Reisgidsen Frankrijk

Selectie reisgidsen Frankrijk

Reisgidsen voor Frankrijk zijn er in overvloed. Door dat overweldigende aanbod kan kiezen lastig zijn. Om je een beetje op weg te helpen, beschrijven we zes reisgidsen die er wat ons betreft uitspringen. In deze selectie reisgidsen Frankrijk vind je inspirerende routes voor automobilisten, camperaars en motorrijders. Verrassende wandelingen voeren je naar bekende en vooral onbekende plekken

Binnendoor door Frankrijk

Wie eens iets anders wil tijdens een vakantie in Frankrijk, maar geen tijd of zin heeft om het allemaal zelf uit te zoeken, moet zeker de reisgids van Ruud Couwenhoven ter hand nemen. Aan de hand van een dag voor dag beschreven rondreis helpt hij je om het ‘andere Frankrijk’ te ontdekken.

In Frankrijk binnendoor, ontdek het andere Frankrijk lees je ook over de leukste markten en brocantes, vind je tips van de auteur en de plaatselijke bevolking voor bijzondere ontdekkingen, wandelingen en fietstochten. Ook beschrijft hij hoe je gratis kunt overnachten door tolwegen te vermijden.

Frankrijk Puur Roadtrips biedt ruim 280 pagina’s inspiratie voor degenen die met de auto, de motor of de camper door Frankrijk willen trekken. De auteur beschrijft routes van de ruige kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de uitgestrekte wijngaarden in de Elzas tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief, van de lange zandstranden in Les Landes tot de lavendelvelden in de Provence.

In Frankrijk Puur Roadtrips van Martijn Joosse staan vijftig indrukwekkende routes, voorzien van tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. De routes variëren in lengte van een tot zes dagen en kunnen gemakkelijk uitgebreid worden. Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper.

Kusten, kliffen en natuurschoon

Met de camper door Frankrijk, een uitgave in de reeks CamperRoutes, voert je langs de grillige kustlijn van Normandië en Bretagne. In een afzonderlijk katern staan de invasiestranden en monumenten van D-Day beschreven. In deze praktische reisgids nemen auteurs Mike en Loes Bisschops nemen je mee op een zwerftocht langs dorpen en steden, kastelen, kliffen, baaien en vissershaventjes. Ook bevat de tweehonderd pagina’s tellende, rijk geïllustreerde reisgids recensies van campings en camperplaatsen.

Autoroutes Frankrijk mag in de selectie reisgidsen Frankrijk niet ontbreken. De auteur verlaat de gebaande paden en voert je langs pittoreske dorpen, adembenemende landschappen, authentieke restaurants en gastvrije hotels. De 24 autoroutes gaan door door Normandië, de Dordogne en de Provence. Detailkaarten, praktische informatie, een uitneembare kaart en routebeschrijvingen bieden alle informatie die je nodig hebt voor een onbezorgde vakantie met de auto.

Wandelen en langzaam aan

Duizenden kilometers aan wandelpaden door afwisselende landschappen. Wie van wandelen houdt, kan zich in Frankrijk uitleven. In Wandelen in Frankrijk vind je vijftig wandelbestemmingen verspreid door het land. Elk vertrekpunt vermeldt verschillende routes. Ook bevat de praktische gids aanbevelingen voor campings, hotels en accommodaties die zich richten op wandelaars. Van elke route kun je een GPS-bestand downloaden.

Slow travellers noemen Peter Jacobs en Erwin de Decker zich. In Langzaam door Frankrijk herontdekken ze de legendarische Route Nationale 7. Ze laten de drukke en dure snelweg naar de zon links liggen en rijden door de mooiste streken van Frankrijk. Onderweg besteden beide auteurs aandacht aan lekker eten en drinken, kunst en natuur, wandelingen en ontspanning. 

Tot slot in de selectie reisgidsen Frankrijk de alternatieve Route du Soleil van Parijs naar de Côte d’Azur. Het boek is ingedeeld in twaalf etappes, geïllustreerd met kaartjes en voorzien van beschrijvingen. De auteurs larderen hun informatie over bezienswaardigheden, activiteiten en eet- en logeeradressen met een scala aan anekdotes. Deze herziene uitgave bevat ook tips voor campings.

Als je op de knop ‘Bestel nu’ of ’Meer reisgidsen’ klikt, kom je op de website van bol.com. Daar vind je een beschrijving van de reisgids en kun je direct het boek van je keuze bestellen. Van elke bestelling die je via onze site doet ontvangen wij provisie.


Ankie en Cees

Ankie en Cees.
Ankie en Cees van Dijk.

Onderweg naar bekende en onbekende bestemmingen. Ankie en Cees van Dijk reizen, ontdekken en bloggen.

Lees meer…


Advertentie

NOMAS nieuwsflits

Blijf op de hoogte van onze belevenissen en ontvang gratis tips over onze trips.


AdvertentieMeer berichten

 • Uitstapje naar bruisend Altea

  Uitzicht vanaf de oude stad van Altea.

  Onze reisplannen waren anders, maar we aarzelen nooit om onze route bij te stellen als dat nodig is. Zo komen we opnieuw terecht in Altea. Daar vinden we na afloop van de weekmarkt een plaatsje op een van de gratis camperplekken op korte afstand van de boulevard en het oude centrum. Tijdens ons verblijf op…

  Lees meer…


 • Bochtige route door de bergen

  Moraira

  Even lijkt het weer ons minder goed gezind, maar in de zon en uit de wind is het aan de kust prima uit te houden. Dat merken we als we in Moraira arriveren. Vandaar maken we een tussenstop in Albir en staan we een paar dagen in Pego. Via een prachtige bergroute belanden we in…

  Lees meer…


 • Varen onder de grond in Vall d’Uixo

  Coves de Sant Josep.

  Als je tientallen jaren je vrije tijd op boten hebt doorgebracht, blijft het water trekken. Nog niet eerder maakten we een vaartocht in de ingewanden van de aarde zoals in de grotten van La Vall d’Uixo. Ook zetten we twaalfduizend stappen om een kasteel in Onda te bezoeken, maken we een tussenstop in Les Coves…

  Lees meer…


 • Terug in de tijd in Besalú

  Besalu, Spanje

  Vaak hebben we gelezen over de verborgen parels in Catalonië. Nu het toeristenseizoen nog niet is losgebarsten besluiten we op zoek te gaan naar die historische schatten. Zo belanden we in Besalú, een eeuwenoud stadje aan de rand van La Garrocha, een vulkaanlandschap vol kraters, kegels en oude lavastromen. Besalú is een schilderachtige stadje in…

  Lees meer…


advertentie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.