Reisgidsen Spanje

Selectie reisgidsen Spanje

Spanje is een populair vakantieland, dus het is niet vreemd dat het aanbod aan reisgidsen overweldigend is. Daardoor kan het lastig zijn een te kiezen. Met de selectie van zes reisgidsen die net even anders zijn, willen we degenen die Spanje gaan verkennen helpen bij het maken van een keuze. Uiteenlopende, en soms avontuurlijke, routes voor automobilisten, camperaars, motorrijders, fietsers en wandelaars leiden naar bekende en vooral onbekende plekken.

Fotoboek, reisgids en almanak

In het eerste deel van Lannoo’s Autoboek Spanje en Portugal komen tal van interessantste bestemmingen aan bod. Elke plek krijgt een, twee of drie sterren toegekend op basis van bekoorlijkheid of culturele waarde.

Daarnaast is er een hoofdstuk gewijd aan het Unesco-werelderfgoed in Spanje en Portugal, zoals de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela, het Alhambra bij Granada en de wijnstreek Alto Douro. Elf autoroutes leiden langs grandioze natuur- en cultuurlandschappen, bruisende metropolen en dromerige dorpen.

Dankzij de ruim 600 foto’s, plattegronden van de belangrijkste steden en een atlas (schaal 1:900.000), is Lannoo’s Autoboek een combinatie van een fotoboek, reisgids en atlas waaruit de lezer een schat aan inspiratie put voor een reis door het Iberisch schiereiland.

In Spanje mag je verdwalen

Omwegen van Spanje is het verhaal van vijftig jaar reizen door een fascinerend land. In een afwisseling van tekst en beeld verteld auteur Gerard Hulshof verhalen die samen de geschiedenis van Spanje vormen.

Vooral de overheersing door de Moren, die ruim zevenhond jaar duurde, leidde tot unieke steden, gebouwen en feesten. Ook de in muziek en de Spaanse keuken zijn de invloeden uit die periode te herkennen.

Samen met de kusten waar zandstranden en grillige rotsen elkaar afwisselen, de uitgestrekte hoogvlakte, de bergketens met indrukwekkende vergezichten en het heerlijke klimaat maakt dat Spanje je voortdurend permanent doet verlangen naar het zonnige zuiden.

Spanje is een land waarin je mag verdwalen, een land dat je pas overkomt als je niet recht op je doel afgaat, stelt auteur en voormalige radiomaker Gerard Hulshof in het 320 pagina’s tellende Omwegen van Spanje.

Gids vol praktische informatie

Met de Capitool Reisgids Spanje ben je verzekerd van een gids boordevol informatie, plattegronden en tips die is opgedeeld in de vijftien verschillende streken van Spanje.

Elk gebied wordt in een apart hoofdstuk beschreven, inclusief foto’s, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen, driedimensionale beelden en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden. Zoals het Museo del Prado in Madrid, het Real Alcazar in Sevilla, de Sagrada Família in Barcelona en het oude centrum van Cuenca.

Ook bevat de reisgids een lijst van restaurants en cafés, accommodaties, winkels, amusementsgelegenheden, buitenactiviteiten en speciale vakanties. Daarnaast geeft Capitool Reisgids Spanje praktische informatie over bijvoorbeeld het reizen met kinderen, rijden in het drukke verkeer, internet, het vinden van geldautomaten of het openbaar vervoer.

Lange zandstranden en eigen kaas

Noord-Spanje is bijzonder afwisselend, met zijn groene heuvels, lange zandstranden, kleurrijke vissershavens en afgelegen bergdorpjes waar de bewoners nog hun eigen kaas maken.

De auteurs en fotografen laten de lezer in woord en beeld kennismaken met de grote diversiteit van de noordelijke Spaanse regio. In de eerste hoofdstukken gaat het over de geschiedenis, de bevolking, de cultuur en de Noord-Spaanse keuken.

Ook nemen de auteurs u mee op reis van de Pyreneeën naar de culturele rijkdommen van Bilbao en van Baskenland naar de kathedraal van Santiago de Compostella. Door de Rioja wijngaardgebieden langs middeleeuwse kerken en paleizen naar de bergketens van Picos de Europa.

Deze hoofdstukken worden afgewisseld met themapagina’s over onder andere ‘Het Roelandslied’, ‘Cider’ en ‘Guernica’. Gedetailleerde kaarten en kleurenfoto’s maken deze gids compleet. In het gedeelte ‘Reisinformatie’ vindt de lezer naast nuttige adressen alles over vervoer, uit eten, klimaat, geldzaken, gezondheid, feestdagen en veiligheid. Insight Guide Noord-Spanje is hierdoor niet alleen een bron van informatie en inspiratie, maar ook een bijzonder praktische reisgids.

