Elburg.

Laatste trip met de camper

Terug in Nederland wacht een aantal klussen aan de camper. Ook maken we een trip langs het water en brengen we een bezoek aan Middelburg, rijden we naar Oudenbosch en Stampersgat en dwalen we door Elburg. Dan breekt het moment aan waarop we, met bloedend hart, onze camper verkopen. Tegelijk betekent dat de start van een nieuw avontuur.

Zo belanden we in bij Jachthaven Geijsman in Oostvoorne vanwaaruit we vrienden in Hellevoetsluis bezoeken. Daarna rijden we door naar Middelburg waar we bij vrienden een genoeglijke middag doorbrengen aan boord van hun zeilboot. In de Zeeuwse hoofdstad mag je de camper gratis parkeren, maar ‘s avonds om negen uur moet je weg zijn. Daarom hebben we een plaatsje geboekt op de schitterende camperplaats De Plantage in Kruiningen. Alleen al voor de sanitaire voorzieningen zou je naar deze camperplaats moeten gaan. En als je wat lokale producten wilt komen kun je terecht in de aangrenzende winkel.

Kopie van de St. Pieter

Na een nacht tussen de fruitbomen rijden we door naar Stampersgat in Noord-Brabant, ooit het centrum van de suikerindustrie. Daar staat een ontmoeting op het programma met Friese vrienden die met hun motorboot onderweg zijn. Bij de kleine haven vinden we een plekje dat net groot genoeg is om de camper een paar uur te stallen. Overnachten is hier niet toegestaan, maar in het iets verder gelegen Oudenbosch is nog voldoende plek op camperplaats Het Oude Bossche Veld. Natuurlijk willen we de befaamde kopie van de St. Pieter zien dus wandelen we ruim een kilometer naar het centrum van Oudenbosch. Indrukwekkend die basiliek, maar wij hadden op zaterdagavond een bruisender uitgaansleven in dit Brabantse dorp verwacht.

Basiliek Oudenbosch.
Basiliek Oudenbosch, een kopie van de St. Pieter in Vaticaanstad.

Als je lang en veel met de camper op pad brengt, breekt onherroepelijk het moment aan waarop je de handen uit de mouwen moet steken om het nodige onderhoud te verrichten. In ons geval betekent dat de camper van voor naar achter en van boven naar beneden een fikse schoonmaakbeurt geven. Daarna gaan we aan de slag om de oude glans weer terug te brengen. Dus, polijsten en in de was zetten. Een klus die we in werkbare en overzichtelijke etappen verdelen.

Glanzende camper te koop

Na een paar dagen kijken we vol trots naar onze geliefde Chausson. Nog niet eerder heeft de ‘mobilhome’ zo geglommen. Als ook de bumper weer diep zwart is en de wieldoppen er weer uitzien zoals het hoort, vinden we het bijna zonde om er mee op pad te gaan. Thuisblijven dan maar? Nee, daar hebben we geen camper voor. Als we ook nog het dakluik boven de sanitaire ruimte hebben vervangen, staat er niets meer in de weg om nog een trip door eigen land te maken voordat we weer naar het zuiden rijden. Zover komt het niet, want door alle plannen die we hebben, moeten we helaas onze camper verkopen. Daarover meer in onze nieuwste column.

Stilzitten is niets voor ons dus stappen we in de auto om een bezoek te brengen aan Elburg. Dat het historische stadje een toeristische trekpleister wisten we wel, maar dat op een zonnige zomerdag zo druk zou zijn hadden we niet verwacht. Nog nooit in de oude Hanzestad geweest? Zeker een keer doen; het is de moeite meer dan waard.


Ankie en Cees

Ankie en Cees van Dijk
Ankie en Cees van Dijk.

Onderweg naar bekende en onbekende bestemmingen. Ankie en Cees van Dijk reizen, ontdekken en bloggen.

Lees meer…


Advertentie

NOMAS nieuwsflits

Blijf op de hoogte van onze belevenissen en ontvang gratis tips over onze trips.


AdvertentieMeer berichten

 • Fietsen en wandelen langs de Loire

  Kasteel in Saumur

  Langs de Loire kun je prachtig fietsen, luidde het advies van onze vrienden. En vergeet vooral die mooie wijnen niet, voegden ze daaraan toe. Na enig wikken en wegen besluiten we niet via Bretagne en Normandië terug naar Nederland, maar de befaamde Franse rivier te volgen. Dat blijkt in alle opzichten een uitstekende keuze. Na…

  Lees meer…


 • Op de fiets over Ile de Ré

  Ile de Ré

  Hoewel het tweede deel van onze tocht door de Pyreneeën door een ruig maar indrukwekkend landschap voert, zijn we blij weer door het wijdse vlakke land van zuidwesten van Frankrijk rijden. Aan de westkust waaien we lekker uit, in La Rochelle halen we herinneringen op. Ile de Ré nodigt uit tot een uitgebreide fietstocht en…

  Lees meer…


 • Door de Pyreneeën van Spanje naar Frankrijk

  Urdos

  In het vroege voorjaar lukte het ons vanwege de slechte weersomstandigheden niet om comfortabel langs de Franse westkust naar Nederland te rijden. Nu de hoge temperaturen in Spanje ons teveel worden, besluiten we een tweede poging te wagen. Na een reis door Noord-Spanje en de Pyreneeën rijden we door naar het prachtige Ile de Ré…

  Lees meer…


 • Pareltje in het Franse binnenland

  La Canourgue

  Na ons rondje Nederland vertrekken we opnieuw in zuidelijke richting. Ruim veertien dagen zijn we nu onderweg, Na een voorspoedige rit door België, Luxemburg en Frankrijk komen we in l’Alfas del Pi aan. Vrijwel de gehele reis voerde ons langs bekende plekken waarover we al eerder schreven. Wel ontdekten we in het Franse binnenland een…

  Lees meer…


advertentie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.