Converter (rechts) en een plastic bakje.

Converter waterdicht ingepakt

In een eerder bericht schreef ik al over het wifi-station dat we hebben ingebouwd. Hiermee kunnen we via 3G een internetverbinding maken. De kracht van het station is dat er aan boord een netwerkje ontstaat. Dankzij de extra buitenantenne wordt het bereik van het station enorm vergroot. Probleem is echter de stroomvoorziening.

Het station moet namelijk via een adapter worden aangesloten op 220 V. Dat is op onze boot wel mogelijk dankzij de omvormer, maar de voorkeur gaat toch uit naar een verbinding met het 12 Volts boordnetwerk. Om dat voor elkaar te krijgen is een zogenaamde converter nodig die 12 Volt omzet naar de benodigde 5 Volt.

Voorraadbakje

Dat is op zich geen probleem, maar hoe installeer je een dergelijk kwetsbaar apparaat zonder dat het wordt aangetast door vocht en zout? Daar hebben we iets op gevonden. Een klein voorraadbakje biedt uitkomst. De converter past er precies in. We boren een paar gaatjes in de zijkant van het bakje om er de stroomdraden doorheen te geleiden. Daarna schroeven we het bakje vast. Converter er in, dekseltje dicht, en klaar.

Nog een voordeel. Een groen ledje geeft aan dat de converter zijn werk naar behoren doet. Door het doorzichtige plastic kunnen we zien of het lampje brandt. De beschermende doosjes die we in de vakhandel ontdekten konden ons wat dat betreft niet van dienst zijn.

Einde van de converter

Technische ontwikkelingen gaan snel. Nadat we een aantal jaren naar tevredenheid gebruik hebben gemaakt van ons boordmodem, besloten we het in 2015 te verwijderen. Ook de converter haalden we uit het systeem. Dankzij een abonnement met onbeperkt gebruik van data beschikken we nu met de smartphone over een aanmerkelijk simpelere oplossing.


NOMAS nieuwsflits

MIS NIETS MET ONZE GRATIS DIGITALE NIEUWSBRIEF 

Met een abonnement op NOMAS nieuwsflits blijf je op de hoogte van onze belevenissen en krijg je tips over onze trips.

Deel dit bericht


Ankie en Cees

Ankie en Cees.
Ankie en Cees van Dijk.

Onderweg naar bekende en onbekende bestemmingen. Ankie en Cees van Dijk reizen, ontdekken en bloggen.

Lees meer…


Advertentie

Meer berichten

  • Fietsend naar Cap Fréhel

    Vuurtoren Cap Fréhel

    Voordat we naar Cap Fréhel rijden, maken we een tussenstop in Saint-Cast le Guildo. Dit is met recht één van de mooiste gratis camperplaatsen waar we ooit hebben gestaan. Hier raken we nauwelijks uitgekeken, want eb en vloed zorgen voortdurend voor een ander schouwspel. Elk moment van de dag is het indrukwekkende panorama anders. Dat…

    Lees meer…


  • Intra-Muros de Saint-Malo

    Saint-Malo

    Wanneer je door de geplaveide straten van de Intra-Muros de Saint-Malo loopt, voel je bijna de eeuwenoude zeevaardersgeest die nog steeds in de lucht hangt. Deze kuststad in Bretagne heeft door de jaren heen vele gezichten gekend: van kapersbolwerk tot toeristische trekpleister. Toch heeft Saint-Malo zijn robuuste charme behouden, met zijn imposante stadsmuren, indrukwekkende geschiedenis…

    Lees meer…


  • Le Mont Saint-Michel

    Le Mont Saint-Michel, gelegen in het Franse Normandië, is een van de meest iconische historische locaties ter wereld. De rotsachtige eilandgemeente, met als kroon een indrukwekkende abdij, ligt in een getijdengebied. Soms omringd door water danweer omgeven door drooggevallen land. In 1979 erkende de UNESCO Le Mont Saint-Michel als werelderfgoed vanwege de unieke architectuur, de…

    Lees meer…


  • Herinneringen aan Honfleur

    Plannen zijn er om bij te stellen. Laten we dat cliché maar eens van stal halen, want we besluiten niet naar Fécamp te gaan. We rijden door naar Honfleur. In dit pareltje aan de Normandische kust willen we herinneringen ophalen aan de periode dat we hier met de boot lagen. We kijken uit naar het…

    Lees meer…


advertentie


Eén reactie op “Converter waterdicht ingepakt”

  1. Guy avatar
    Guy

    Dit noem ik nu mooi doordacht en getuigd van technische intelligentie. De gaatjes niet te groot boren of daarna nog een beetje afkitten, anders komt er toch nog zeelucht aan.
    Vraagje, gezien er stroom in en uitgaat, produceer dit apparaat dan geen warmte ? Mocht dat toch nodig blijken kunnen er een paar extra gaten geboord worden en zal een zakje met droogproduct moeten toegevoegd worden. Zoals je in camera verpakking of andere vind.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.