Chausson Welcome 95 in Santa Pola.

Santa Pola, uitzicht op zee

Ruim een week hebben we in Albir, eigenlijk is het l’ Alfaz del Pi, op camperplaats Costa Blanca gestaan. Daar hebben we een flink aantal sociale momenten gehad. Nu is het tijd om verder te gaan. Ook willen we nog wat spullen voor de camper kopen. Dat gaan we doen in Benidorm en Finestrat. Uiteindelijk wordt het nog een druk dagje.

Als je echt een bijzonder plekje zoekt, moet je naar Santa Pola gaan, adviseerde onze zoon. Zelf heeft hij daar verschillende keren gestaan, dus hij spreekt uit ervaring. Volgens hem kun je daar vlak aan zee staan. Schitterende plek, geen voorzieningen, maar wel gratis. We gaan het ontdekken.

Inkopen doen in Benidorm

Eerst rijden we naar het tien kilometer van de camperplaats gelegen Benidorm. Daar is een winkel waar ze een scala aan spullen hebben voor campers en caravans. Met moeite vinden we een parkeerplaats langs een drukke weg. Helemaal gerust dat onze spiegels er niet worden afgereden zijn we niet, dus doen we enigszins gehaast onze inkopen.

Chausson Welcome 95 in Santa Pola
Santa Pola, vlak aan zee.

Inderdaad, de winkel heeft een uitgebreid assortiment, maar helaas de blokken die we zoeken om de camper een beetje waterpas te kunnen zetten, zijn niet voorradig. ”I ordered them, but they are nog delivered yet”, verontschuldigt de eigenaar zich. Wanneer ze dan wel binnenkomen, kan hij niet zeggen. “I don’t know. Soon, I think”.

Kabelschoentjes en een stofzuiger

Vervolgens rijden we naar de Mediamarkt, want er moet een nieuwe stofzuiger komen. Vloerbedekking in een camper is lekker warm aan de voeten, maar in een stoffige omgeving moet het wel regelmatig worden gereinigd. Gelukkig hebben ze bij deze elektronicazaak een handzaam apparaat, het laatste exemplaar in de serie volgens de vriendelijke verkoopster.

Na deze investering brengen we nog een bezoek aan de nabijgelegen Bricomart. Daar gaan we op zoek naar kabelschoentjes. Er moet namelijk nog wat saneringswerk aan de elektrische installatie van de camper worden verricht en daar zijn kabelschoentjes bij vereist. Gelukkig hebben ze die bij deze bouwmarkt een omvangrijke variatie. Eigenlijk hebben we er maar een paar nodig, maar ze gaan per vijftig. Kunnen we voorlopig vooruit. En dan te bedenken dat we thuis een enorme voorraad van die dingen hebben.

Chausson Welcome 95 in de middenmoot

Dan kunnen we eindelijk koers zetten naar Santa Pola. Daar komen we rond de middag aan. Vanuit de verte zien we al een forse hoeveelheid campers staan. Blijkbaar een populaire plek hier aan de kust. Met verbazing zien we de enorme variatie aan kampeerauto’s. Groot, klein, oud, nieuw en alles wat daar tussenin zit. Met onze Chausson Welcome 95 zitten we aardig in de middenmoot.

Chausson Welcome 95 in Santa Pola.
Onze Chausson Welcome 95 zit aardig in de middenmoot.

Onze zoon had helemaal gelijk. Dit is een indrukwekkende fijne plek. Op een meter of tien voor de camper rollen de golven over de rotsen. Achter ons verrijzen de rotswanden en in de verte ontwaren we de lichtjes van Alicante. Natuurlijk moeten we even de temperatuur van het water voelen. Die is nu, eind oktober, nog best aangenaam.

Langs de kust loopt hier een vrijwel vlakke weg, dus brengen we de fietsen in gereedheid en rijden we vijf kilometer voor de wind en vijf kilometer tegen een aanwakkerende wind in naar Santa Polo en terug. Dan wordt het tijd voor een versnapering en een rustmoment. Daar is deze plek uitermate geschikt voor.

Ontspannen aan de kust.
Na een fietstocht is het tijd voor een versnapering en een relaxmomentje.

advertentie


Ankie en Cees

Ankie en Cees van Dijk
Ankie en Cees van Dijk.

Onderweg naar bekende en onbekende bestemmingen. Ankie en Cees van Dijk reizen, ontdekken en bloggen.

Lees meer…

NOMAS nieuwsflits

Blijf op de hoogte van onze belevenissen en ontvang gratis tips over onze trips.


Advertentie

.

Meer berichten

 • Goudse boerenkaas in Portugal

  Overnachten bij de boerderij waar Goudse boerenkaas wordt gemaakt.

  Aan de Portugese westkust in het Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina bij Odemira ligt de boerderij van Frans Amt en Martine van ‘t Westende. Nog geen kilometer naar het westen beukt de Atlantische Oceaan tegen de rotsen. Deze bijzondere plek voor een melkveebedrijf is onze volgende bestemming. Hier doen we ons tegoed aan ambachtelijk […]

  Lees meer…


 • Nostalgisch tripje door de Algarve

  Kust Algarve

  In 2006 meerden we onze boot af in de marina van Portimão. Vaak hebben we langs de schitterende kust van de Algarve gezeild. Ook plaatsen als Lagos, Ferragudo, Albufeira, Villamoura en Villa Real de Sant Antonio bezochten we regelmatig. Favoriet was de ankerplaats bij Culatra, een eiland ten zuiden van Faro. Nu rijden we met…

  Lees meer…


 • Opnieuw slenteren door Sevilla

  Koetsjes in Sevilla

  Acht jaar geleden slenterden we door Sevilla. Nu we in de buurt zijn willen we deze bruisende Spaanse stad nog een keer bezoeken. Bij Dos Hermanas vinden we een camperplaats met een bushalte voor de deur. Met het openbaar vervoer ben je binnen een half uur in het centrum van Sevilla, staat op de website…

  Lees meer…


 • Via de woestijn naar La Peza

  La Peza

  Wakker worden als de zon langzaam uit de zee omhoog komt. Dat gebeurt als we in Santa Pola naar buiten kijken. Langzaam zien we een koperrode bol verschijnen. Tegelijk gaat de temperatuur snel omhoog. Vandaag willen we naar La Peza, zo’n dertig kilometer voor Granada. Tijdens de rit vergapen we ons aan het steeds ruiger…

  Lees meer…


advertentie


Wij zijn benieuwd naar je reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.