Bronkhorst

Proefcamperen in Nederland

Na onze doorwaakte nacht in Zeewolde maken we een tussenstop in Nijkerk waar we een nieuwe matras laten inmeten. Vervolgens zetten we koers naar Hierden waar we op een echte camperplaats (De Doornekamp) terechtkomen. Ook dit is weer een nieuwe ervaring. Nog niet eerder hebben we op een dergelijke locatie gestaan. Prachtige plek, indukwekkend fraai sanitair en vriendelijke ontvangst.

Natuurlijk ontkomen we er niet aan om de fietsen in gereedheid te brengen. Eigenlijk zouden we de omgeving moeten verkennen – kasteel De Essenburgh schijnt de moeite waard te zijn – maar we moeten naar de bouwmarkt in Harderwijk om nog wat laatste inkopen te doen.

Bruisend Doetinchem

Na een nacht in Hierden maken we ons op voor de eerste grote reis. Doetinchem is het doel. Daar kunnen we terecht op een gemeentelijke camperplaats op loopafstand van het centrum. Water en elektriciteit beschikbaar (betalen via een app).

Onze verwachtingen zijn niet hooggespannen, want het gaat om een paar plekken aan de rand van de grote gemeentelijke parkeerplaats. Bovendien ligt de locatie vlak bij een doorgaande weg. Dat zou, volgens sommige recensies, garant staan voor lawaaioverlast. Inderdaad, het is wat rumoerig. Niet zo vreemd, want Doetinchem is hét uitgaanscentrum van de regio. En dat ervaren we aan den lijve als we op zaterdagavond uit eten gaan.

Van Doetinchem naar Steenderen is het maar een stukje, maar wij hebben ons niet gerealiseerd dat we niet de enigen zijn die in deze mooie septemberweek op pad zijn. Reserveren? Dat lijkt ons in september niet nodig.

Een misvatting, zo blijkt wanneer we halverwege de ochtend in Steenderen arriveren. Als we voor de poort van de camperplaats in het centum van het dorpje staan, ontwaren we een nordje met de veelzeggende tekst: ‘Vol’.

Nog maar net hebben we de motor uitgeschakeld of de eigenaar van de camperplaats spreekt ons bemoedigend toe: “Er gaan straks twee campers weg, dan hebben we wel een plaatsje voor u”.

Bronkhorst en Hattem

Zodra we staan, pakken we de fietsen uit en rijden we naar Bronkhorst (zie foto’s boven dit bericht) dat in 1482 stadsrechten kreeg en met 157 inwoners gerekend wordt tot het kleinste stadje van Nederland (Bronkhorster molen). Of dat helemaal correct is, weten we niet. Feit blijft dat het de moeite waard is om er een poosje rond te kijken.

De volgende dag rijden we in noordelijke richting met als doel een nachtje in Hattem te verblijven. Net buiten de poort van het sfeervolle historische stadje, de Dijkpoort, is een fraai gelegen camperplaats (naast de jachthaven). Aan aantrekkelijke fiets- en wandelroutes is hier geen gebrek. Wij gebruiken ons verblijf om herinneringen op te halen uit de tijd dat we hier woonden.

Nadat we in Nijkerk onze nieuwe matras hebben opgehaald, voltooien we onze eerste camperweek op de nieuwe camping in Almere. Na Zeewolde, Hierden, Doetinchem, Steenderen, Hattem en Almere sluiten we ons rondje proefcamperen af in Lelystad. Daar maken we de boot gereed voor de winter en prepareren we onze camper voor de tocht naar de zuidelijke zon.

Rondje proefcamperen in Nederland
Rondje proefcamperen in Nederland.

Ankie en Cees

Ankie en Cees van Dijk
Ankie en Cees van Dijk.

Onderweg naar bekende en onbekende bestemmingen. Ankie en Cees van Dijk reizen, ontdekken en bloggen.

Lees meer…

NOMAS nieuwsflits

Blijf op de hoogte van onze belevenissen en ontvang gratis tips over onze trips.


Advertentie

Meer berichten

 • Sherry in Jerez, rust in Rota

  Tio Pepe in Jerez de la Frontera.

  Als je in Jerez de la Frontera bent, moet je sherry proeven, was ons gezegd. Daar ontkomen we niet aan, want als we ons melden bij de camperplaats van La Morada del Sur krijgen we een glaasje aangeboden. Na een bezoek aan de levendige stad rijden we naar rustige Rota. Daar vinden we een gratis […]

  Lees meer…


 • Eerst klimmen daarna ondergronds

  Kasteel in Cortegana

  Onze eerste stop in Spanje na de tocht door de Portugese Alentejo is Cortegana. Daar maken we een stevige wandeling naar het hooggelegen kasteel. Als de volgende dag de zon verstek laat gaan, besluiten we in Aracena ondergronds te gaan. Voordat we afdalen in de Gruta de las Maravillas bezoeken we op advies van de…

  Lees meer…


 • Tot ziens Portugal, hallo Spanje

  Praia de Almieira.

  Vrijwel alle havens langs de Portugese kust hebben we bezocht, maar in het binnenland zijn we nauwelijks geweest. Daarom rijden we via Évora en het stuwmeer bij Amieira naar de Spaanse grens. Voor ons is het een ware ontdekkingsreis. Vooral de tocht door de Alentejo is verrassend. Alles ademt hier rust en ruimte. En dan…

  Lees meer…


 • Goudse boerenkaas in Portugal

  Overnachten bij de boerderij waar Goudse boerenkaas wordt gemaakt.

  Aan de Portugese westkust in het Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina bij Odemira ligt de boerderij van Frans Amt en Martine van ‘t Westende. Nog geen kilometer naar het westen beukt de Atlantische Oceaan tegen de rotsen. Deze bijzondere plek voor een melkveebedrijf is onze volgende bestemming. Hier doen we ons tegoed aan ambachtelijk…

  Lees meer…


advertentie


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.