Reisgidsen Spanje

Selectie reisgidsen Spanje

Spanje is een populair vakantieland, dus het is niet vreemd dat het aanbod aan reisgidsen overweldigend is. Daardoor kan het lastig zijn een te kiezen. Met de selectie van zes reisgidsen die net even anders zijn, willen we degenen die Spanje gaan verkennen helpen bij het maken van een keuze. Uiteenlopende, en soms avontuurlijke, routes voor automobilisten, camperaars, motorrijders, fietsers en wandelaars leiden naar bekende en vooral onbekende plekken.

Fotoboek, reisgids en almanak

In het eerste deel van Lannoo’s Autoboek Spanje en Portugal komen tal van interessantste bestemmingen aan bod. Elke plek krijgt een, twee of drie sterren toegekend op basis van bekoorlijkheid of culturele waarde.

Daarnaast is er een hoofdstuk gewijd aan het Unesco-werelderfgoed in Spanje en Portugal, zoals de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela, het Alhambra bij Granada en de wijnstreek Alto Douro. Elf autoroutes leiden langs grandioze natuur- en cultuurlandschappen, bruisende metropolen en dromerige dorpen.

Dankzij de ruim 600 foto’s, plattegronden van de belangrijkste steden en een atlas (schaal 1:900.000), is Lannoo’s Autoboek een combinatie van een fotoboek, reisgids en atlas waaruit de lezer een schat aan inspiratie put voor een reis door het Iberisch schiereiland.

In Spanje mag je verdwalen

Omwegen van Spanje is het verhaal van vijftig jaar reizen door een fascinerend land. In een afwisseling van tekst en beeld verteld auteur Gerard Hulshof verhalen die samen de geschiedenis van Spanje vormen.

Vooral de overheersing door de Moren, die ruim zevenhond jaar duurde, leidde tot unieke steden, gebouwen en feesten. Ook de in muziek en de Spaanse keuken zijn de invloeden uit die periode te herkennen.

Samen met de kusten waar zandstranden en grillige rotsen elkaar afwisselen, de uitgestrekte hoogvlakte, de bergketens met indrukwekkende vergezichten en het heerlijke klimaat maakt dat Spanje je voortdurend permanent doet verlangen naar het zonnige zuiden.

Spanje is een land waarin je mag verdwalen, een land dat je pas overkomt als je niet recht op je doel afgaat, stelt auteur en voormalige radiomaker Gerard Hulshof in het 320 pagina’s tellende Omwegen van Spanje.

Gids vol praktische informatie

Met de Capitool Reisgids Spanje ben je verzekerd van een gids boordevol informatie, plattegronden en tips die is opgedeeld in de vijftien verschillende streken van Spanje.

Elk gebied wordt in een apart hoofdstuk beschreven, inclusief foto’s, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen, driedimensionale beelden en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden. Zoals het Museo del Prado in Madrid, het Real Alcazar in Sevilla, de Sagrada Família in Barcelona en het oude centrum van Cuenca.

Ook bevat de reisgids een lijst van restaurants en cafés, accommodaties, winkels, amusementsgelegenheden, buitenactiviteiten en speciale vakanties. Daarnaast geeft Capitool Reisgids Spanje praktische informatie over bijvoorbeeld het reizen met kinderen, rijden in het drukke verkeer, internet, het vinden van geldautomaten of het openbaar vervoer.

Lange zandstranden en eigen kaas

Noord-Spanje is bijzonder afwisselend, met zijn groene heuvels, lange zandstranden, kleurrijke vissershavens en afgelegen bergdorpjes waar de bewoners nog hun eigen kaas maken.

De auteurs en fotografen laten de lezer in woord en beeld kennismaken met de grote diversiteit van de noordelijke Spaanse regio. In de eerste hoofdstukken gaat het over de geschiedenis, de bevolking, de cultuur en de Noord-Spaanse keuken.

Ook nemen de auteurs u mee op reis van de Pyreneeën naar de culturele rijkdommen van Bilbao en van Baskenland naar de kathedraal van Santiago de Compostella. Door de Rioja wijngaardgebieden langs middeleeuwse kerken en paleizen naar de bergketens van Picos de Europa.

Deze hoofdstukken worden afgewisseld met themapagina’s over onder andere ‘Het Roelandslied’, ‘Cider’ en ‘Guernica’. Gedetailleerde kaarten en kleurenfoto’s maken deze gids compleet. In het gedeelte ‘Reisinformatie’ vindt de lezer naast nuttige adressen alles over vervoer, uit eten, klimaat, geldzaken, gezondheid, feestdagen en veiligheid. Insight Guide Noord-Spanje is hierdoor niet alleen een bron van informatie en inspiratie, maar ook een bijzonder praktische reisgids.

