Avontuur met de camper

Einde van het avontuur met de camper

Vol enthousiasme begonnen we in 2020 aan ons avontuur met de camper. Onze eerste ervaringen tijdens ons proefweekje smaakten naar meer. Na die week ‘op proef’ in Nederland zetten we met goede moed koers naar het zuiden. Spannende routes hebben we gevolgd, op prachtige plekken hebben we gestaan. Helaas kwam er sneller dan verwacht een einde aan onze reis.

Albir in Spanje, wandeling naar de vuurtoren, voordat we met de camper via Frankrijk en België naar Nederland reizen.
Kort voor vertrek naar Nederland wandelen we naar de vuurtoren in Albir.

Terug naar najaar 2020. De wereld is in de ban van de corona-pandemie. Via de binnenwegen van België, Frankrijk en Spanje zijn we met onze camper, een Knaus Sun Ti 650 mf, in de Spaanse regio Valencia aangekomen. Hoewel dit gebied wordt beschouwd als een van de veiligste, bereiken ons elke dag berichten over toenemende aantallen besmettingen, dreigende lockdowns, dorpen en regio’s die worden afgesloten. Wel zijn de winkels en restaurants nog open.

Met de camper terug naar Nederland

Voortdurend vragen we ons af of we in Spanje moeten blijven of terug moeten keren naar Nederland. Natuurlijk is het aangenaam vertoeven in de Spaanse zon, maar we voelen ons steeds minder op ons gemak. Toch schuiven we de beslissing om een punt te zetten achter onze reis voor ons uit. Totdat ook in Albir en omgeving de winkels moeten sluiten en de restaurants dichtgaan. We hakken de knoop door en gaan terug naar Nederland.

In de hoofdstad van de cava

Op de vrijdag voor ons vertrek lezen we berichten over nog strengere controles aan de Franse en Belgische grenzen. Vanaf zondag is ook voor automobilisten een PCR-test verplicht. We aarzelen geen moment, maken de camper gereed voor de reis en vertrekken. Onze eerste stop is Sant Sadurni d’Anoia, de hoofdstad van de cava, een paar honderd kilometer voor de Frans-Spaanse grens.

Gratis plekje voor de nacht

Als we de volgende dag bij het eerste tolpoortje van de ‘peage’ arriveren, staat er een ware politiemacht klaar om alle passerende auto’s te controleren. Wij kunnen ongehinderd doorrijden. ’s Avonds vinden we een gratis plekje ergens halverwege Frankijk. Daar vertrekken we op zondag vroeg in de ochtend, net na afloop van de avondklok.

Einde van het avontuur met de camper

In Luxemburg en de Belgische Ardennen ligt flink wat sneeuw. Dat zorgt voor een indrukwekkend fraai landschap. Voor ons een bijzondere afsluiting van een snelle terugreis. Bij Maastricht overnachten aan de Maas en moeten we ons de volgende dag door de modder een weg banen naar de sanitaire ruimte. Twee dagen later laten we de camper achter bij een handelaar in de buurt van Meppel en nemen we onze intrek in een appartement in Friesland. Einde van een bijzonder avontuur.

Update

Vanaf voorjaar 2021 staat ons leven in het teken van bezoeken aan het ziekenhuis, gesprekken met artsen en intensieve behandelingen. Plannen om weer met een camper op reis te gaan durven we niet te maken. Eén ding is zeker, als de omstandigheden het toelaten gaan we weer op pad, want we hebben de smaak te pakken. Of het gaat lukken? We blijven positief.


Ankie en Cees

Ankie en Cees.
Ankie en Cees van Dijk.

Onderweg naar bekende en onbekende bestemmingen. Ankie en Cees van Dijk reizen, ontdekken en bloggen.

Lees meer…


Advertentie

NOMAS nieuwsflits

Blijf op de hoogte van onze belevenissen en ontvang gratis tips over onze trips.


AdvertentieMeer berichten

 • Varen onder de grond in Vall d’Uixo

  Coves de Sant Josep.

  Als je tientallen jaren je vrije tijd op boten hebt doorgebracht, blijft het water trekken. Nog niet eerder maakten we een vaartocht in de ingewanden van de aarde zoals in de grotten van La Vall d’Uixo. Ook zetten we twaalfduizend stappen om een kasteel in Onda te bezoeken, maken we een tussenstop in Les Coves…

  Lees meer…


 • Terug in de tijd in Besalú

  Besalu, Spanje

  Vaak hebben we gelezen over de verborgen parels in Catalonië. Nu het toeristenseizoen nog niet is losgebarsten besluiten we op zoek te gaan naar die historische schatten. Zo belanden we in Besalú, een eeuwenoud stadje aan de rand van La Garrocha, een vulkaanlandschap vol kraters, kegels en oude lavastromen. Besalú is een schilderachtige stadje in…

  Lees meer…


 • Is een camperbus iets voor ons?

  Camper bij Camping Severin

  Onze zoektocht naar een camper heeft nog niets opgeleverd, maar we willen er toch een paar dagen op uit. Dus huren we een camperbus. Zo kunnen we ook proberen of dat iets voor ons is. Zo’n camperbus lijkt ideaal om veel te reizen, maar of we er zelf een zullen aanschaffen… Hoewel het aanbod van…

  Lees meer…


 • Met de trein naar het kasteel

  Strand van Calpe met de rots.

  Nu we de omgeving van San Rafael del Rio, onze nieuwe woonplaats, een beetje hebben verkend, wordt het tijd voor een familiebezoek in Pego en opnieuw een zoektocht naar onbekende pareltjes. Ook waaien we even lekker uit in Calpe en op de terugreis stoppen we in Xativa. Waarom is deze stad uitgestorven als wij er…

  Lees meer…


advertentie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.