Reisgidsen Frankrijk

Selectie reisgidsen Frankrijk

Reisgidsen voor Frankrijk zijn er in overvloed. Door dat overweldigende aanbod kan kiezen lastig zijn. Om je een beetje op weg te helpen, beschrijven we zes reisgidsen die er wat ons betreft uitspringen. In deze selectie reisgidsen Frankrijk vind je inspirerende routes voor automobilisten, camperaars en motorrijders en verrassende wandelingen voeren je naar bekende en vooral onbekende plekken

Binnendoor door Frankrijk

Wie eens iets anders wil tijdens een vakantie in Frankrijk, maar geen de tijd of zin heeft om het allemaal zelf uit te zoeken, moet zeker de reisgids van Ruud Couwenhoven ter hand nemen. Aan de hand van een dag voor dag beschreven rondreis helpt hij je om het ‘andere Frankrijk’ te ontdekken.

In Frankrijk binnendoor, ontdek het andere Frankrijk lees je ook over de leukste markten en brocantes, vind je tips van de auteur en de plaatselijke bevolking voor bijzondere ontdekkingen, wandelingen en fietstochten. Ook beschrijft hij hoe je gratis kunt overnachten door tolwegen te vermijden.

Frankrijk Puur Roadtrips biedt ruim 280 pagina’s inspiratie voor degenen die met de auto, de motor of de camper door Frankrijk willen trekken. De auteur beschrijft routes van de ruige kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de uitgestrekte wijngaarden in de Elzas tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief, van de lange zandstranden in Les Landes tot de lavendelvelden in de Provence.

In Frankrijk Puur Roadtrips van Martijn Joosse staan vijftig indrukwekkende routes, voorzien van tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. De routes variëren in lengte van een tot zes dagen en kunnen gemakkelijk uitgebreid worden. Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper.

Kusten, kliffen en natuurschoon

Met de camper door Frankrijk, een uitgave in de reeks CamperRoutes, voert je langs de grillige kustlijn van Normandië en Bretagne. In een afzonderlijk katern staan de invasiestranden en monumenten van D-Day beschreven. In deze praktische reisgids nemen auteurs Mike en Loes Bisschops nemen je mee op een zwerftocht langs dorpen en steden, kastelen, kliffen, baaien en vissershaventjes. Ook bevat de tweehonderd pagina’s tellende, rijk geïllustreerde reisgids recensies van campings en camperplaatsen.

Autoroutes Frankrijk mag in de selectie reisgidsen Frankrijk niet ontbreken. De auteur verlaat de gebaande paden en voert je langs pittoreske dorpen, adembenemende landschappen, authentieke restaurants en gastvrije hotels. De 24 autoroutes gaan door door Normandië, de Dordogne en de Provence. Detailkaarten, praktische informatie, een uitneembare kaart en routebeschrijvingen bieden alle informatie die je nodig hebt voor een onbezorgde vakantie met de auto.

Wandelen en langzaam aan

Duizenden kilometers aan wandelpaden door afwisselende landschappen. Wie van wandelen houdt, kan zich in Frankrijk uitleven. In Wandelen in Frankrijk vind je vijftig wandelbestemmingen verspreid door het land. Elk vertrekpunt vermeldt verschillende routes. Ook bevat de praktische gids aanbevelingen voor campings, hotels en accommodaties die zich richten op wandelaars. Van elke route kun je een GPS-bestand downloaden.

Slow travellers noemen Peter Jacobs en Erwin de Decker zich. In Langzaam door Frankrijk herontdekken ze de legendarische Route Nationale 7. Ze laten de drukke en dure snelweg naar de zon links liggen en rijden door de mooiste streken van Frankrijk. Onderweg besteden beide auteurs aandacht aan lekker eten en drinken, kunst en natuur, wandelingen en ontspanning. 

Tot slot in de selectie reisgidsen Frankrijk de alternatieve Route du Soleil van Parijs naar de Côte d’Azur. Het boek is ingedeeld in twaalf etappes, geïllustreerd met kaartjes en voorzien van beschrijvingen. De auteurs vertellen onderweg talloze anekdotes. De auteurs larderen hun informatie over bezienswaardigheden, activiteiten en eet- en logeeradressen aan met een scala aan anekdotes. Deze herziene uitgave bevat ook tips voor campings.

Als je op de knop ‘Bestel nu’ of ’Meer reisgidsen’ klikt, kom je op de website van bol.com. Daar vind je een beschrijving van de reisgids en kun je direct het boek van je keuze bestellen. Van elke bestelling die je via onze site doet ontvangen wij provisie.


Ankie en Cees

Ankie en Cees van Dijk
Ankie en Cees van Dijk.

Onderweg naar bekende en onbekende bestemmingen. Ankie en Cees van Dijk reizen, ontdekken en bloggen.

Lees meer…


Advertentie

NOMAS nieuwsflits

Blijf op de hoogte van onze belevenissen en ontvang gratis tips over onze trips.


AdvertentieMeer berichten

 • Op de fiets over Ile de Ré

  Ile de Ré

  Hoewel het tweede deel van onze tocht door de Pyreneeën door een ruig maar indrukwekkend landschap voert, zijn we blij weer door het wijdse vlakke land van zuidwesten van Frankrijk rijden. Aan de westkust waaien we lekker uit, in La Rochelle halen we herinneringen op. Ile de Ré nodigt uit tot een uitgebreide fietstocht en…

  Lees meer…


 • Door de Pyreneeën van Spanje naar Frankrijk

  Urdos

  In het vroege voorjaar lukte het ons vanwege de slechte weersomstandigheden niet om comfortabel langs de Franse westkust naar Nederland te rijden. Nu de hoge temperaturen in Spanje ons teveel worden, besluiten we een tweede poging te wagen. Na een reis door Noord-Spanje en de Pyreneeën rijden we door naar het prachtige Ile de Ré…

  Lees meer…


 • Pareltje in het Franse binnenland

  La Canourgue

  Na ons rondje Nederland vertrekken we opnieuw in zuidelijke richting. Ruim veertien dagen zijn we nu onderweg, Na een voorspoedige rit door België, Luxemburg en Frankrijk komen we in l’Alfas del Pi aan. Vrijwel de gehele reis voerde ons langs bekende plekken waarover we al eerder schreven. Wel ontdekten we in het Franse binnenland een…

  Lees meer…


 • Terug in Nederland

  Molen in de Vlist.

  Eenmaal terug in Nederland maken we plannen voor een nostalgische tour. Die begint in Sneek waar we de kou trotseren en eindigt op een terras in Dordrecht. Daar verdiepen we ons in de geschiedenis van deze historische stad en kijken we onze ogen uit. Net als in de andere plaatsen die we bezoeken. Ons eerste…

  Lees meer…


advertentie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.