NOMAS in de zon in Workum

Mijmeren onder de bimini

Mijmeren onder de bimini
Afgemeerd bij het sluisje van Workum.

In Nederland hebben we hem eigelijk alleen nog maar nodig gehad om de regen tegen te houden. Nu is het dan eindelijk zover: de bimini kan er op. En het is een mooi moment om vakantie te houden. Een paar dagen geleden moesten we ’s avonds de kachel nog ontsteken om het een beetje warm te hebben; nu vallen de mussen van het dak.

Helaas laat de wind het compleet afweten. In het kommetje bij de sluis van Workum lopen de temperaturen al snel aardig op. Ook de spanningen, want het blijft een gedrang voor en in het smalle sluisje.

Stalen Wibo

Met een goed glas in de hand mijmeren we over het verre verleden toen we hier voor het eerst arriveerden. Minstens twintig jaar geleden is het. We waren de trotse bezitters van een stalen Wibo 7.40. Prachtige boot, maar met een motor die ons tot wanhoop dreef.

Spannend avontuur

Uiteindelijk waren we in Workum terecht gekomen, omdat hier de leverancier was gevestigd van de nieuwe Honda buitenboordmotor die we zouden aanschaffen. Ook die keer was de passage van het sluisje – met die defecte motor – een uitermate spannend avontuur.

Sputterende motor

Toen we eenmaal in de buurt van het centrum lagen afgemeerd, besloot ik geen meter meer te varen voordat de motor was vervangen. Aldus geschiedde. Nadat de Honda was geïnstalleerd, togen we naar de Friese meren. Nog geen vijf minuten wae we onderweg toen de spiksplinternieuwe motor begon te sputteren. Bleek dat de ontluchtingsklep van de benzinetank nog dicht zat.

Kleine kinderen

Koel gehouden door een paar glaasjes witte wijn halen we herinneringen op aan die mooie tijden van ons eerste avontuur in Friesland. Een boot van net zeven meter zonder enige faciliteiten en twee kleine kinderen. Maar we genoten met volle teugen. Net als nu.


Ankie en Cees

Ankie en Cees van Dijk
Ankie en Cees van Dijk.

Onderweg naar bekende en onbekende bestemmingen. Ankie en Cees van Dijk reizen, ontdekken en bloggen.

Lees meer…


Advertentie

NOMAS nieuwsflits

Blijf op de hoogte van onze belevenissen en ontvang gratis tips over onze trips.


AdvertentieMeer berichten

 • Met de trein naar het kasteel

  Strand van Calpe met de rots.

  Nu we de omgeving van San Rafael del Rio, onze nieuwe woonplaats, een beetje hebben verkend, wordt het tijd voor een familiebezoek in Pego en opnieuw een zoektocht naar onbekende pareltjes. Ook waaien we even lekker uit in Calpe en op de terugreis stoppen we in Xativa. Waarom is deze stad uitgestorven als wij er…

  Lees meer…


 • Laatste trip met de camper

  Elburg.

  Terug in Nederland wacht een aantal klussen aan de camper. Ook maken we een trip langs het water en brengen we een bezoek aan Middelburg, rijden we naar Oudenbosch en Stampersgat en dwalen we door Elburg. Dan breekt het moment aan waarop we, met bloedend hart, onze camper verkopen. Tegelijk betekent dat de start van…

  Lees meer…


 • Van Rocroi naar Thorn

  Thorn

  In het historische Rocroi maken we een wandeling rond de oude vestingwerken. Daarna rijden we door naar het Limburgse Ittervoort en bezoeken we Thorn, het witte dorpje. Daarmee sluiten we onze tweede camperreis van 2023 af. Tijd om nieuwe plannen te maken. Als we Troyes achter ons laten vragen we ons af of we deze…

  Lees meer…


 • In Troyes raken we niet uitgekeken

  Troyes

  Dat is echt een stad die je niet links moet laten liggen als je in de buurt bent, was ons gezegd. Daarom besluiten tijdens het laatste deel van onze zomerreis een tussenstop te maken in het Noord-Franse Troyes. Dat blijkt in alle opzichten een prima keuze. Deze stad is een bezoek meer dan waard. Ook…

  Lees meer…


advertentie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.