Chausson Welcome 95

Onze tweede camper, een Chausson Welcome 95

Nadat onze boot was verkocht, hebben we lang in dubio gestaan. Wordt het een caravan? Trekken we van hotel naar B&B of gaan we weer op pad met een camper? Als we een kampeerauto zien die helemaal aan onze wensen voldoet, hakken we de knoop door en kopen we een Chausson Welcome 95 op een Fiat Ducato onderstel.

Eigenlijk begon het nieuwe avontuur op een ochtend bij het ontbijt, een paar dagen voordat we naar Spanje en Portugal zouden vertrekken. Ons plan was om van hotel naar B&B en appartement te trekken en zo stapsgewijs naar Portugal te reizen. Eerst zouden we op bezoek gaan bij onze zoon in Spanje. Daarna wilden we doorrijden naar Portimão.

Camper voldoet aan onze wensen

Dat loopt anders als Ankie een advertentie ziet van een camper die voldoet aan onze wensen. Redelijke prijs, goed 90.000 kilometer op de teller, in uitstekende staat van onderhoud en APK nog geldig tot maart 2023. Ook heeft de camper, een Chausson Welcome 95 uit 2005, net een grote beurt achter de rug. Klaar om te vertrekken dus.

Chausson Welcome 95 met twee langsbedden.
Chausson Welcome 95 met twee langsbedden.

Belangrijkste eigenschap van deze camper is dat er twee langsbedden zijn ingebouwd. Na onze ervaringen met het fameuze Franse bed wisten we een ding zeker: dat doen we niet meer. De beperkte slaapruimte was ons twee jaar geleden behoorlijk opgebroken.

Twee langsbedden, dat willen we

Deze camper biedt dus alles waarnaar we op zoek zijn. Vooral die twee enkele bedden spreken ons aan. Daarom aarzelen we geen moment, sturen de verkoper een berichtje en ’s avonds gaan we kijken. Op weg naar huis worden we steeds enthousiaster, maar we besluiten er nog een nachtje over te slapen.

Als we de volgende dag weer aan het ontbijt zitten, zijn we het snel eens. Dit gaat ’em worden. Enkele dagen later halen we de camper op, maken ‘em schoon, sjouwen de nodige spullen aan boord, verrichten nog wat kleine aanpassingen en dan zijn we klaar voor vertrek. Ons nieuwe avontuur kan beginnen.

Specificaties Chausson Welcome 95

 • Fiat Ducato, motor 2.3 JTD 110 pk
 • Lengte 6,60 meter, breedte 2,30 meter, hoogte 2,76 meter
 • Ledig gewicht 2888 kilo, massa rijklaar gewicht 3400 kilo

Via Frankrijk naar Spanje

Door de aankoop van de camper hebben we ons vertrek een week moeten uitstellen. Daarmee komt ons oorspronkelijke plan een beetje in het gedrang. Eigenlijk wilden we ruim de tijd nemen om door België, Luxemburg en Frankrijk naar Spanje te rijden, maar we besluiten er wat meer vaart achter te zetten. Vanwege de stakingen bij de raffinaderijen in Frankrijk, is er een tekort aan benzine en diesel. Om elk risico te vermijden, tanken we zodra het kan.

Onze camper, een Chausson Welcome 95, in Almerimar, Spanje.
Onze camper, een Chausson 95 Welcome, in Almerimar, Spanje.

Om te voorkomen dat we ergens in Frankrijk vast komen te staan, rijden we zo snel mogelijk door tot net voorbij de Spaanse grens. Daar vinden we een prima plek om te overnachten. De volgende dag rijden we door naar Albir en parkeren we de camper op Camperpark Costa Blanca, bekend terrein.

Hier blijven we ruim een week staan om nog we klusjes aan de camper te doen. Ook beginnen we aan de poetsbeurt die de Chausson Welcome 95 verdient. Helaas blijkt de spanningsregelaar defect. Bij de Spaanse vestiging van Amazon bestellen we een nieuwe die een dag later al wordt bezorgd. Verder vervangen we twee lekkende kranen en maken we de verborgen plekjes schoon. Heerlijk om dat – het is eind oktober – gekleed in korte broek en poloshirt te kunnen doen. Door al het poetsen en prutsen wordt het steeds meer ’onze’ camper.

Reisgidsen

Reisgidsen zijn heerlijk om bij de voorbereiding van je vakantie of reis lekker door te bladeren. Ook onderweg zijn ze een bron van inspiratie. Natuurlijk kun je bijna alles vinden op internet, maar wij blijven enthousiast van de papieren uitgaven en maakten deze selectie.

Booking.com

 • Selectie reisgidsen Spanje

  Selectie reisgidsen Spanje

  Spanje is een populair vakantieland, dus het is niet vreemd dat het aanbod aan reisgidsen overweldigend is. Daardoor kan het…

  Lees meer…


 • Selectie reisgidsen Frankrijk

  Selectie reisgidsen Frankrijk

  Reisgidsen voor Frankrijk zijn er in overvloed. Door dat overweldigende aanbod kan kiezen lastig zijn. Om je een beetje op…

  Lees meer…


advertentie

Uit ons reisjournaal

 • Van Gibraltar naar het oosten

  Van Gibraltar naar het oosten

  Twee keer lagen we met ons zeiljacht bij Gibraltar. Nu gaan we er met de camper naartoe om herinneringen aan ons verblijf van toen op te halen. Nadat we de apen op ‘The Rock’ gedag hebben gezegd, rijden we verder naar Ricon de Victoria en belanden we drie dagen later in Castell de Ferro waar…

  Lees verder…


 • Sherry in Jerez, rust in Rota

  Sherry in Jerez, rust in Rota

  Als je in Jerez de la Frontera bent, moet je sherry proeven, was ons gezegd. Daar ontkomen we niet aan, want als we ons melden bij de camperplaats van La Morada del Sur krijgen we een glaasje aangeboden. Na een bezoek aan de levendige stad rijden we naar rustige Rota. Daar vinden we een gratis…

  Lees verder…


 • Eerst klimmen daarna ondergronds

  Eerst klimmen daarna ondergronds

  Onze eerste stop in Spanje na de tocht door de Portugese Alentejo is Cortegana. Daar maken we een stevige wandeling naar het hooggelegen kasteel. Als de volgende dag de zon verstek laat gaan, besluiten we in Aracena ondergronds te gaan. Voordat we afdalen in de Gruta de las Maravillas bezoeken we op advies van de…

  Lees verder…


Advertentie