NOMAS onder grote belangstelling te water

Onder grote publieke belangstelling gaat de NOMAS deze week te water. Meestal wonen alleen de havenmeester en wij zo’n gebeurtenis bij, maar dit keer is er meer publiek op de been.

NOMAS te water in Deko Marina
Deze keer trekt de tewaterlating van de NOMAS flink wat publiek.

Voor ons is het altijd weer spannend als de boot in de kraan hangt en een paar minuten later drijft. Ook dit keer gaat ons hart wat sneller kloppen als de havenmeester van Deko Marina de boot van de bok tilt in met de nodige omzichtigheid in het water laat zakken.

Afsluiters en roerconstructie

Daar een paar afsluiters zijn vervangen en de complete roerconstructie is vernieuwd, voert één van de medewerkers van Jachtservice Flevoland gewapend met een zaklamp een grondige inspectie uit. “Alles droog”, luidt zijn boodschap.

Daarmee breekt het moment aan waarop we de motor kunnen starten. In Spanje ging dat vorig jaar niet zonder problemen. Kwestie van een knopje omzetten, maar toch. De herinnering aan dat ongelukkige moment komt nu weer bovendrijven. Er is echter geen enkele reden tot zorg, blijkt al snel. Starten en lopen, zoals dat heet.

Wachten op de tuiger

Bij het manoeuvreren wordt duidelijk dat de grondige renovatie van het roersysteem haar vruchten afwerpt. Nog niet eerder draaide het roer zo licht en gemakkelijk. Wel handig, want uitgerekend op het moment dat we achteruit de box moeten invaren staat er een stijve bries dwars op de haven.

Goed, we liggen. En dat zal nog wel even duren, want de tuiger heeft laten weten dat hij pas eind van deze maand tijd heeft om nieuwe vallen in te scheren en wat andere klusjes aan de mast kan doen. Voorlopig liggen we dus te liggen. Geen punt, want ook wij hebben nog het nodige te doen.


advertentie


Ankie en Cees

Ankie en Cees van Dijk
Ankie en Cees van Dijk.

Onderweg naar bekende en onbekende bestemmingen. Ankie en Cees van Dijk reizen, ontdekken en bloggen.

Lees meer…

NOMAS nieuwsflits

Blijf op de hoogte van onze belevenissen en ontvang gratis tips over onze trips.


Advertentie

.

Meer berichten

 • Goudse boerenkaas in Portugal

  Overnachten bij de boerderij waar Goudse boerenkaas wordt gemaakt.

  Aan de Portugese westkust in het Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina bij Odemira ligt de boerderij van Frans Amt en Martine van ‘t Westende. Nog geen kilometer naar het westen beukt de Atlantische Oceaan tegen de rotsen. Deze bijzondere plek voor een melkveebedrijf is onze volgende bestemming. Hier doen we ons tegoed aan ambachtelijk […]

  Lees meer…


 • Nostalgisch tripje door de Algarve

  Kust Algarve

  In 2006 meerden we onze boot af in de marina van Portimão. Vaak hebben we langs de schitterende kust van de Algarve gezeild. Ook plaatsen als Lagos, Ferragudo, Albufeira, Villamoura en Villa Real de Sant Antonio bezochten we regelmatig. Favoriet was de ankerplaats bij Culatra, een eiland ten zuiden van Faro. Nu rijden we met…

  Lees meer…


 • Opnieuw slenteren door Sevilla

  Koetsjes in Sevilla

  Acht jaar geleden slenterden we door Sevilla. Nu we in de buurt zijn willen we deze bruisende Spaanse stad nog een keer bezoeken. Bij Dos Hermanas vinden we een camperplaats met een bushalte voor de deur. Met het openbaar vervoer ben je binnen een half uur in het centrum van Sevilla, staat op de website…

  Lees meer…


 • Via de woestijn naar La Peza

  La Peza

  Wakker worden als de zon langzaam uit de zee omhoog komt. Dat gebeurt als we in Santa Pola naar buiten kijken. Langzaam zien we een koperrode bol verschijnen. Tegelijk gaat de temperatuur snel omhoog. Vandaag willen we naar La Peza, zo’n dertig kilometer voor Granada. Tijdens de rit vergapen we ons aan het steeds ruiger…

  Lees meer…


advertentie


Wij zijn benieuwd naar je reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.