Langs alle wijnstreken van Spanje

Spanje is één van de belangrijkste wijnproducenten en wat betreft oppervlakte zelfs het grootste wijnland ter wereld. De laatste 25 jaar heeft er een ingrijpende modernisering van de sector heeft plaatsgevonden.

Auteur Sander de Vaan neemt de lezer mee op een tocht langs bekende en minder bekende Spaanse wijnhuizen uit alle zeventig ‘Denominaciones de Origien’ op het Spaanse vasteland, de Balearen en de Canarische Eilanden.

Naast diepgaande informatie over de verschillende herkomstgebieden biedt Wijngids Spanje een reis langs alle wijngebieden en de beste bodega’s. Ook is er een overzicht van de meest representatieve wijnen uit iedere streek.

Het verhaal van Spaanse wijnmakers (en een enkele Nederlander en Belg) en richtprijzen van de Spaanse wijnen maakt deze wijngids compleet. Spanje is immers zoveel meer dan alleen de bekende La Rioja wijnstreek.

Paradijs aan de groene kust

Asturië en Cantabrië: het natuurlijke paradijs aan de groene kust van Noord Spanje. Een droomland volgens auteur Danny Valen. Al bijna tien jaar woont hij aan de Cantabrische kust. De auteur is reisleider, schrijft over zijn reizen in zijn persoonlijke blogs en werkt als journalist.

In zijn reisgids Asturië en Cantabrië neemt hij de reiziger mee naar het oudste nationale park van Spanje, de Picos de Europa. Daarnaast deelt hij ontdekkingen zoals verscholen stranden, hoge kliffen, niet toeristische bergdorpjes, gebouwen ontworpen door Gaudi, Vlaamse kanonnen en pré-romaanse kerken.

In Asturië en Cantabrië is het plattelandstoerisme de laatste jaren sterk gegroeid. Reizigers slaan de alom bekende steden en badplaatsen over om het binnenland van Spanje te ontdekken. De informatieve en praktische reisgids van Danny Valen is onmisbaar voor reizigers die het nog onbekende Spanje willen ontdekken

Als je op de knop ‘Bestel nu’ of ‘Meer reisgidsen’ klikt, kom je op de website van bol.com. Daar vind je een beschrijving van de reisgids en kun je direct het boek van je keuze bestellen. Van elke bestelling die je via onze site doet ontvangen wij een provisie.


Ankie en Cees

Ankie en Cees van Dijk
Ankie en Cees van Dijk.

Onderweg naar bekende en onbekende bestemmingen. Ankie en Cees van Dijk reizen, ontdekken en bloggen.

Lees meer…


Advertentie

NOMAS nieuwsflits

Blijf op de hoogte van onze belevenissen en ontvang gratis tips over onze trips.


AdvertentieMeer berichten

 • Van Rocroi naar Thorn

  Thorn

  In het historische Rocroi maken we een wandeling rond de oude vestingwerken. Daarna rijden we door naar het Limburgse Ittervoort en bezoeken we Thorn, het witte dorpje. Daarmee sluiten we onze tweede camperreis van 2023 af. Tijd om nieuwe plannen te maken. Als we Troyes achter ons laten vragen we ons af of we deze…

  Lees meer…


 • In Troyes raken we niet uitgekeken

  Troyes

  Dat is echt een stad die je niet links moet laten liggen als je in de buurt bent, was ons gezegd. Daarom besluiten tijdens het laatste deel van onze zomerreis een tussenstop te maken in het Noord-Franse Troyes. Dat blijkt in alle opzichten een prima keuze. Deze stad is een bezoek meer dan waard. Ook…

  Lees meer…


 • Langzaam langs de Loire

  Kasteel in Saumur

  Langs de Loire kun je prachtig fietsen, luidde het advies van onze vrienden. En vergeet vooral die mooie wijnen niet, voegden ze daaraan toe. Na enig wikken en wegen besluiten we niet via Bretagne en Normandië terug naar Nederland, maar de befaamde Franse rivier te volgen. Dat blijkt in alle opzichten een uitstekende keuze. Na…

  Lees meer…


 • Fietsend over Ile de Ré

  Ile de Ré

  Hoewel het tweede deel van onze tocht door de Pyreneeën door een ruig maar indrukwekkend landschap voert, zijn we blij weer door het wijdse vlakke land van zuidwesten van Frankrijk rijden. Aan de westkust waaien we lekker uit, in La Rochelle halen we herinneringen op. Ile de Ré nodigt uit tot een uitgebreide fietstocht en…

  Lees meer…


advertentie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.