Mijmeren onder de bimini

Mijmeren onder de bimini

Mijmeren onder de bimini
Afgemeerd bij het sluisje van Workum.

In Nederland hebben we hem eigelijk alleen nog maar nodig gehad om de regen tegen te houden. Nu is het dan eindelijk zover: de bimini kan er op. En het is een mooi moment om vakantie te houden. Een paar dagen geleden moesten we ’s avonds de kachel nog ontsteken om het een beetje warm te hebben; nu vallen de mussen van het dak.

Helaas laat de wind het compleet afweten. In het kommetje bij de sluis van Workum lopen de temperaturen al snel aardig op. Ook de spanningen, want het blijft een gedrang voor en in het smalle sluisje.

Stalen Wibo

Met een goed glas in de hand mijmeren we over het verre verleden toen we hier voor het eerst arriveerden. Minstens twintig jaar geleden is het. We waren de trotse bezitters van een stalen Wibo 7.40. Prachtige boot, maar met een motor die ons tot wanhoop dreef.

Spannend avontuur

Uiteindelijk waren we in Workum terecht gekomen, omdat hier de leverancier was gevestigd van de nieuwe Honda buitenboordmotor die we zouden aanschaffen. Ook die keer was de passage van het sluisje – met die defecte motor – een uitermate spannend avontuur.

Sputterende motor

Toen we eenmaal in de buurt van het centrum lagen afgemeerd, besloot ik geen meter meer te varen voordat de motor was vervangen. Aldus geschiedde. Nadat de Honda was geïnstalleerd, togen we naar de Friese meren. Nog geen vijf minuten wae we onderweg toen de spiksplinternieuwe motor begon te sputteren. Bleek dat de ontluchtingsklep van de benzinetank nog dicht zat.

Kleine kinderen

Koel gehouden door een paar glaasjes witte wijn halen we herinneringen op aan die mooie tijden van ons eerste avontuur in Friesland. Een boot van net zeven meter zonder enige faciliteiten en twee kleine kinderen. Maar we genoten met volle teugen. Net als nu.


advertentie


Ankie en Cees

Ankie en Cees van Dijk
Ankie en Cees van Dijk.

Onderweg naar bekende en onbekende bestemmingen. Ankie en Cees van Dijk reizen, zeilen en ontdekken.

Lees meer…

Nieuwste berichten

 • Slenteren door Sevilla

  Slenteren door Sevilla

  Wat wij zo aantrekkelijk vinden aan het Spaanse Sevilla? Als je een hotelletje hebt in de binnenstad liggen alle bezienswaardigheden op loopafstand. En lopen doen we tijdens ons bezoek aan de Andalusische stad volop. Naast eten en drinken natuurlijk. Eeuwenlang werd dit deel van Spanje overheerst door de Moren. Uit die periode, die tot halverwege […]

  Lees meer…


 • Rijstfestival in Delta l’Ebre

  Rijstfestival in Delta l’Ebre

  ”Als ze hier een festival over eten organiseren hoef je je over een ding in ieder geval geen zorgen te maken en dat is eten”, werd ons gezegd toen we het plan opvatten om naar het jaarlijkse rijstfestival in de delta van de Ebro in Catalonië te gaan. In deze vlakke delta domineren de rijstvelden.…

  Lees meer…


 • Zomeravond in Enkhuizen

  Zomeravond in Enkhuizen

  Afgelopen weken koelde het ’s avond behoorlijk af. Lekker in de kuip zitten in de avondschemering was er niet bij. Tenzij je in dikke kleren gehuld aan een glas wijn wilde nippen. Tot we in Enkhuizen het anker uitgooien. Als de wind helemaal wegvalt kunnen we eindelijk genieten van een zwoele zomeravond. In het kommetje…

  Lees meer…


advertentie


NOMAS nieuwsflits

Met onze gratis nieuwsflits blijf je op de hoogte van onze belevenissen. Zodra we een nieuw bericht hebben gepubliceerd, laten we dat weten. Zo mis je niets.

Wij zijn benieuwd naar je reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.