Reisgidsen Frankrijk

Selectie reisgidsen Frankrijk

Reisgidsen voor Frankrijk zijn er in overvloed. Door dat overweldigende aanbod kan kiezen lastig zijn. Om je een beetje op weg te helpen, beschrijven we zes reisgidsen die er wat ons betreft uitspringen. In deze selectie reisgidsen Frankrijk vind je inspirerende routes voor automobilisten, camperaars en motorrijders en verrassende wandelingen voeren je naar bekende en vooral onbekende plekken

Binnendoor door Frankrijk

Wie eens iets anders wil tijdens een vakantie in Frankrijk, maar geen de tijd of zin heeft om het allemaal zelf uit te zoeken, moet zeker de reisgids van Ruud Couwenhoven ter hand nemen. Aan de hand van een dag voor dag beschreven rondreis helpt hij je om het ‘andere Frankrijk’ te ontdekken.

In Frankrijk binnendoor, ontdek het andere Frankrijk lees je ook over de leukste markten en brocantes, vind je tips van de auteur en de plaatselijke bevolking voor bijzondere ontdekkingen, wandelingen en fietstochten. Ook beschrijft hij hoe je gratis kunt overnachten door tolwegen te vermijden.

Frankrijk Puur Roadtrips biedt ruim 280 pagina’s inspiratie voor degenen die met de auto, de motor of de camper door Frankrijk willen trekken. De auteur beschrijft routes van de ruige kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de uitgestrekte wijngaarden in de Elzas tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief, van de lange zandstranden in Les Landes tot de lavendelvelden in de Provence.

In Frankrijk Puur Roadtrips van Martijn Joosse staan vijftig indrukwekkende routes, voorzien van tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. De routes variëren in lengte van een tot zes dagen en kunnen gemakkelijk uitgebreid worden. Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper.

Kusten, kliffen en natuurschoon

Met de camper door Frankrijk, een uitgave in de reeks CamperRoutes, voert je langs de grillige kustlijn van Normandië en Bretagne. In een afzonderlijk katern staan de invasiestranden en monumenten van D-Day beschreven. In deze praktische reisgids nemen auteurs Mike en Loes Bisschops nemen je mee op een zwerftocht langs dorpen en steden, kastelen, kliffen, baaien en vissershaventjes. Ook bevat de tweehonderd pagina’s tellende, rijk geïllustreerde reisgids recensies van campings en camperplaatsen.

Autoroutes Frankrijk mag in de selectie reisgidsen Frankrijk niet ontbreken. De auteur verlaat de gebaande paden en voert je langs pittoreske dorpen, adembenemende landschappen, authentieke restaurants en gastvrije hotels. De 24 autoroutes gaan door door Normandië, de Dordogne en de Provence. Detailkaarten, praktische informatie, een uitneembare kaart en routebeschrijvingen bieden alle informatie die je nodig hebt voor een onbezorgde vakantie met de auto.

Wandelen en langzaam aan

Duizenden kilometers aan wandelpaden door afwisselende landschappen. Wie van wandelen houdt, kan zich in Frankrijk uitleven. In Wandelen in Frankrijk vind je vijftig wandelbestemmingen verspreid door het land. Elk vertrekpunt vermeldt verschillende routes. Ook bevat de praktische gids aanbevelingen voor campings, hotels en accommodaties die zich richten op wandelaars. Van elke route kun je een GPS-bestand downloaden.

Slow travellers noemen Peter Jacobs en Erwin de Decker zich. In Langzaam door Frankrijk herontdekken ze de legendarische Route Nationale 7. Ze laten de drukke en dure snelweg naar de zon links liggen en rijden door de mooiste streken van Frankrijk. Onderweg besteden beide auteurs aandacht aan lekker eten en drinken, kunst en natuur, wandelingen en ontspanning. 

Tot slot in de selectie reisgidsen Frankrijk de alternatieve Route du Soleil van Parijs naar de Côte d’Azur. Het boek is ingedeeld in twaalf etappes, geïllustreerd met kaartjes en voorzien van beschrijvingen. De auteurs vertellen onderweg talloze anekdotes. De auteurs larderen hun informatie over bezienswaardigheden, activiteiten en eet- en logeeradressen aan met een scala aan anekdotes. Deze herziene uitgave bevat ook tips voor campings.

Als je op de knop ‘Bestel nu’ of ’Meer reisgidsen’ klikt, kom je op de website van bol.com. Daar vind je een beschrijving van de reisgids en kun je direct het boek van je keuze bestellen. Van elke bestelling die je via onze site doet ontvangen wij provisie.


advertentie


Ankie en Cees

Ankie en Cees van Dijk
Ankie en Cees van Dijk.

Onderweg naar bekende en onbekende bestemmingen. Ankie en Cees van Dijk reizen, ontdekken en bloggen.

Lees meer…

NOMAS nieuwsflits

Blijf op de hoogte van onze belevenissen en ontvang gratis tips over onze trips.


Advertentie

.

Meer berichten

 • Goudse boerenkaas in Portugal

  Overnachten bij de boerderij waar Goudse boerenkaas wordt gemaakt.

  Aan de Portugese westkust in het Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina bij Odemira ligt de boerderij van Frans Amt en Martine van ‘t Westende. Nog geen kilometer naar het westen beukt de Atlantische Oceaan tegen de rotsen. Deze bijzondere plek voor een melkveebedrijf is onze volgende bestemming. Hier doen we ons tegoed aan ambachtelijk […]

  Lees meer…


 • Nostalgisch tripje door de Algarve

  Kust Algarve

  In 2006 meerden we onze boot af in de marina van Portimão. Vaak hebben we langs de schitterende kust van de Algarve gezeild. Ook plaatsen als Lagos, Ferragudo, Albufeira, Villamoura en Villa Real de Sant Antonio bezochten we regelmatig. Favoriet was de ankerplaats bij Culatra, een eiland ten zuiden van Faro. Nu rijden we met…

  Lees meer…


 • Opnieuw slenteren door Sevilla

  Koetsjes in Sevilla

  Acht jaar geleden slenterden we door Sevilla. Nu we in de buurt zijn willen we deze bruisende Spaanse stad nog een keer bezoeken. Bij Dos Hermanas vinden we een camperplaats met een bushalte voor de deur. Met het openbaar vervoer ben je binnen een half uur in het centrum van Sevilla, staat op de website…

  Lees meer…


 • Via de woestijn naar La Peza

  La Peza

  Wakker worden als de zon langzaam uit de zee omhoog komt. Dat gebeurt als we in Santa Pola naar buiten kijken. Langzaam zien we een koperrode bol verschijnen. Tegelijk gaat de temperatuur snel omhoog. Vandaag willen we naar La Peza, zo’n dertig kilometer voor Granada. Tijdens de rit vergapen we ons aan het steeds ruiger…

  Lees meer…


advertentie


Wij zijn benieuwd naar je reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.