NOMAS onder grote belangstelling te water

NOMAS onder grote belangstelling te water

Onder grote publieke belangstelling gaat de NOMAS deze week te water. Meestal wonen alleen de havenmeester en wij zo’n gebeurtenis bij, maar dit keer is er meer publiek op de been.

NOMAS te water in Deko Marina
Deze keer trekt de tewaterlating van de NOMAS flink wat publiek.

Voor ons is het altijd weer spannend als de boot in de kraan hangt en een paar minuten later drijft. Ook dit keer gaat ons hart wat sneller kloppen als de havenmeester van Deko Marina de boot van de bok tilt in met de nodige omzichtigheid in het water laat zakken.

Afsluiters en roerconstructie

Daar een paar afsluiters zijn vervangen en de complete roerconstructie is vernieuwd, voert één van de medewerkers van Jachtservice Flevoland gewapend met een zaklamp een grondige inspectie uit. “Alles droog”, luidt zijn boodschap.

Daarmee breekt het moment aan waarop we de motor kunnen starten. In Spanje ging dat vorig jaar niet zonder problemen. Kwestie van een knopje omzetten, maar toch. De herinnering aan dat ongelukkige moment komt nu weer bovendrijven. Er is echter geen enkele reden tot zorg, blijkt al snel. Starten en lopen, zoals dat heet.

Wachten op de tuiger

Bij het manoeuvreren wordt duidelijk dat de grondige renovatie van het roersysteem haar vruchten afwerpt. Nog niet eerder draaide het roer zo licht en gemakkelijk. Wel handig, want uitgerekend op het moment dat we achteruit de box moeten invaren staat er een stijve bries dwars op de haven.

Goed, we liggen. En dat zal nog wel even duren, want de tuiger heeft laten weten dat hij pas eind van deze maand tijd heeft om nieuwe vallen in te scheren en wat andere klusjes aan de mast kan doen. Voorlopig liggen we dus te liggen. Geen punt, want ook wij hebben nog het nodige te doen.


advertentie


Ankie en Cees

Ankie en Cees van Dijk
Ankie en Cees van Dijk.

Onderweg naar bekende en onbekende bestemmingen. Ankie en Cees van Dijk reizen, zeilen en ontdekken.

Lees meer…

Nieuwste berichten

 • Slenteren door Sevilla

  Slenteren door Sevilla

  Wat wij zo aantrekkelijk vinden aan het Spaanse Sevilla? Als je een hotelletje hebt in de binnenstad liggen alle bezienswaardigheden op loopafstand. En lopen doen we tijdens ons bezoek aan de Andalusische stad volop. Naast eten en drinken natuurlijk. Eeuwenlang werd dit deel van Spanje overheerst door de Moren. Uit die periode, die tot halverwege […]

  Lees meer…


 • Rijstfestival in Delta l’Ebre

  Rijstfestival in Delta l’Ebre

  ”Als ze hier een festival over eten organiseren hoef je je over een ding in ieder geval geen zorgen te maken en dat is eten”, werd ons gezegd toen we het plan opvatten om naar het jaarlijkse rijstfestival in de delta van de Ebro in Catalonië te gaan. In deze vlakke delta domineren de rijstvelden.…

  Lees meer…


 • Zomeravond in Enkhuizen

  Zomeravond in Enkhuizen

  Afgelopen weken koelde het ’s avond behoorlijk af. Lekker in de kuip zitten in de avondschemering was er niet bij. Tenzij je in dikke kleren gehuld aan een glas wijn wilde nippen. Tot we in Enkhuizen het anker uitgooien. Als de wind helemaal wegvalt kunnen we eindelijk genieten van een zwoele zomeravond. In het kommetje…

  Lees meer…


advertentie


Wij zijn benieuwd naar je reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.