Reeds Almanac iPad versie

Reeds Almanac voor de iPad

Reeds Almanac iPad versie

De Reeds, de almanak die eigenlijk niet mag ontbreken bij een tocht langs de Engelse zuidkust, is nu ook beschikbaar in een digitale versie. Via iTunes, de webwinkel van Apple, kunt u een gratis app downloaden. Vervolgens kunt u de gehele almanak kopen of alleen het gedeelte waar uw belangstelling naar uit gaat. Is het een bruikbare vervanging van de gedrukte versie?

Van Noorwegen tot Portugal

Het concept waarbij niet de gehele almanak – toch een flinke dikke pil – behoeft te worden gekocht is positief. De Reeds is een compleet boekwerk met beschrijving van Noorwegen tot en met Portugal. Voor de meeste zeilers betekent het echter ook veel ballast. Er zullen maar weinigen zijn die gedurende een vaarseizoen alle beschreven havens aandoen.

Reeds, digitale versie

Toch kent de digitale versie ook bezwaren. Een iPad is namelijk niet primair bedoeld voor gebruik onder zware omstandigheden, ondanks de beschermende hoezen die tegenwoordig in de handel zijn. Aan boord hebben zout en water een vaak alles vernietigende invloed op elektronica. Een gedrukte versie is daar minder gevoelig voor.

Prijs iPad versie

Dan is er de prijs. Die ligt op hetzelfde niveau als de bedragen die voor de gedrukte editie moeten worden bestaald. Er zijn weliswaar verschillende opties, maar er moet nog steeds een flink bedrag worden afgetikt. Voor de complete editie betaalt u bijna vijftig pond. Voor een gedeelte, bijvoorbeeld het vaargebied voor de Nederlandse en Belgische kust, moet bijna dertig pond worden afgetikt. Het gebruikelijke prijsvoordeel van een digitale versie bestaat dus niet.

Hoewel ik behoor tot de lieden die graag digitaal werken, ga ik in dit geval toch voor de vertrouwde gedrukte ‘dikke pil.’ Net zo duur,  minder kwetsbaar en altijd leuk om in te snuffelen op zoek naar onbekende bestemmingen.

Informatie: www.reedsnauticalalmanac.co.uk.


Ankie en Cees

Ankie en Cees.
Ankie en Cees van Dijk.

Onderweg naar bekende en onbekende bestemmingen. Ankie en Cees van Dijk reizen, ontdekken en bloggen.

Lees meer…


Advertentie

NOMAS nieuwsflits

Blijf op de hoogte van onze belevenissen en ontvang gratis tips over onze trips.


Advertentie



Meer berichten

  • Tocht door de middeleeuwen

    Peratellada in Catalonië.

    In Peratallada, Monells en Pals, drie dorpjes in de binnenlanden van Catalonië, maken we een tocht door de middeleeuwen. Hier dwalen we eindeloos door de nauwe straatjes, klauteren we over steile trappen en wandelen we langs eeuwenoude huizen. Elk moment stuiten we weer op een uniek fotomomentje. Nee, hier raak je niet snel uitgekeken. Eerste…

    Lees meer…


  • Heksenjacht in Viladrau

    Hekserij in Viladrau

    Dat we na een rit door de Catalaanse heuvels in een dorp terecht zouden komen waar de heksenjacht zo met de geschiedenis is verweven, hadden we niet kunnen bevroeden. Pas toen we één van de vele wandelpaden rond Viladrau ontdekten, zagen we welke wreedheden hier in het verleden hebben plaatsgevonden. Viladrau ligt aan de rand…

    Lees meer…


  • Girona laat ons versteld staan

    Kleurrijke huizen langs de rivier in Girona.

    Sevilla, Valencia, Barcelona, Cadiz, Salamanca. Prachtige Spaanse steden waar je met veel genoegen een paar dagen kunt doorbrengen, weten we uit ervaring. Girona stond niet op ons lijstje, maar nu we op een regenachtige dag een bezoek aan de stad brengen, vallen we van de ene in de andere verbazing. Onderweg van Nederland naar Spanje…

    Lees meer…


  • Klooster van Santes Creus

    Santes Creus

    Soms kom je geheel onvoorbereid op een plek die tot een ware ontdekkingsreis leidt. Dat overkomt ons als we Falset in Catalonië achter ons laten en een klein uur later parkeren bij het klooster van Santes Creus. Eigenlijk zochten we gewoon een veilige plaats om de nacht door te brengen, maar we dwalen uren door…

    Lees meer…


advertentie


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.