Puerto de Mazarron

In de knel in Aguilas

Na twee nachten op de immense parkeerplaats bij het winkelcentrum in Murcia vinden we het tijd om verder te reizen. Onze volgende bestemming is Almería, maar we nemen twee tussenstops op in ons reisplan. Dat we lelijk in de knel zullen komen, weten we dan nog niet.

Onze eerstvolgende doel is Puerto de Mazarron. Daar hebben we een camperplaats gevonden vlakbij zee. Waarom hiernaartoe? Welnu, vijf jaar geleden waren we met onze boot onderweg van Portugal naar Sant Carles de la Rapita in Catalonië. Bij Puerto de Mazarron vonden we een beschutte ankerplaats, maar we gingen toen niet aan wal. Daarom willen we nu eens kijken hoe het er hier op het vasteland uitziet.

In die baai ankerden we

Indrukwekkend is de gratis camperplaats niet. Met enkele tientallen kampeerauto’s staan we in een grote kring op een kaal veld. Wel hebben we een fraai uitzicht op de baai waar we destijds ons anker uitgooiden. Hoewel, als we een pittige wandeling over de steile rotsen maken, ontstaat enige discussie over de juiste locatie. Uiteindelijk zijn we het erover eens: daar lagen we.

Nadat we zijn bijgekomen van de wandeling – een indrukwekkend uitzicht over de kustlijn is de beloning van onze inspanningen – bereiden we het volgende deel van onze tocht voor. Met hulp van onze pas aangeschafte Garmin Camper 780 zetten we de route uit naar Aguilas. Daar moet een camperplaats zijn bij het plaatselijke zwembad. Ideale bestemming voor ons.

In de knel na de rotonde

Spannend is het traject naar Aguilas niet, en we bereiden ons voor op een rustige middag waarbij we misschien nog kunnen gaan zwemmen. Helaas, dat gaat er heel anders uitzien, want door een gemiste afslag op een rotonde komen we vreselijke in de knel.

Nee, onze Garmin valt niets te verwijten. Ook mevrouw Google, die we steeds achter de hand houden, heeft geen misser gemaakt. Wij wel. Pas als we het smalle, steile straatje inrijden realiseren we ons dat dit helemaal fout moet gaan. En dat gaat het ook. Vooruit kan nog net. Na twee kruisinkjes kunnen we ook niet meer achteruit. De noodzakelijke bocht naar links lukt ook niet. Samengevat: we zitten in de knel. En goed ook.

Binnen een vloek en een zucht melden zich enkele bewoners die de meest uiteenlopende aanwijzingen geven. Ondanks hun goed bedoelde adviezen, lukt het ons niet weg te komen zonder op alle mogelijke manieren schade op te lopen. Vooruit, achteruit, weer vooruit. Bedenk wel dat dit ook moet gebeuren op een steile straat met aan weerszijden lage balkonnetjes, venijnige hekjes, hoge stoepranden en geparkeerde auto’s.

Gas, remmen, draaien

Uiteindelijk besluit de voorman van de hulpverleners dat een geparkeerde auto verplaatst moet worden. Daardoor zouden we volgens hem net genoeg ruimte hebben om de draai te kunnen maken. Dus wordt de eigenaresse van de auto opgespoord, wordt de zonnedeken van de auto gehaald en krijgen we ruimte om iets meer te manoeuvreren.

Ik zal een heel lang verhaal kort houden: na veel gas, remmen, draaien, handrem vast en los, spiegels in, komen we ‘los’. Niet dat we daarmee in veilig vaarwater zijn we beland, want we moeten nog door een smalle straat met aan beide zijden een hekwerk dat onze camper als een blikje sardientjes zou kunnen openrijten.

Heb je geen foto’s of video? Nee, die hebben we niet.

Uiteindelijk komen we op een iets grotere weg en vinden we de route naar de parkeerplaats bij het zwembad. Heb je nog schade opgelopen? Eigenlijk niet. Oh ja, de nummerplaathouder is niet ongeschonden uit de strijd gekomen, maar dat mag eigenlijk geen naam hebben.

