Proefcamperen in Nederland

Na onze doorwaakte nacht in Zeewolde maken we een tussenstop in Nijkerk waar we een nieuwe matras laten inmeten. Vervolgens zetten we koers naar Hierden waar we op een echte camperplaats (De Doornekamp) terechtkomen. Ook dit is weer een nieuwe ervaring. Nog niet eerder hebben we op een dergelijke locatie gestaan. Prachtige plek, indukwekkend fraai sanitair en vriendelijke ontvangst.

Natuurlijk ontkomen we er niet aan om de fietsen in gereedheid te brengen. Eigenlijk zouden we de omgeving moeten verkennen – kasteel De Essenburgh schijnt de moeite waard te zijn – maar we moeten naar de bouwmarkt in Harderwijk om nog wat laatste inkopen te doen.

Bruisend Doetinchem

Na een nacht in Hierden maken we ons op voor de eerste grote reis. Doetinchem is het doel. Daar kunnen we terecht op een gemeentelijke camperplaats op loopafstand van het centrum. Water en elektriciteit beschikbaar (betalen via een app).

Onze verwachtingen zijn niet hooggespannen, want het gaat om een paar plekken aan de rand van de grote gemeentelijke parkeerplaats. Bovendien ligt de locatie vlak bij een doorgaande weg. Dat zou, volgens sommige recensies, garant staan voor lawaaioverlast. Inderdaad, het is wat rumoerig. Niet zo vreemd, want Doetinchem is hét uitgaanscentrum van de regio. En dat ervaren we aan den lijve als we op zaterdagavond uit eten gaan.

Van Doetinchem naar Steenderen is het maar een stukje, maar wij hebben ons niet gerealiseerd dat we niet de enigen zijn die in deze mooie septemberweek op pad zijn. Reserveren? Dat lijkt ons in september niet nodig.

Een misvatting, zo blijkt wanneer we halverwege de ochtend in Steenderen arriveren. Als we voor de poort van de camperplaats in het centum van het dorpje staan, ontwaren we een nordje met de veelzeggende tekst: ‘Vol’.

Nog maar net hebben we de motor uitgeschakeld of de eigenaar van de camperplaats spreekt ons bemoedigend toe: “Er gaan straks twee campers weg, dan hebben we wel een plaatsje voor u”.

Bronkhorst en Hattem

Zodra we staan, pakken we de fietsen uit en rijden we naar Bronkhorst (zie foto’s boven dit bericht) dat in 1482 stadsrechten kreeg en met 157 inwoners gerekend wordt tot het kleinste stadje van Nederland (Bronkhorster molen). Of dat helemaal correct is, weten we niet. Feit blijft dat het de moeite waard is om er een poosje rond te kijken.

De volgende dag rijden we in noordelijke richting met als doel een nachtje in Hattem te verblijven. Net buiten de poort van het sfeervolle historische stadje, de Dijkpoort, is een fraai gelegen camperplaats (naast de jachthaven). Aan aantrekkelijke fiets- en wandelroutes is hier geen gebrek. Wij gebruiken ons verblijf om herinneringen op te halen uit de tijd dat we hier woonden.

Nadat we in Nijkerk onze nieuwe matras hebben opgehaald, voltooien we onze eerste camperweek op de nieuwe camping in Almere. Na Zeewolde, Hierden, Doetinchem, Steenderen, Hattem en Almere sluiten we ons rondje proefcamperen af in Lelystad. Daar maken we de boot gereed voor de winter en prepareren we onze camper voor de tocht naar de zuidelijke zon.

Rondje proefcamperen in Nederland
Rondje proefcamperen in Nederland.
Geplaatst in Reisblog en getagd met .

Wij zijn benieuwd naar je reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.