Altea - Spanje

Door Frankrijk naar Spanje en Portugal

Nu de boot is verkocht, maken we plannen voor nieuwe avonturen. Kaarten en boeken komen op tafel. Met hulp van internet beginnen we aan de voorbereidingen van een reis via Frankrijk en Spanje naar Portugal.

Afgelopen jaren zijn we verschillende keren naar het zuiden gereden. Altijd was ons doel zo snel mogelijk op de plaats van bestemming te arriveren. Daar lag immers de NOMAS, onze geliefde zeilboot. Hoe eerder we daar zouden zijn, hoe sneller we de zeilen konden hijsen. Of met het noodzakelijk onderhoud beginnen. Vonden we.

In een buscamper door Andalusië

Nu nemen we meer tijd. Geen snelweg, maar alternatieve routes. Ons eerste reisdoel is Altea in Spanje. Daar stappen we over in een buscamper. Daarmee trekken we het binnenland van Andalusië in. Vervolgens gaan we met onze auto richting Portugal en maken we een lange tussenstop in de Algarve.

Een van de steden die we zeker willen bekijken is Córdoba. Diverse keren zijn we er in de buurt geweest, maar het is er nog nooit van gekomen om de bezienswaardigheden van deze stad van dichtbij te bekijken. Als alles volgens plan verloopt gaat dit dus tijdens onze komende reis veranderen.

Caminito del Rey

Ook willen we een wandeling maken over de Caminitio del Rey, een pad dat loopt van Álora in Málaga naar Campillos door de El Chorro-kloof. Het wandelpad tegen de rotswanden is drie kilometer lang, niet breder dan een meter en op honderd meter boven de rivier El Chorro. Volgens zeggen moet dit een spectaculaire belevenis zijn.

Ankie bestudeert de kaart van Spanje en Frankrijk
Ankie bestudeert de kaarten van Frankrijk en Spanje.

Als we thuis, op de bank, de reisgidsen bestuderen en de kaarten raadplegen dreigen we ten prooi te vallen aan keuzestress. Hoewel we de kusten van Spanje de afgelopen jaren hebben verkend en we ook in de binnenlanden zijn geweest, valt er nog veel te ontdekken. Dat betekent dat we keuzen moeten maken. Niet zo simpel, want eigenlijk willen we overal naartoe en alles zien.

Eerst camperen, dan hotels

Na rijp beraadt besluiten we stapsgewijs, ongeveer in een week, door Frankrijk te trekken. Daar hebben we ook een concept voor ontwikkeld. We rijden ongeveer vijfhonderd kilometer, blijven dan twee dagen in een hotelletje en bekijken tijdens de rustdag de stad en de omgeving.

Pont d’ Avignon.

Onze eerste stop wordt Langres in het noorden van Frankrijk. Daarna rijden we door naar Avignon. Ook daar blijven we twee nachten. Vervolgens gaan we verder naar Spanje. Montserrat staat hoog op onze verlanglijst, maar ook de prachtige en avontuurlijk kustweg langs de Costa Brava spreekt ons aan. Welke route het wordt beslissen we later.

Trektocht door de Spaanse natuur

Eenmaal in Altea (Spanje) gaan we dus veertien dagen het binnenland in met een camper. Dat deel van de reis moeten we nog verder invullen. Wel hebben we ons voorgenomen vooral de natuur in te trekken. Stedentrips komen later weer aan bod.

La Mezquita Córdoba
La Mezquita in Córdoba, Spanje.

Na ons camperavontuur komen op weg naar Portugal Córdoba en de Caminito del Rey in beeld. Vervolgens rijden we door naar de Portimão (Portugal) om herinneringen op te halen aan de vele mooie momenten die we daar met onze goede vrienden hebben beleefd.

Hoe de reis er verder uitziet, weten we nu nog niet. Ook staat nog niet vast wanneer we terugreizen. Waarschijnlijk zijn we voor de feestdagen wee in het land, want Sinterklaas, Kerst en Oud-en-Nieuw zijn nergens zo leuk als thuis, vinden we.

Plannen bijstellen

Plannen zijn er om bij te stellen, we schreven het eerder. Dat gebeurt ook als we kort voor ons voorgenomen vertrek een camper vinden die geheel aan onze wensen voldoet. Zo reizen we met onze nieuwe aanwinst naar het zuiden. En verder.


Ankie en Cees

Ankie en Cees van Dijk
Ankie en Cees van Dijk.

Onderweg naar bekende en onbekende bestemmingen. Ankie en Cees van Dijk reizen, ontdekken en bloggen.

Lees meer…


Advertentie

NOMAS nieuwsflits

Blijf op de hoogte van onze belevenissen en ontvang gratis tips over onze trips.


AdvertentieMeer berichten

 • Met de trein naar het kasteel

  Strand van Calpe met de rots.

  Nu we de omgeving van San Rafael del Rio, onze nieuwe woonplaats, een beetje hebben verkend, wordt het tijd voor een familiebezoek in Pego en opnieuw een zoektocht naar onbekende pareltjes. Ook waaien we even lekker uit in Calpe en op de terugreis stoppen we in Xativa. Waarom is deze stad uitgestorven als wij er…

  Lees meer…


 • Laatste trip met de camper

  Elburg.

  Terug in Nederland wacht een aantal klussen aan de camper. Ook maken we een trip langs het water en brengen we een bezoek aan Middelburg, rijden we naar Oudenbosch en Stampersgat en dwalen we door Elburg. Dan breekt het moment aan waarop we, met bloedend hart, onze camper verkopen. Tegelijk betekent dat de start van…

  Lees meer…


 • Van Rocroi naar Thorn

  Thorn

  In het historische Rocroi maken we een wandeling rond de oude vestingwerken. Daarna rijden we door naar het Limburgse Ittervoort en bezoeken we Thorn, het witte dorpje. Daarmee sluiten we onze tweede camperreis van 2023 af. Tijd om nieuwe plannen te maken. Als we Troyes achter ons laten vragen we ons af of we deze…

  Lees meer…


 • In Troyes raken we niet uitgekeken

  Troyes

  Dat is echt een stad die je niet links moet laten liggen als je in de buurt bent, was ons gezegd. Daarom besluiten tijdens het laatste deel van onze zomerreis een tussenstop te maken in het Noord-Franse Troyes. Dat blijkt in alle opzichten een prima keuze. Deze stad is een bezoek meer dan waard. Ook…

  Lees meer…


advertentie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.