Chausson Welcome 95 in Santa Pola.

Santa Pola, uitzicht op zee

Ruim een week hebben we in Albir, eigenlijk is het l’ Alfaz del Pi, op camperplaats Costa Blanca gestaan. Daar hebben we een flink aantal sociale momenten gehad. Nu is het tijd om verder te gaan. Ook willen we nog wat spullen voor de camper kopen. Dat gaan we doen in Benidorm en Finestrat. Uiteindelijk wordt het nog een druk dagje.

Als je echt een bijzonder plekje zoekt, moet je naar Santa Pola gaan, adviseerde onze zoon. Zelf heeft hij daar verschillende keren gestaan, dus hij spreekt uit ervaring. Volgens hem kun je daar vlak aan zee staan. Schitterende plek, geen voorzieningen, maar wel gratis. We gaan het ontdekken.

Inkopen doen in Benidorm

Eerst rijden we naar het tien kilometer van de camperplaats gelegen Benidorm. Daar is een winkel waar ze een scala aan spullen hebben voor campers en caravans. Met moeite vinden we een parkeerplaats langs een drukke weg. Helemaal gerust dat onze spiegels er niet worden afgereden zijn we niet, dus doen we enigszins gehaast onze inkopen.

Chausson Welcome 95 in Santa Pola
Santa Pola, vlak aan zee.

Inderdaad, de winkel heeft een uitgebreid assortiment, maar helaas de blokken die we zoeken om de camper een beetje waterpas te kunnen zetten, zijn niet voorradig. ”I ordered them, but they are nog delivered yet”, verontschuldigt de eigenaar zich. Wanneer ze dan wel binnenkomen, kan hij niet zeggen. “I don’t know. Soon, I think”.

Kabelschoentjes en een stofzuiger

Vervolgens rijden we naar de Mediamarkt, want er moet een nieuwe stofzuiger komen. Vloerbedekking in een camper is lekker warm aan de voeten, maar in een stoffige omgeving moet het wel regelmatig worden gereinigd. Gelukkig hebben ze bij deze elektronicazaak een handzaam apparaat, het laatste exemplaar in de serie volgens de vriendelijke verkoopster.

Na deze investering brengen we nog een bezoek aan de nabijgelegen Bricomart. Daar gaan we op zoek naar kabelschoentjes. Er moet namelijk nog wat saneringswerk aan de elektrische installatie van de camper worden verricht en daar zijn kabelschoentjes bij vereist. Gelukkig hebben ze die bij deze bouwmarkt een omvangrijke variatie. Eigenlijk hebben we er maar een paar nodig, maar ze gaan per vijftig. Kunnen we voorlopig vooruit. En dan te bedenken dat we thuis een enorme voorraad van die dingen hebben.

Chausson Welcome 95 in de middenmoot

Dan kunnen we eindelijk koers zetten naar Santa Pola. Daar komen we rond de middag aan. Vanuit de verte zien we al een forse hoeveelheid campers staan. Blijkbaar een populaire plek hier aan de kust. Met verbazing zien we de enorme variatie aan kampeerauto’s. Groot, klein, oud, nieuw en alles wat daar tussenin zit. Met onze Chausson Welcome 95 zitten we aardig in de middenmoot.

Chausson Welcome 95 in Santa Pola.
Onze Chausson Welcome 95 zit aardig in de middenmoot.

Onze zoon had helemaal gelijk. Dit is een indrukwekkende fijne plek. Op een meter of tien voor de camper rollen de golven over de rotsen. Achter ons verrijzen de rotswanden en in de verte ontwaren we de lichtjes van Alicante. Natuurlijk moeten we even de temperatuur van het water voelen. Die is nu, eind oktober, nog best aangenaam.

Langs de kust loopt hier een vrijwel vlakke weg, dus brengen we de fietsen in gereedheid en rijden we vijf kilometer voor de wind en vijf kilometer tegen een aanwakkerende wind in naar Santa Polo en terug. Dan wordt het tijd voor een versnapering en een rustmoment. Daar is deze plek uitermate geschikt voor.

Ontspannen aan de kust.
Na een fietstocht is het tijd voor een versnapering en een relaxmomentje.

Ankie en Cees

Ankie en Cees van Dijk
Ankie en Cees van Dijk.

Onderweg naar bekende en onbekende bestemmingen. Ankie en Cees van Dijk reizen, ontdekken en bloggen.

Lees meer…


Advertentie

NOMAS nieuwsflits

Blijf op de hoogte van onze belevenissen en ontvang gratis tips over onze trips.


AdvertentieMeer berichten

 • Boerderijmuseum in Salitja

  Museumboerderij Granja Mas Bes.

  In Peñíscola hebben we ons ondergedompeld in de historie van de rooms katholieke kerk. Vol nieuwe indrukken zetten we nu koers naar Sant Carles de la Ràpita. Daarna rijden we naar Salitja waar we een plekje vinden bij een boerderij waar we onze ogen uitkijken in het ‘agarisch museum’. In het boerderijmuseum krijgen we een […]

  Lees meer…


 • Klimmen naar het kasteel in Peñíscola

  Peñiscola, kasetel.

  In vele opzichten bezorgde Pego ons een aangename verrassing. Na een tussenstop in Moncofa rijden we door naar Peñíscola, een toeristische trekpleister van de eerste orde. Enkele jaren geleden waren we ook hier, maar toen bezochten we het kasteel niet. Dat doen we nu wel en daar krijgen we geen spijt van. Voordat we Pego…

  Lees meer…


 • Palmbladeren en processies in Pego

  Pego, interieur van de kerk.

  Op Costa Blanca, de camperplaats in l’Alfaz del Pi, blijven we vier dagen staan om na alle indrukken van de afgelopen weken een beetje op adem te komen. Dan komt onvermijdelijk het moment waarop we stapsgewijs aan de reis terug naar Nederland moeten beginnen. Daar willen we ongeveer vier weken voor uittrekken. Tijd genoeg voor…

  Lees meer…


 • Op de fiets naar Alicante

  Alicante

  Nu we de grotwoningen en de indrukwekkende kathedraal hebben bekeken, besluiten we een aantrekkelijkere plek voor de nacht te zoeken dan de inspiratieloze parkeerplaats van Guadix. Die vinden we aan het strand bij Urbanova ten zuiden van Alicante. Eerst rijden we naar Vélez Rubio. In de tweede helft van de middag arriveren we op de…

  Lees meer…


advertentie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.