NOMAS onder grote belangstelling te water

Onder grote publieke belangstelling gaat de NOMAS deze week te water. Meestal wonen alleen de havenmeester en wij zo’n gebeurtenis bij, maar dit keer is er meer publiek op de been.

NOMAS te water in Deko Marina
Deze keer trekt de tewaterlating van de NOMAS flink wat publiek.

Voor ons is het altijd weer spannend als de boot in de kraan hangt en een paar minuten later drijft. Ook dit keer gaat ons hart wat sneller kloppen als de havenmeester van Deko Marina de boot van de bok tilt in met de nodige omzichtigheid in het water laat zakken.

Afsluiters en roerconstructie

Daar een paar afsluiters zijn vervangen en de complete roerconstructie is vernieuwd, voert één van de medewerkers van Jachtservice Flevoland gewapend met een zaklamp een grondige inspectie uit. “Alles droog”, luidt zijn boodschap.

Daarmee breekt het moment aan waarop we de motor kunnen starten. In Spanje ging dat vorig jaar niet zonder problemen. Kwestie van een knopje omzetten, maar toch. De herinnering aan dat ongelukkige moment komt nu weer bovendrijven. Er is echter geen enkele reden tot zorg, blijkt al snel. Starten en lopen, zoals dat heet.

Wachten op de tuiger

Bij het manoeuvreren wordt duidelijk dat de grondige renovatie van het roersysteem haar vruchten afwerpt. Nog niet eerder draaide het roer zo licht en gemakkelijk. Wel handig, want uitgerekend op het moment dat we achteruit de box moeten invaren staat er een stijve bries dwars op de haven.

Goed, we liggen. En dat zal nog wel even duren, want de tuiger heeft laten weten dat hij pas eind van deze maand tijd heeft om nieuwe vallen in te scheren en wat andere klusjes aan de mast kan doen. Voorlopig liggen we dus te liggen. Geen punt, want ook wij hebben nog het nodige te doen.


Ankie en Cees

Ankie en Cees van Dijk
Ankie en Cees van Dijk.

Onderweg naar bekende en onbekende bestemmingen. Ankie en Cees van Dijk reizen, ontdekken en bloggen.

Lees meer…


Advertentie

NOMAS nieuwsflits

Blijf op de hoogte van onze belevenissen en ontvang gratis tips over onze trips.


AdvertentieMeer berichten

 • Met de trein naar het kasteel

  Strand van Calpe met de rots.

  Nu we de omgeving van San Rafael del Rio, onze nieuwe woonplaats, een beetje hebben verkend, wordt het tijd voor een familiebezoek in Pego en opnieuw een zoektocht naar onbekende pareltjes. Ook waaien we even lekker uit in Calpe en op de terugreis stoppen we in Xativa. Waarom is deze stad uitgestorven als wij er…

  Lees meer…


 • Laatste trip met de camper

  Elburg.

  Terug in Nederland wacht een aantal klussen aan de camper. Ook maken we een trip langs het water en brengen we een bezoek aan Middelburg, rijden we naar Oudenbosch en Stampersgat en dwalen we door Elburg. Dan breekt het moment aan waarop we, met bloedend hart, onze camper verkopen. Tegelijk betekent dat de start van…

  Lees meer…


 • Van Rocroi naar Thorn

  Thorn

  In het historische Rocroi maken we een wandeling rond de oude vestingwerken. Daarna rijden we door naar het Limburgse Ittervoort en bezoeken we Thorn, het witte dorpje. Daarmee sluiten we onze tweede camperreis van 2023 af. Tijd om nieuwe plannen te maken. Als we Troyes achter ons laten vragen we ons af of we deze…

  Lees meer…


 • In Troyes raken we niet uitgekeken

  Troyes

  Dat is echt een stad die je niet links moet laten liggen als je in de buurt bent, was ons gezegd. Daarom besluiten tijdens het laatste deel van onze zomerreis een tussenstop te maken in het Noord-Franse Troyes. Dat blijkt in alle opzichten een prima keuze. Deze stad is een bezoek meer dan waard. Ook…

  Lees meer…


advertentie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.