NOMAS in de zon in Workum

Mijmeren onder de bimini

Mijmeren onder de bimini
Afgemeerd bij het sluisje van Workum.

In Nederland hebben we hem eigelijk alleen nog maar nodig gehad om de regen tegen te houden. Nu is het dan eindelijk zover: de bimini kan er op. En het is een mooi moment om vakantie te houden. Een paar dagen geleden moesten we ’s avonds de kachel nog ontsteken om het een beetje warm te hebben; nu vallen de mussen van het dak.

Helaas laat de wind het compleet afweten. In het kommetje bij de sluis van Workum lopen de temperaturen al snel aardig op. Ook de spanningen, want het blijft een gedrang voor en in het smalle sluisje.

Stalen Wibo

Met een goed glas in de hand mijmeren we over het verre verleden toen we hier voor het eerst arriveerden. Minstens twintig jaar geleden is het. We waren de trotse bezitters van een stalen Wibo 7.40. Prachtige boot, maar met een motor die ons tot wanhoop dreef.

Spannend avontuur

Uiteindelijk waren we in Workum terecht gekomen, omdat hier de leverancier was gevestigd van de nieuwe Honda buitenboordmotor die we zouden aanschaffen. Ook die keer was de passage van het sluisje – met die defecte motor – een uitermate spannend avontuur.

Sputterende motor

Toen we eenmaal in de buurt van het centrum lagen afgemeerd, besloot ik geen meter meer te varen voordat de motor was vervangen. Aldus geschiedde. Nadat de Honda was geïnstalleerd, togen we naar de Friese meren. Nog geen vijf minuten wae we onderweg toen de spiksplinternieuwe motor begon te sputteren. Bleek dat de ontluchtingsklep van de benzinetank nog dicht zat.

Kleine kinderen

Koel gehouden door een paar glaasjes witte wijn halen we herinneringen op aan die mooie tijden van ons eerste avontuur in Friesland. Een boot van net zeven meter zonder enige faciliteiten en twee kleine kinderen. Maar we genoten met volle teugen. Net als nu.


Ankie en Cees

Ankie en Cees van Dijk
Ankie en Cees van Dijk.

Onderweg naar bekende en onbekende bestemmingen. Ankie en Cees van Dijk reizen, ontdekken en bloggen.

Lees meer…


Advertentie

NOMAS nieuwsflits

Blijf op de hoogte van onze belevenissen en ontvang gratis tips over onze trips.


AdvertentieMeer berichten

 • Op de fiets over Ile de Ré

  Ile de Ré

  Hoewel het tweede deel van onze tocht door de Pyreneeën door een ruig maar indrukwekkend landschap voert, zijn we blij weer door het wijdse vlakke land van zuidwesten van Frankrijk rijden. Aan de westkust waaien we lekker uit, in La Rochelle halen we herinneringen op. Ile de Ré nodigt uit tot een uitgebreide fietstocht en…

  Lees meer…


 • Door de Pyreneeën van Spanje naar Frankrijk

  Urdos

  In het vroege voorjaar lukte het ons vanwege de slechte weersomstandigheden niet om comfortabel langs de Franse westkust naar Nederland te rijden. Nu de hoge temperaturen in Spanje ons teveel worden, besluiten we een tweede poging te wagen. Na een reis door Noord-Spanje en de Pyreneeën rijden we door naar het prachtige Ile de Ré…

  Lees meer…


 • Pareltje in het Franse binnenland

  La Canourgue

  Na ons rondje Nederland vertrekken we opnieuw in zuidelijke richting. Ruim veertien dagen zijn we nu onderweg, Na een voorspoedige rit door België, Luxemburg en Frankrijk komen we in l’Alfas del Pi aan. Vrijwel de gehele reis voerde ons langs bekende plekken waarover we al eerder schreven. Wel ontdekten we in het Franse binnenland een…

  Lees meer…


 • Terug in Nederland

  Molen in de Vlist.

  Eenmaal terug in Nederland maken we plannen voor een nostalgische tour. Die begint in Sneek waar we de kou trotseren en eindigt op een terras in Dordrecht. Daar verdiepen we ons in de geschiedenis van deze historische stad en kijken we onze ogen uit. Net als in de andere plaatsen die we bezoeken. Ons eerste…

  Lees meer…


advertentie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.