Foto’s maken van de accukabels

Foto’s maken van de accukabels

De oude accu's
Eerst flink sjouwen voordat de nieuwe accu’s kunnen worden geplaatst.

We hikken er al een poosje tegenaan, maar nu valt er niet meer aan te ontkomen: we moeten de accu’s vervangen. Dat betekent je een breuk sjouwen aan drie nieuwe stroombronnen. Het schema is simpel.

Eerst ophalen bij de leverancier. Dan uit de auto in een karretje. Vervolgens over de steiger naar de boot. Dan in de kuip. De oude accu’s uit de kajuit in de kuip tillen en op de steiger zetten. Dan kunnen de nieuwe batterijen geïnstalleerd worden. Als dat achter de rug is gaan de oude accu’s naar de auto en als laatste brengen we ze naar het afvalverzamelpunt.

Foto’s van de aansluitingen

Nu is het aansluiten van de accu’s voor een deskundige waarschijnlijk een fluitje van een cent, maar ik krijg het benauwd als ik het grote aantal kabels zie. Om te beginnen maak ik een aantal foto’s van de situatie. Daarna maak ik een tekening en nummer ik de verschillende kabels die ik ook voorzie van een label. Na een laatste controle ga ik sleutelen.

Met labels, een tekening en foto's houd ik overzicht.
Met labels, een tekening en foto’s houd ik overzicht.

Ik zal u niet vermoeien met de details, zie boven, want het is vooral een kwestie van doorbijten. Het meest enerverende moment komt als de walspanning wordt aangesloten en de acculader aan de slag gaat. Ik houd rekening met en vonkenregen, maar meer dan een zacht zoemend geluid van de lader is er niet te horen. Klus geklaard en voor de komende jaren zijn we weer verzekerd van voldoende stroom aan boord.


advertentie


Ankie en Cees

Ankie en Cees van Dijk
Ankie en Cees van Dijk.

Onderweg naar bekende en onbekende bestemmingen. Ankie en Cees van Dijk reizen, zeilen en ontdekken.

Lees meer…

Nieuwste berichten

 • Slenteren door Sevilla

  Slenteren door Sevilla

  Wat wij zo aantrekkelijk vinden aan het Spaanse Sevilla? Als je een hotelletje hebt in de binnenstad liggen alle bezienswaardigheden op loopafstand. En lopen doen we tijdens ons bezoek aan de Andalusische stad volop. Naast eten en drinken natuurlijk. Eeuwenlang werd dit deel van Spanje overheerst door de Moren. Uit die periode, die tot halverwege […]

  Lees meer…


 • Rijstfestival in Delta l’Ebre

  Rijstfestival in Delta l’Ebre

  ”Als ze hier een festival over eten organiseren hoef je je over een ding in ieder geval geen zorgen te maken en dat is eten”, werd ons gezegd toen we het plan opvatten om naar het jaarlijkse rijstfestival in de delta van de Ebro in Catalonië te gaan. In deze vlakke delta domineren de rijstvelden.…

  Lees meer…


 • Zomeravond in Enkhuizen

  Zomeravond in Enkhuizen

  Afgelopen weken koelde het ’s avond behoorlijk af. Lekker in de kuip zitten in de avondschemering was er niet bij. Tenzij je in dikke kleren gehuld aan een glas wijn wilde nippen. Tot we in Enkhuizen het anker uitgooien. Als de wind helemaal wegvalt kunnen we eindelijk genieten van een zwoele zomeravond. In het kommetje…

  Lees meer…


advertentie


NOMAS nieuwsflits

Met onze gratis nieuwsflits blijf je op de hoogte van onze belevenissen. Zodra we een nieuw bericht hebben gepubliceerd, laten we dat weten. Zo mis je niets.

Wij zijn benieuwd naar je reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.