NOMAS onder grote belangstelling te water

Onder grote publieke belangstelling gaat de NOMAS deze week te water. Meestal wonen alleen de havenmeester en wij zo’n gebeurtenis bij, maar dit keer is er meer publiek op de been.

NOMAS te water in Deko Marina
Deze keer trekt de tewaterlating van de NOMAS flink wat publiek.

Voor ons is het altijd weer spannend als de boot in de kraan hangt en een paar minuten later drijft. Ook dit keer gaat ons hart wat sneller kloppen als de havenmeester van Deko Marina de boot van de bok tilt in met de nodige omzichtigheid in het water laat zakken.

Afsluiters en roerconstructie

Daar een paar afsluiters zijn vervangen en de complete roerconstructie is vernieuwd, voert één van de medewerkers van Jachtservice Flevoland gewapend met een zaklamp een grondige inspectie uit. “Alles droog”, luidt zijn boodschap.

Daarmee breekt het moment aan waarop we de motor kunnen starten. In Spanje ging dat vorig jaar niet zonder problemen. Kwestie van een knopje omzetten, maar toch. De herinnering aan dat ongelukkige moment komt nu weer bovendrijven. Er is echter geen enkele reden tot zorg, blijkt al snel. Starten en lopen, zoals dat heet.

Wachten op de tuiger

Bij het manoeuvreren wordt duidelijk dat de grondige renovatie van het roersysteem haar vruchten afwerpt. Nog niet eerder draaide het roer zo licht en gemakkelijk. Wel handig, want uitgerekend op het moment dat we achteruit de box moeten invaren staat er een stijve bries dwars op de haven.

Goed, we liggen. En dat zal nog wel even duren, want de tuiger heeft laten weten dat hij pas eind van deze maand tijd heeft om nieuwe vallen in te scheren en wat andere klusjes aan de mast kan doen. Voorlopig liggen we dus te liggen. Geen punt, want ook wij hebben nog het nodige te doen.


Ankie en Cees

Ankie en Cees van Dijk
Ankie en Cees van Dijk.

Onderweg naar bekende en onbekende bestemmingen. Ankie en Cees van Dijk reizen, ontdekken en bloggen.

Lees meer…


Advertentie

NOMAS nieuwsflits

Blijf op de hoogte van onze belevenissen en ontvang gratis tips over onze trips.


AdvertentieMeer berichten

 • Door de Pyreneeën van Spanje naar Frankrijk

  Urdos

  In het vroege voorjaar lukte het ons vanwege de slechte weersomstandigheden niet om comfortabel langs de Franse westkust naar Nederland te rijden. Nu de hoge temperaturen in Spanje ons teveel worden, besluiten we een tweede poging te wagen. Na een reis door Noord-Spanje en de Pyreneeën rijden we door naar het prachtige Ile de Ré…

  Lees meer…


 • Pareltje in het Franse binnenland

  La Canourgue

  Na ons rondje Nederland vertrekken we opnieuw in zuidelijke richting. Ruim veertien dagen zijn we nu onderweg, Na een voorspoedige rit door België, Luxemburg en Frankrijk komen we in l’Alfas del Pi aan. Vrijwel de gehele reis voerde ons langs bekende plekken waarover we al eerder schreven. Wel ontdekten we in het Franse binnenland een…

  Lees meer…


 • Terug in Nederland

  Molen in de Vlist.

  Eenmaal terug in Nederland maken we plannen voor een nostalgische tour. Die begint in Sneek waar we de kou trotseren en eindigt op een terras in Dordrecht. Daar verdiepen we ons in de geschiedenis van deze historische stad en kijken we onze ogen uit. Net als in de andere plaatsen die we bezoeken. Ons eerste…

  Lees meer…


 • Middeleeuws Montpeyroux

  Montpeyroux

  Voordeel van de A75 is dat er langs de route tal van mogelijkheden zijn om met de camper te overnachten niet ver het binnenland in. Aguessac les Flots Bleus is zo’n plaats. Veel is hier niet te beleven, in tegenstelling tot Montpeyroux waar we een dag later arriveren. In het verstilde Aguessac les Flots Bleus…

  Lees meer…


advertentie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.