Op naar de kust bij Pulpi

Als we na een minuut of tien bij het zwembad staan, kunnen we even tot rust komen. Tijdens een wandelingetje daalt het adrenalineniveau weer tot aanvaardbare proporties. Helaas is die parkeerplaats niet echt geschikt om de nacht door te brengen, want er is geen recht stukje asfalt te vinden.

Nee, hier blijven we niet. Op naar de kust bij Pulpi. Daar vinden we een fraaie plek vlak aan zee. Verspreid over de wat hobbelige plekken staan hier tientallen campers, maar er is ruimte in overvloed. Zodra we ons hebben geïnstalleerd maken we een wandeling om alle spanning van vanmiddag even uit ons lijf te laten waaien.

Camperplaats aan de kust bij Pulpi.
Camperplaats aan de kust bij Pulpi.

Inderdaad, de naam Pulpi klinkt niet uitnodigend, maar we hebben hier een rustige nacht met alleen het ruisen van de golven als achtergrondmuziek. Als we nog maar net wakker zijn, horen we een doordringend getoeter. Jawel, de bakker. Stel je voor, sta je in het wild op een prachtige plek, komt de plaatselijk bakker ook nog vers brood bezorgen. Of we nog een nachtmerrie hebben gehad van ons avontuur in Aguilas? Nee, we hebben voortreffelijk geslapen, maar misschien dat die fles wijn daartoe heeft bijgedragen.

Ankie bij Pulpi, Spanje.
Ankie wandelt langs de kust bij Pulpi, op een steenworp afstand van de camperplaats.

Ankie en Cees

Ankie en Cees van Dijk
Ankie en Cees van Dijk.

Onderweg naar bekende en onbekende bestemmingen. Ankie en Cees van Dijk reizen, ontdekken en bloggen.

Lees meer…


Advertentie

NOMAS nieuwsflits

Blijf op de hoogte van onze belevenissen en ontvang gratis tips over onze trips.


AdvertentieMeer berichten

 • Fietsen en wandelen langs de Loire

  Kasteel in Saumur

  Langs de Loire kun je prachtig fietsen, luidde het advies van onze vrienden. En vergeet vooral die mooie wijnen niet, voegden ze daaraan toe. Na enig wikken en wegen besluiten we niet via Bretagne en Normandië terug naar Nederland, maar de befaamde Franse rivier te volgen. Dat blijkt in alle opzichten een uitstekende keuze. Na…

  Lees meer…


 • Op de fiets over Ile de Ré

  Ile de Ré

  Hoewel het tweede deel van onze tocht door de Pyreneeën door een ruig maar indrukwekkend landschap voert, zijn we blij weer door het wijdse vlakke land van zuidwesten van Frankrijk rijden. Aan de westkust waaien we lekker uit, in La Rochelle halen we herinneringen op. Ile de Ré nodigt uit tot een uitgebreide fietstocht en…

  Lees meer…


 • Door de Pyreneeën van Spanje naar Frankrijk

  Urdos

  In het vroege voorjaar lukte het ons vanwege de slechte weersomstandigheden niet om comfortabel langs de Franse westkust naar Nederland te rijden. Nu de hoge temperaturen in Spanje ons teveel worden, besluiten we een tweede poging te wagen. Na een reis door Noord-Spanje en de Pyreneeën rijden we door naar het prachtige Ile de Ré…

  Lees meer…


 • Pareltje in het Franse binnenland

  La Canourgue

  Na ons rondje Nederland vertrekken we opnieuw in zuidelijke richting. Ruim veertien dagen zijn we nu onderweg, Na een voorspoedige rit door België, Luxemburg en Frankrijk komen we in l’Alfas del Pi aan. Vrijwel de gehele reis voerde ons langs bekende plekken waarover we al eerder schreven. Wel ontdekten we in het Franse binnenland een…

  Lees meer…


advertentie


Eén reactie op “In de knel in Aguilas”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.