Daar is ‘ie, een Knaus Sun Ti 650 MF

Reikhalzend hebben we uitgekeken naar het moment waarop we ‘onze’ camper konden ophalen. En de tocht van Almere naar St. Nicolaasga kan niet snel genoeg gaan. Zodra we het bedrijf van de leverancier verlaten, zoeken we een parkeerplaats op om alles even op ons te laten inwerken.

Ankie en Cees bij hun Knaus Sun Ti 650 MF
Net nadat we de camper hebben opgehaald, maken we een eerste stop op de pakeerplaats bij Sint Nicolaasga.

Toen we halverwege de zomer besloten niet een huis in Spanje, maar een camper in Nederland te komen, begon een zoektocht naar een geschikte kampeerauto. In het voorjaar hadden we er al enkele tientallen gezien, beoordeeld en vergelen. Tot een aanschaf was het toen niet gekomen, maar nu stond ons besluit vast: het wordt een camper.

Ook over de gewenste indeling waren we het snel eens. Net als de maximum kilometerslang en het bouwjaar. Samengevat: Frans bed, keuken tegenover de ingang en een halve treinzit. Ouder dan vijftien jaar viel af, evenals een kilometerstand boven de ton.

Werden we in het voorjaar nog overspoeld door het veelzijdige aanbod, nu blijkt de keuze aanzienlijk beperkter. Logisch, want camperen is nog nooit zo populair geweest. Voor de leveranciers en handelaren zijn het gouden tijden, voor de consument is er weinig onderhandelingsruimte.

Knaus Sun Ti 650 MF

Uiteindelijk valt onze keuze op een Knaus Sun Ti uit 2006. De indeling voldoet geheel aan onze wensen en de kilometerslang zit nog aardig beneden onze limiet van 100.000 kilometer. Met een gehuurde auto rijden we van Lelystad, waar onze boot op dat moment ligt, naar St. Nicolaasga, bekijken de camper van onze keuze tot in het kleinste details, maken een proefrit en vragen de verkoper het hemd van het lijf.

Dan hakken we de knoop door. Deze wordt het. Over vier weken komen we ‘em ophalen. Eerst nog een APK en een onderhoudsbeurt. Ook de nodige formaliteiten moeten nog worden geregeld. Dankzij de hedendaagse digitale mogelijkheden blijkt dat een fluitje van een cent.

Op 14 september 2020 is het grote moment aangebroken: vanaf vandaag zijn we eigenaar van een camper. Zodra we, vergezeld door dochter en schoonzoon, het terrein van de verkoper afrijden begeven we ons naar de eerste parkeerplaats die op ons pad komt. Stoeltjes naar buiten, kopje koffie en een moment van bezinning. Zo blij als een kind.

Geplaatst in Reisblog en getagd met .

Wij zijn benieuwd naar je reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.