Camper Chausson Welcome 95

Binnen een week naar Spanje

Onze voornemens zagen er anders uit, maar plannen zijn er nu eenmaal om bij te stellen. Zo zag Ankie op een goede morgen een advertentie van een camper die voldeed aan onze wensen. Na enig wikken en wegen namen we een besluit: dit zou onze nieuwe camper worden. Enkele dagen later hebben we de Chausson Welcome 95 gekocht. Na een korte, maar intensieve voorbereiding gaan we op pad. Binnen een week zijn we in Spanje.

Daar ging wel wat aan vooraf. Lang hebben we lopen dubben. Zullen we een caravan kopen nu we geen boot meer hebben? Gaan we toch voor een camper? Beginnen we er helemaal niet aan en trekken we van hotel naar B&B of appartementje? Na een uitgebreide rondgang langs verschillende caravanhandels weten we in ieder geval zeker dat het geen caravan gaat worden. Toch maar een camper dan? Ook daar gaan we naar op zoek.

Onze vorige camper was voorzien van een Frans bed. Eén ding weten we zeker: dat gaat het niet worden. Twee langsbedden willen we hebben. Ook moet de camper die we zoeken niet meer dan pakweg 90.000 kilometer hebben gereden, de prijs moet aantrekkelijk zijn en, niet onbelangrijk, hij moet er goed uitzien. Op internet staan bijna 2500 campers te koop, maar geen van de aangeboden kampeerauto’s past bij onze wensen.

Gevonden: een Chausson Welcome 95

Als we eigenlijk al zijn gestopt met zoeken, ziet Ankie in haar tijdlijn op Facebook een advertentie van een camper die geheel voldoet aan onze wensen. We gaan kijken en hakken de volgende dag de knoop door. Enkele dagen later kunnen we onze nieuwe aanwinst, een Chausson Welcome 95, ophalen en gereed maken voor de reis naar het zuiden. Binnen een paar dagen zijn we op pad. Er moet nog wel wat kleine klusjes worden gedaan, maar daar wachten we mee totdat we in Spanje zijn.

Vianden
Vianden in Luxemburg.

Onze eerste stop is Schijndel in Noord-Brabant. Op een paar minuten lopen van de camperplaats (www.landinghoeve.nl) bevindt zich één van de grootste camperwinkels van Nederland. Ideaal dus om de nodige inkopen te doen. Vervolgens rijden we naar Vianden in het noorden van Luxemburg. Daar vinden we een plekje op een prachtige locatie (Camperpark Vianden) aan het water met uitzicht op het befaamde kasteel en op loopafstand van het centrum van het dorpje.

Stakingen in Frankrijk

Daarna begint het uitdagende deel van onze reis naar het zuiden. In Frankrijk staakt het personeel van de raffinaderijen en dat veroorzaakt een flink tekort aan benzine en diesel. Met een volle tank gaan we de grens over. Met de tachtig liter die we hebben, kunnen we ongeveer achthonderd kilometer rijden. Te weinig dus om de Spaanse grens te halen. Op de autoroute zien we voortdurend borden die aangeven dat het volgende tankstation geen diesel meer heeft.

Villefranche sur Saône, tussenstop op weg naar Spanje.
Camperplaats in Villefranche sur Saône met uitzicht op de rivier.

Zodra we die aankondiging niet zien, grijpen we onze kans en gooien we de tank tot de rand toe vol. Als we mazzel hebben, halen we het. En we hebben geluk. Ook met het vinden van mooie camperplaatsen. Zo staan we in Villefranche sur Saône op een voormalige camping (Campingparc Beaujolais). Behalve elektriciteit, water en een mogelijkheid om afvalwater te lozen zijn er buiten het hoogseizoen geen voorzieningen.

Op weg naar Spanje bezoeken we de Pont du Gard.
Vanaf onze camper is het een paar kilometer lopen naar de Pont du Gard.

Die zijn er ook niet in Remoulin, maar daar kun je een bezoek brengen aan de Pont du Gard, het eeuwenoude door de Romeinen gebouwde aquaduct. Ook deze camperplaats kan op het lijstje van favoriete plekken. Net als in Villefranche kun je hier betalen met de Pass’ étapes (www.campingcarparc.com), een soort creditkaart die je steeds kunt opwaarderen. Ruim vijfhonderd camperplaatsen in Frankrijk maken gebruik van dit systeem.

Aanvankelijk wilden we tijdens onze reis naar het zuiden verschillende plaatsen bezoeken, maar we besluiten zo snel mogelijk naar Altea te rijden. Dus staan we bijtijds op en gaan we door tot een camperplaats (La Roca del Valles)) net ten noorden van Barcelona. Niet een plek waar je een hele vakantie zult doorbrengen, maar de ontvangst is uiterst vriendelijk en we kunnen hier heerlijk douchen. Nog een paar honderd kilometer, dan zijn we in Altea.


Ankie en Cees

Ankie en Cees.
Ankie en Cees van Dijk.

Onderweg naar bekende en onbekende bestemmingen. Ankie en Cees van Dijk reizen, ontdekken en bloggen.

Lees meer…


Advertentie

NOMAS nieuwsflits

Blijf op de hoogte van onze belevenissen en ontvang gratis tips over onze trips.


AdvertentieMeer berichten

 • Fietsend over de Via Verde

  Op de fiets naar Xerta

  Over Xerta hebben we enthousiaste verhalen gehoord. Volgens zeggen is het een prima uitvalsbasis voor een fietstocht over één van de mooiste Vias Verdes in Spanje. Vanuit Roquetes verkennen we eerst het gedeelte naar Xerta. Daarna volgt de ‘topper’: de Via Verde van El Pinell de Bray naar Bot. In Roquetes ligt de (gratis) camperplaats…

  Lees meer…


 • Tortosa opnieuw ontdekt

  Tortosa Ebro

  Tortosa hebben we enkele jaren geleden bezocht, maar toen waren we niet zo enthousiast over de stad. Nu we in Roquetes zijn en op de fiets naar de stad aan de Ebro rijden, kijken we er met andere ogen naar en moeten we onze mening bijstellen. Tortosa is zeker een bezoek waard. Een historische schat…

  Lees meer…


 • Uitstapje naar bruisend Altea

  Uitzicht vanaf de oude stad van Altea.

  Onze reisplannen waren anders, maar we aarzelen nooit om onze route bij te stellen als dat nodig is. Zo komen we opnieuw terecht in Altea. Daar vinden we na afloop van de weekmarkt een plaatsje op een van de gratis camperplekken op korte afstand van de boulevard en het oude centrum. Tijdens ons verblijf op…

  Lees meer…


 • Bochtige route door de bergen

  Moraira

  Even lijkt het weer ons minder goed gezind, maar in de zon en uit de wind is het aan de kust prima uit te houden. Dat merken we als we in Moraira arriveren. Vandaar maken we een tussenstop in Albir en staan we een paar dagen in Pego. Via een prachtige bergroute belanden we in…

  Lees meer…


advertentie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.