Daar is ‘ie, een Knaus Sun Ti 650 MF

Daar is ‘ie, een Knaus Sun Ti 650 MF

Reikhalzend hebben we uitgekeken naar het moment waarop we ‘onze’ camper konden ophalen. En de tocht van Almere naar St. Nicolaasga kan niet snel genoeg gaan. Zodra we het bedrijf van de leverancier verlaten, zoeken we een parkeerplaats op om alles even op ons te laten inwerken.

Ankie en Cees bij hun Knaus Sun Ti 650 MF
Net nadat we de camper hebben opgehaald, maken we een eerste stop op de pakeerplaats bij Sint Nicolaasga.

Toen we halverwege de zomer besloten niet een huis in Spanje, maar een camper in Nederland te komen, begon een zoektocht naar een geschikte kampeerauto. In het voorjaar hadden we er al enkele tientallen gezien, beoordeeld en vergelen. Tot een aanschaf was het toen niet gekomen, maar nu stond ons besluit vast: het wordt een camper.

Ook over de gewenste indeling waren we het snel eens. Net als de maximum kilometerslang en het bouwjaar. Samengevat: Frans bed, keuken tegenover de ingang en een halve treinzit. Ouder dan vijftien jaar viel af, evenals een kilometerstand boven de ton.

Werden we in het voorjaar nog overspoeld door het veelzijdige aanbod, nu blijkt de keuze aanzienlijk beperkter. Logisch, want camperen is nog nooit zo populair geweest. Voor de leveranciers en handelaren zijn het gouden tijden, voor de consument is er weinig onderhandelingsruimte.

Knaus Sun Ti 650 MF

Uiteindelijk valt onze keuze op een Knaus Sun Ti uit 2006. De indeling voldoet geheel aan onze wensen en de kilometerslang zit nog aardig beneden onze limiet van 100.000 kilometer. Met een gehuurde auto rijden we van Lelystad, waar onze boot op dat moment ligt, naar St. Nicolaasga, bekijken de camper van onze keuze tot in het kleinste details, maken een proefrit en vragen de verkoper het hemd van het lijf.

Dan hakken we de knoop door. Deze wordt het. Over vier weken komen we ‘em ophalen. Eerst nog een APK en een onderhoudsbeurt. Ook de nodige formaliteiten moeten nog worden geregeld. Dankzij de hedendaagse digitale mogelijkheden blijkt dat een fluitje van een cent.

Op 14 september 2020 is het grote moment aangebroken: vanaf vandaag zijn we eigenaar van een camper. Zodra we, vergezeld door dochter en schoonzoon, het terrein van de verkoper afrijden begeven we ons naar de eerste parkeerplaats die op ons pad komt. Stoeltjes naar buiten, kopje koffie en een moment van bezinning. Zo blij als een kind.


advertentie


Ankie en Cees

Ankie en Cees van Dijk
Ankie en Cees van Dijk.

Onderweg naar bekende en onbekende bestemmingen. Ankie en Cees van Dijk reizen, ontdekken en bloggen.

Lees meer…

NOMAS nieuwsflits

Blijf op de hoogte van onze belevenissen en ontvang gratis tips over onze trips.

ReizenReizen

Meer berichten

 • Volop variatie in Hellevoetsluis

  Volop variatie in Hellevoetsluis

  Dat Hellevoetsluis een vestingstad is wisten we wel, maar dat je in en rond de vestingwerken zoveel kunt beleven hadden we ons nooit gerealiseerd. Ons verblijf in de stad aan het Haringvliet was een echte ontdekkingsreis. Hier kun je heerlijk wandelen rond en in de vesting of in het nabijgelegen natuurgebied, er is strand en […]

  Lees meer…


 • In sneltreinvaart zeilen naar Hellevoetsluis

  In sneltreinvaart zeilen naar Hellevoetsluis

  Op de ankerplek bij het Stoommuseum in Medemblik waait het drie dagen stevig uit het zuidwesten. Zodra we een noordelijk windje krijgen, besluiten we naar het zuiden te zeilen. Volgens de weersverwachting staat er de komende dagen een oostelijke wind. Daar willen we van profiteren. Hellevoetsluis is onze bestemming en als de wind doet wat…

  Lees meer…


 • Voor anker bij het Stoommuseum

  Voor anker bij het Stoommuseum

  In al die jaren dat we op het IJsselmeer hebben gezeild, zijn we nog nooit in het kommetje bij het Stoommuseum in Medemblik geweest. Prachtige plek waar je beschut kunt liggen voor bijna alle winden. Strandje in de buurt. Er is zelfs een steiger waar je comfortabel uit je bijboot kunt stappen om even de…

  Lees meer…


 • In Medemblik wachten op de stoomtram

  In Medemblik wachten op de stoomtram

  Na enige discussie worden we het eens, met de NOMAS zijn we zeker tien jaar niet in Medemblik geweest. Tijd voor een bezoek aan deze historische stad. Ook willen we graag de stoomtram eens van nabij zien en een wandeling maken rond kasteel Radboud. Dat lukt. We mogen zelfs de werkplek van de twee machinisten…

  Lees meer…


advertentie


Wij zijn benieuwd naar je reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.