Einde van het avontuur met de camper

Vol enthousiasme begonnen we in 2020 aan ons avontuur met de camper. Onze eerste ervaringen tijdens ons proefweekje smaakten naar meer. Na die eerste week ‘op proef’ in Nederland zetten we vol goede moed koers in zuidelijke richting. Spannende routes hebben we gevolgd, op prachtige plekken hebben we gestaan. Toch kwam er sneller dan verwacht een einde aan onze reis.

Albir (Spanje) vuurtoren
Kort voor vertrek naar Nederland wandelen we naar de vuurtoren in Albir.

Terug naar najaar 2020. De wereld is in de ban van de corona-pandemie. Via de binnenwegen van België, Frankrijk en Spanje zijn we in de Spaanse regio Valencia aangekomen. Hoewel deze regio nog wordt beschouwd als een van de veiligste, bereiken ons elke dag berichten over toenemende aantallen besmettingen, dreigende lockdowns, dorpen en regio’s die worden afgesloten. Wel zijn de winkels en restaurants nog open.

Met de camper terug naar Nederland

Voortdurend vragen we ons af of we in Spanje moeten blijven of terug moeten keren naar Nederland. Natuurlijk is het aangenaam vertoeven in de Spaanse zon, maar we voelen ons steeds minder op ons gemak. Toch schuiven we de beslissing om een punt te zetten achter onze reis voor ons uit. Als ook in Albir en omgeving de winkels moeten sluiten en de restaurants dichtgaan, hakken we een knoop door, we gaan terug naar Nederland.

Tussenstop in de hoofdstad van de cava

Op de vrijdag voor ons vertrek, lezen we berichten over nog strengere controles aan de Franse en Belgische grenzen. Vanaf zondag is ook voor automobilisten een PCR-test verplicht. We aarzelen geen moment, maken de camper gereed voor de reis en vertrekken. Onze eerste stop is Sant Sadurni d’Anoia, de hoofdstad van de cava, een paar honderd kilometer voor de Frans-Spaanse grens.

Gratis plekje voor de nacht in Frankijk

Als we de volgende dag bij het eerste tolpoortje van de ‘peage’ arriveren, staat er een ware politiemacht klaar om alle passerende auto’s te controleren. Wij kunnen ongehinderd doorrijden. ’s Avonds vinden we een gratis plekje ergens halverwege Frankijk. Daar vetrekken we op zondag vroeg in de ochtend, net na de avondklok.

Einde van een bijzonder avontuur

In Luxemburg en de Belgische Ardennen ligt flink wat sneeuw. Dat zorgt voor een indrukwekkend fraai landschap. Voor ons een bijzondere afsluiting van een snelle terugreis. Bij Maastricht overnachten aan de Maas en moeten we ons de volgende dag door de modder een weg banen naar de sanitaire ruimte. Twee dagen later laten we de camper achter bij een handelaar in de buurt van Meppel en nemen we onze intrek in een appartement. Einde van een bijzonder avontuur.

Geplaatst in Reisblog en getagd met .

Wij zijn benieuwd naar je reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.