Langs alle wijnstreken van Spanje

Spanje is één van de belangrijkste wijnproducenten en wat betreft oppervlakte zelfs het grootste wijnland ter wereld. De laatste 25 jaar heeft er een ingrijpende modernisering van de sector heeft plaatsgevonden.

Auteur Sander de Vaan neemt de lezer mee op een tocht langs bekende en minder bekende Spaanse wijnhuizen uit alle zeventig ‘Denominaciones de Origien’ op het Spaanse vasteland, de Balearen en de Canarische Eilanden.

Naast diepgaande informatie over de verschillende herkomstgebieden biedt Wijngids Spanje een reis langs alle wijngebieden en de beste bodega’s. Ook is er een overzicht van de meest representatieve wijnen uit iedere streek.

Het verhaal van Spaanse wijnmakers (en een enkele Nederlander en Belg) en richtprijzen van de Spaanse wijnen maakt deze wijngids compleet. Spanje is immers zoveel meer dan alleen de bekende La Rioja wijnstreek.

Paradijs aan de groene kust

Asturië en Cantabrië: het natuurlijke paradijs aan de groene kust van Noord Spanje. Een droomland volgens auteur Danny Valen. Al bijna tien jaar woont hij aan de Cantabrische kust. De auteur is reisleider, schrijft over zijn reizen in zijn persoonlijke blogs en werkt als journalist.

In zijn reisgids Asturië en Cantabrië neemt hij de reiziger mee naar het oudste nationale park van Spanje, de Picos de Europa. Daarnaast deelt hij ontdekkingen zoals verscholen stranden, hoge kliffen, niet toeristische bergdorpjes, gebouwen ontworpen door Gaudi, Vlaamse kanonnen en pré-romaanse kerken.

In Asturië en Cantabrië is het plattelandstoerisme de laatste jaren sterk gegroeid. Reizigers slaan de alom bekende steden en badplaatsen over om het binnenland van Spanje te ontdekken. De informatieve en praktische reisgids van Danny Valen is onmisbaar voor reizigers die het nog onbekende Spanje willen ontdekken

Als je op de knop ‘Bestel nu’ of ‘Meer reisgidsen’ klikt, kom je op de website van bol.com. Daar vind je een beschrijving van de reisgids en kun je direct het boek van je keuze bestellen. Van elke bestelling die je via onze site doet ontvangen wij een provisie.


Ankie en Cees

Ankie en Cees.
Ankie en Cees van Dijk.

Onderweg naar bekende en onbekende bestemmingen. Ankie en Cees van Dijk reizen, ontdekken en bloggen.

Lees meer…


Advertentie

NOMAS nieuwsflits

Blijf op de hoogte van onze belevenissen en ontvang gratis tips over onze trips.


AdvertentieMeer berichten

 • Uitstapje naar bruisend Altea

  Uitzicht vanaf de oude stad van Altea.

  Onze reisplannen waren anders, maar we aarzelen nooit om onze route bij te stellen als dat nodig is. Zo komen we opnieuw terecht in Altea. Daar vinden we na afloop van de weekmarkt een plaatsje op een van de gratis camperplekken op korte afstand van de boulevard en het oude centrum. Tijdens ons verblijf op…

  Lees meer…


 • Bochtige route door de bergen

  Moraira

  Even lijkt het weer ons minder goed gezind, maar in de zon en uit de wind is het aan de kust prima uit te houden. Dat merken we als we in Moraira arriveren. Vandaar maken we een tussenstop in Albir en staan we een paar dagen in Pego. Via een prachtige bergroute belanden we in…

  Lees meer…


 • Varen onder de grond in Vall d’Uixo

  Coves de Sant Josep.

  Als je tientallen jaren je vrije tijd op boten hebt doorgebracht, blijft het water trekken. Nog niet eerder maakten we een vaartocht in de ingewanden van de aarde zoals in de grotten van La Vall d’Uixo. Ook zetten we twaalfduizend stappen om een kasteel in Onda te bezoeken, maken we een tussenstop in Les Coves…

  Lees meer…


 • Terug in de tijd in Besalú

  Besalu, Spanje

  Vaak hebben we gelezen over de verborgen parels in Catalonië. Nu het toeristenseizoen nog niet is losgebarsten besluiten we op zoek te gaan naar die historische schatten. Zo belanden we in Besalú, een eeuwenoud stadje aan de rand van La Garrocha, een vulkaanlandschap vol kraters, kegels en oude lavastromen. Besalú is een schilderachtige stadje in…

  Lees meer…


advertentie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.