Converter (rechts) en een plastic bakje.

Converter waterdicht ingepakt

In een eerder bericht schreef ik al over het wifi-station dat we hebben ingebouwd. Hiermee kunnen we via 3G een internetverbinding maken. De kracht van het station is dat er aan boord een netwerkje ontstaat. Dankzij de extra buitenantenne wordt het bereik van het station enorm vergroot. Probleem is echter de stroomvoorziening.

Het station moet namelijk via een adapter worden aangesloten op 220 V. Dat is op onze boot wel mogelijk dankzij de omvormer, maar de voorkeur gaat toch uit naar een verbinding met het 12 Volts boordnetwerk. Om dat voor elkaar te krijgen is een zogenaamde converter nodig die 12 Volt omzet naar de benodigde 5 Volt.

Voorraadbakje

Dat is op zich geen probleem, maar hoe installeer je een dergelijk kwetsbaar apparaat zonder dat het wordt aangetast door vocht en zout? Daar hebben we iets op gevonden. Een klein voorraadbakje biedt uitkomst. De converter past er precies in. We boren een paar gaatjes in de zijkant van het bakje om er de stroomdraden doorheen te geleiden. Daarna schroeven we het bakje vast. Converter er in, dekseltje dicht, en klaar.

Nog een voordeel. Een groen ledje geeft aan dat de converter zijn werk naar behoren doet. Door het doorzichtige plastic kunnen we zien of het lampje brandt. De beschermende doosjes die we in de vakhandel ontdekten konden ons wat dat betreft niet van dienst zijn.

Einde van de converter

Technische ontwikkelingen gaan snel. Nadat we een aantal jaren naar tevredenheid gebruik hebben gemaakt van ons boordmodem, besloten we het in 2015 te verwijderen. Ook de converter haalden we uit het systeem. Dankzij een abonnement met onbeperkt gebruik van data beschikken we nu met de smartphone over een aanmerkelijk simpelere oplossing.


Ankie en Cees

Ankie en Cees van Dijk
Ankie en Cees van Dijk.

Onderweg naar bekende en onbekende bestemmingen. Ankie en Cees van Dijk reizen, ontdekken en bloggen.

Lees meer…


Advertentie

NOMAS nieuwsflits

Blijf op de hoogte van onze belevenissen en ontvang gratis tips over onze trips.


Advertentie



Meer berichten

  • Op de fiets over Ile de Ré

    Ile de Ré

    Hoewel het tweede deel van onze tocht door de Pyreneeën door een ruig maar indrukwekkend landschap voert, zijn we blij weer door het wijdse vlakke land van zuidwesten van Frankrijk rijden. Aan de westkust waaien we lekker uit, in La Rochelle halen we herinneringen op. Ile de Ré nodigt uit tot een uitgebreide fietstocht en…

    Lees meer…


  • Door de Pyreneeën van Spanje naar Frankrijk

    Urdos

    In het vroege voorjaar lukte het ons vanwege de slechte weersomstandigheden niet om comfortabel langs de Franse westkust naar Nederland te rijden. Nu de hoge temperaturen in Spanje ons teveel worden, besluiten we een tweede poging te wagen. Na een reis door Noord-Spanje en de Pyreneeën rijden we door naar het prachtige Ile de Ré…

    Lees meer…


  • Pareltje in het Franse binnenland

    La Canourgue

    Na ons rondje Nederland vertrekken we opnieuw in zuidelijke richting. Ruim veertien dagen zijn we nu onderweg, Na een voorspoedige rit door België, Luxemburg en Frankrijk komen we in l’Alfas del Pi aan. Vrijwel de gehele reis voerde ons langs bekende plekken waarover we al eerder schreven. Wel ontdekten we in het Franse binnenland een…

    Lees meer…


  • Terug in Nederland

    Molen in de Vlist.

    Eenmaal terug in Nederland maken we plannen voor een nostalgische tour. Die begint in Sneek waar we de kou trotseren en eindigt op een terras in Dordrecht. Daar verdiepen we ons in de geschiedenis van deze historische stad en kijken we onze ogen uit. Net als in de andere plaatsen die we bezoeken. Ons eerste…

    Lees meer…


advertentie


Eén reactie op “Converter waterdicht ingepakt”

  1. Guy avatar
    Guy

    Dit noem ik nu mooi doordacht en getuigd van technische intelligentie. De gaatjes niet te groot boren of daarna nog een beetje afkitten, anders komt er toch nog zeelucht aan.
    Vraagje, gezien er stroom in en uitgaat, produceer dit apparaat dan geen warmte ? Mocht dat toch nodig blijken kunnen er een paar extra gaten geboord worden en zal een zakje met droogproduct moeten toegevoegd worden. Zoals je in camera verpakking of andere vind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.