Proefcamperen in Nederland

Proefcamperen in Nederland

Na onze doorwaakte nacht in Zeewolde maken we een tussenstop in Nijkerk waar we een nieuwe matras laten inmeten. Vervolgens zetten we koers naar Hierden waar we op een echte camperplaats (De Doornekamp) terechtkomen. Ook dit is weer een nieuwe ervaring. Nog niet eerder hebben we op een dergelijke locatie gestaan. Prachtige plek, indukwekkend fraai sanitair en vriendelijke ontvangst.

Natuurlijk ontkomen we er niet aan om de fietsen in gereedheid te brengen. Eigenlijk zouden we de omgeving moeten verkennen – kasteel De Essenburgh schijnt de moeite waard te zijn – maar we moeten naar de bouwmarkt in Harderwijk om nog wat laatste inkopen te doen.

Bruisend Doetinchem

Na een nacht in Hierden maken we ons op voor de eerste grote reis. Doetinchem is het doel. Daar kunnen we terecht op een gemeentelijke camperplaats op loopafstand van het centrum. Water en elektriciteit beschikbaar (betalen via een app).

Onze verwachtingen zijn niet hooggespannen, want het gaat om een paar plekken aan de rand van de grote gemeentelijke parkeerplaats. Bovendien ligt de locatie vlak bij een doorgaande weg. Dat zou, volgens sommige recensies, garant staan voor lawaaioverlast. Inderdaad, het is wat rumoerig. Niet zo vreemd, want Doetinchem is hét uitgaanscentrum van de regio. En dat ervaren we aan den lijve als we op zaterdagavond uit eten gaan.

Van Doetinchem naar Steenderen is het maar een stukje, maar wij hebben ons niet gerealiseerd dat we niet de enigen zijn die in deze mooie septemberweek op pad zijn. Reserveren? Dat lijkt ons in september niet nodig.

Een misvatting, zo blijkt wanneer we halverwege de ochtend in Steenderen arriveren. Als we voor de poort van de camperplaats in het centum van het dorpje staan, ontwaren we een nordje met de veelzeggende tekst: ‘Vol’.

Nog maar net hebben we de motor uitgeschakeld of de eigenaar van de camperplaats spreekt ons bemoedigend toe: “Er gaan straks twee campers weg, dan hebben we wel een plaatsje voor u”.

Bronkhorst en Hattem

Zodra we staan, pakken we de fietsen uit en rijden we naar Bronkhorst (zie foto’s boven dit bericht) dat in 1482 stadsrechten kreeg en met 157 inwoners gerekend wordt tot het kleinste stadje van Nederland (Bronkhorster molen). Of dat helemaal correct is, weten we niet. Feit blijft dat het de moeite waard is om er een poosje rond te kijken.

De volgende dag rijden we in noordelijke richting met als doel een nachtje in Hattem te verblijven. Net buiten de poort van het sfeervolle historische stadje, de Dijkpoort, is een fraai gelegen camperplaats (naast de jachthaven). Aan aantrekkelijke fiets- en wandelroutes is hier geen gebrek. Wij gebruiken ons verblijf om herinneringen op te halen uit de tijd dat we hier woonden.

Nadat we in Nijkerk onze nieuwe matras hebben opgehaald, voltooien we onze eerste camperweek op de nieuwe camping in Almere. Na Zeewolde, Hierden, Doetinchem, Steenderen, Hattem en Almere sluiten we ons rondje proefcamperen af in Lelystad. Daar maken we de boot gereed voor de winter en prepareren we onze camper voor de tocht naar de zuidelijke zon.

Rondje proefcamperen in Nederland
Rondje proefcamperen in Nederland.

advertentie


Ankie en Cees

Ankie en Cees van Dijk
Ankie en Cees van Dijk.

Onderweg naar bekende en onbekende bestemmingen. Ankie en Cees van Dijk reizen, ontdekken en bloggen.

Lees meer…

NOMAS nieuwsflits

Blijf op de hoogte van onze belevenissen en ontvang gratis tips over onze trips.

ReizenReizen

Meer berichten

 • Volop variatie in Hellevoetsluis

  Volop variatie in Hellevoetsluis

  Dat Hellevoetsluis een vestingstad is wisten we wel, maar dat je in en rond de vestingwerken zoveel kunt beleven hadden we ons nooit gerealiseerd. Ons verblijf in de stad aan het Haringvliet was een echte ontdekkingsreis. Hier kun je heerlijk wandelen rond en in de vesting of in het nabijgelegen natuurgebied, er is strand en […]

  Lees meer…


 • In sneltreinvaart zeilen naar Hellevoetsluis

  In sneltreinvaart zeilen naar Hellevoetsluis

  Op de ankerplek bij het Stoommuseum in Medemblik waait het drie dagen stevig uit het zuidwesten. Zodra we een noordelijk windje krijgen, besluiten we naar het zuiden te zeilen. Volgens de weersverwachting staat er de komende dagen een oostelijke wind. Daar willen we van profiteren. Hellevoetsluis is onze bestemming en als de wind doet wat…

  Lees meer…


 • Voor anker bij het Stoommuseum

  Voor anker bij het Stoommuseum

  In al die jaren dat we op het IJsselmeer hebben gezeild, zijn we nog nooit in het kommetje bij het Stoommuseum in Medemblik geweest. Prachtige plek waar je beschut kunt liggen voor bijna alle winden. Strandje in de buurt. Er is zelfs een steiger waar je comfortabel uit je bijboot kunt stappen om even de…

  Lees meer…


 • In Medemblik wachten op de stoomtram

  In Medemblik wachten op de stoomtram

  Na enige discussie worden we het eens, met de NOMAS zijn we zeker tien jaar niet in Medemblik geweest. Tijd voor een bezoek aan deze historische stad. Ook willen we graag de stoomtram eens van nabij zien en een wandeling maken rond kasteel Radboud. Dat lukt. We mogen zelfs de werkplek van de twee machinisten…

  Lees meer…


advertentie


Wij zijn benieuwd naar je reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.