varen onder de grond in Vall d’Uixo

  Coves de Sant Josep.

  Als je tientallen jaren je vrije tijd op boten hebt doorgebracht, blijft het water trekken. Nog niet eerder maakten we een vaartocht in de ingewanden van de aarde zoals in de grotten van La Vall d’Uixo. Ook zetten we twaalfduizend stappen om een kasteel in Onda te bezoeken, maken we een tussenstop in Les Coves…

  Lees meer…


 • Terug in de tijd in Besalú

  Besalu, Spanje

  Vaak hebben we gelezen over de verborgen parels in Catalonië. Nu het toeristenseizoen nog niet is losgebarsten besluiten we op zoek te gaan naar die historische schatten. Zo belanden we in Besalú, een eeuwenoud stadje aan de rand van La Garrocha, een vulkaanlandschap vol kraters, kegels en oude lavastromen. Besalú is een schilderachtige stadje in…

  Lees meer…


 • Is een camperbus iets voor ons?

  Camper bij Camping Severin

  Onze zoektocht naar een camper heeft nog niets opgeleverd, maar we willen er toch een paar dagen op uit. Dus huren we een camperbus. Zo kunnen we ook proberen of dat iets voor ons is. Zo’n camperbus lijkt ideaal om veel te reizen, maar of we er zelf een zullen aanschaffen… Hoewel het aanbod van…

  Lees meer…


 • Met de trein naar het kasteel

  Strand van Calpe met de rots.

  Nu we de omgeving van San Rafael del Rio, onze nieuwe woonplaats, een beetje hebben verkend, wordt het tijd voor een familiebezoek in Pego en opnieuw een zoektocht naar onbekende pareltjes. Ook waaien we even lekker uit in Calpe en op de terugreis stoppen we in Xativa. Waarom is deze stad uitgestorven als wij er…

  Lees meer…


advertentie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.