Omnia oven

Getest: de Omnia, een broodbakpan

Brood bakken in een pan
Helaas, voor de croissants werd het te heet.

Om verzekerd te zijn van vers brood tijdens onze zeiltochten neem ik mijn toevlucht tot het ondervragen van collega zeilers die vaker brood aan boord bakken. De mooiste en snelste oplossing zou de broederpan bieden, niet diegene die je overal kunt kopen, die met de vorm van een tulband, nee, een platte.

Via het internet zoek ik vele adressen op bel ik talloze winkels. ‘Nee mevrouw die ken ik niet’, is bijna een standaard antwoord. Tot ik contact krijg met een winkelier in Amsterdam. Helaas kan zijn leverancier de gezochte pan niet meer leveren.

Op zoek naar de wonderpan

Plan B treedt in werking: op zoek naar de wonderpan of, z’n nieuwe naam, de Omnia, een ronde bakvorm met een gat in het midden en een deksel erop. Om deze pan nog voor onze vakantie te bemachtigen kost enige moeite, maar de watersportzaak bij de haven bestelt enthousiast de pan en voor ons vertrek kan ik hem ophalen.

Zwarte croissants

Eerst maar eens voorgebakken brood proberen; croissants moet niet zo moeilijk zijn. Hetafstellen van de juiste warmte verloopt niet zo goed en de croissants komen zwart onder de deksel vandaan!

Dan maar eens voorgebakken pistoletjes op een laag vuurtje, zowaar, een heerlijke bakgeur vult de kajuit en knapperig verse broodjes zijn het resultaat.

Kneden en rijzen

Nu zijn we toe aan het ‘echte’ werk. Brood bakken. Toch eerst maar kant-en-klaar bakmeel van AH, water erbij, kneden, 30 minuten rijzen, daarna uitrollen in de pan, de Omnia, nu 90 minuten rijzen, daarna de pan op het gas met de stand op laag.

Op de verpakking staat een half uur op 220 gr. Welnu 45 minuten later blijkt bij test dat de korst hard genoeg is en gaan we er vanuit dat het brood goed is.

Gespannen snijden we het brood door en proeven een stukje. Heerlijk, helemaal goed. We gaan op zoek naar meel, want dit smaakt naar meer.


Ankie en Cees

Ankie en Cees van Dijk
Ankie en Cees van Dijk.

Onderweg naar bekende en onbekende bestemmingen. Ankie en Cees van Dijk reizen, ontdekken en bloggen.

Lees meer…


Advertentie

NOMAS nieuwsflits

Blijf op de hoogte van onze belevenissen en ontvang gratis tips over onze trips.


Advertentie



Meer berichten

  • Op de fiets over Ile de Ré

    Ile de Ré

    Hoewel het tweede deel van onze tocht door de Pyreneeën door een ruig maar indrukwekkend landschap voert, zijn we blij weer door het wijdse vlakke land van zuidwesten van Frankrijk rijden. Aan de westkust waaien we lekker uit, in La Rochelle halen we herinneringen op. Ile de Ré nodigt uit tot een uitgebreide fietstocht en…

    Lees meer…


  • Door de Pyreneeën van Spanje naar Frankrijk

    Urdos

    In het vroege voorjaar lukte het ons vanwege de slechte weersomstandigheden niet om comfortabel langs de Franse westkust naar Nederland te rijden. Nu de hoge temperaturen in Spanje ons teveel worden, besluiten we een tweede poging te wagen. Na een reis door Noord-Spanje en de Pyreneeën rijden we door naar het prachtige Ile de Ré…

    Lees meer…


  • Pareltje in het Franse binnenland

    La Canourgue

    Na ons rondje Nederland vertrekken we opnieuw in zuidelijke richting. Ruim veertien dagen zijn we nu onderweg, Na een voorspoedige rit door België, Luxemburg en Frankrijk komen we in l’Alfas del Pi aan. Vrijwel de gehele reis voerde ons langs bekende plekken waarover we al eerder schreven. Wel ontdekten we in het Franse binnenland een…

    Lees meer…


  • Terug in Nederland

    Molen in de Vlist.

    Eenmaal terug in Nederland maken we plannen voor een nostalgische tour. Die begint in Sneek waar we de kou trotseren en eindigt op een terras in Dordrecht. Daar verdiepen we ons in de geschiedenis van deze historische stad en kijken we onze ogen uit. Net als in de andere plaatsen die we bezoeken. Ons eerste…

    Lees meer…


advertentie


2 reacties op “Getest: de Omnia, een broodbakpan”

  1. Rainier avatar
    Rainier

    Ook wij hebben er nu 1, zal ons ook benieuwen ……

  2. nau werner avatar
    nau werner

    was heel fijn om even je buur te mogen zijn…
    Werner Nau
    Chiringuito 55 bavaria
    werner.nau@skynet.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.