NOMAS in de zon in Workum

Mijmeren onder de bimini

Mijmeren onder de bimini
Afgemeerd bij het sluisje van Workum.

In Nederland hebben we hem eigelijk alleen nog maar nodig gehad om de regen tegen te houden. Nu is het dan eindelijk zover: de bimini kan er op. En het is een mooi moment om vakantie te houden. Een paar dagen geleden moesten we ’s avonds de kachel nog ontsteken om het een beetje warm te hebben; nu vallen de mussen van het dak.

Helaas laat de wind het compleet afweten. In het kommetje bij de sluis van Workum lopen de temperaturen al snel aardig op. Ook de spanningen, want het blijft een gedrang voor en in het smalle sluisje.

Stalen Wibo

Met een goed glas in de hand mijmeren we over het verre verleden toen we hier voor het eerst arriveerden. Minstens twintig jaar geleden is het. We waren de trotse bezitters van een stalen Wibo 7.40. Prachtige boot, maar met een motor die ons tot wanhoop dreef.

Spannend avontuur

Uiteindelijk waren we in Workum terecht gekomen, omdat hier de leverancier was gevestigd van de nieuwe Honda buitenboordmotor die we zouden aanschaffen. Ook die keer was de passage van het sluisje – met die defecte motor – een uitermate spannend avontuur.

Sputterende motor

Toen we eenmaal in de buurt van het centrum lagen afgemeerd, besloot ik geen meter meer te varen voordat de motor was vervangen. Aldus geschiedde. Nadat de Honda was geïnstalleerd, togen we naar de Friese meren. Nog geen vijf minuten wae we onderweg toen de spiksplinternieuwe motor begon te sputteren. Bleek dat de ontluchtingsklep van de benzinetank nog dicht zat.

Kleine kinderen

Koel gehouden door een paar glaasjes witte wijn halen we herinneringen op aan die mooie tijden van ons eerste avontuur in Friesland. Een boot van net zeven meter zonder enige faciliteiten en twee kleine kinderen. Maar we genoten met volle teugen. Net als nu.


advertentie


Ankie en Cees

Ankie en Cees van Dijk
Ankie en Cees van Dijk.

Onderweg naar bekende en onbekende bestemmingen. Ankie en Cees van Dijk reizen, ontdekken en bloggen.

Lees meer…

NOMAS nieuwsflits

Blijf op de hoogte van onze belevenissen en ontvang gratis tips over onze trips.


Advertentie

.

Meer berichten

 • Goudse boerenkaas in Portugal

  Overnachten bij de boerderij waar Goudse boerenkaas wordt gemaakt.

  Aan de Portugese westkust in het Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina bij Odemira ligt de boerderij van Frans Amt en Martine van ‘t Westende. Nog geen kilometer naar het westen beukt de Atlantische Oceaan tegen de rotsen. Deze bijzondere plek voor een melkveebedrijf is onze volgende bestemming. Hier doen we ons tegoed aan ambachtelijk […]

  Lees meer…


 • Nostalgisch tripje door de Algarve

  Kust Algarve

  In 2006 meerden we onze boot af in de marina van Portimão. Vaak hebben we langs de schitterende kust van de Algarve gezeild. Ook plaatsen als Lagos, Ferragudo, Albufeira, Villamoura en Villa Real de Sant Antonio bezochten we regelmatig. Favoriet was de ankerplaats bij Culatra, een eiland ten zuiden van Faro. Nu rijden we met…

  Lees meer…


 • Opnieuw slenteren door Sevilla

  Koetsjes in Sevilla

  Acht jaar geleden slenterden we door Sevilla. Nu we in de buurt zijn willen we deze bruisende Spaanse stad nog een keer bezoeken. Bij Dos Hermanas vinden we een camperplaats met een bushalte voor de deur. Met het openbaar vervoer ben je binnen een half uur in het centrum van Sevilla, staat op de website…

  Lees meer…


 • Via de woestijn naar La Peza

  La Peza

  Wakker worden als de zon langzaam uit de zee omhoog komt. Dat gebeurt als we in Santa Pola naar buiten kijken. Langzaam zien we een koperrode bol verschijnen. Tegelijk gaat de temperatuur snel omhoog. Vandaag willen we naar La Peza, zo’n dertig kilometer voor Granada. Tijdens de rit vergapen we ons aan het steeds ruiger…

  Lees meer…


advertentie


Wij zijn benieuwd naar je reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.