Uitersten op Texel

Regenboog op Texel
Een wolkbreuk zorgt voor veel regen en een prachtige regenboog.

Jaren geleden waren we voor het laatst op Texel. Deze zomer willen we er toch nog een keertje gaan kijken. Helaas zijn de plekken op de eilanden voortdurend bezet en we hebben geen zin om in de vissershaven af te meren. Op naar Den Helder dus om daar af te wachten tot er een gaatje aan de steigers is.

Goed toeven op de voormalige Rijkswerf

In de nieuwe haven van Willemsoord is in ieder geval aan ruimte geen gebrek. En hoewel ik me nooit zo aangetrokken voelde tot Den Helder moet ik toegeven dat het goed toeven is op de voormalige Rijkswerf. Je ligt er heerlijk beschut en de stad is op loopafstand.

We hebben eigenlijk niets te doen, maar we zijn er wel vreselijk druk mee. Zelfs de tijd om naar het Marinemuseum of het Reddingsmuseum te gaan ontbreekt ons. Wel neem ik een kijkje op de twee in de haven afgemeerde historische schepen.

Zonsondergang op het wad
Zonsondergang op het wad.

Als blijkt dat er ruimte is op Texel, bedenken we ons geen moment en na de passage van de sluis liggen we een uur later al stevig vast in de jachthaven van het eiland. Mooi op tijd voor de eerste wolkbreuk die zorgt voor veel water en een fraaie regenboog.

Informatie: www.willemsoordbv.nl en www.waddenhavens.nl.

Geplaatst in Het logboek en getagd met , , .

Wij zijn benieuwd naar je reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.