Einde van het avontuur met de camper

Einde van het avontuur met de camper

Vol enthousiasme begonnen we in 2020 aan ons avontuur met de camper. Onze eerste ervaringen tijdens ons proefweekje smaakten naar meer. Na die week ‘op proef’ in Nederland zetten we met goede moed koers naar het zuiden. Spannende routes hebben we gevolgd, op prachtige plekken hebben we gestaan. Helaas kwam er sneller dan verwacht een einde aan onze reis.

Albir in Spanje, wandeling naar de vuurtoren, voordat we met de camper via Frankrijk en België naar Nederland reizen.
Kort voor vertrek naar Nederland wandelen we naar de vuurtoren in Albir.

Terug naar najaar 2020. De wereld is in de ban van de corona-pandemie. Via de binnenwegen van België, Frankrijk en Spanje zijn we met onze camper, een Knaus Sun Ti 650 mf, in de Spaanse regio Valencia aangekomen. Hoewel dit gebied wordt beschouwd als een van de veiligste, bereiken ons elke dag berichten over toenemende aantallen besmettingen, dreigende lockdowns, dorpen en regio’s die worden afgesloten. Wel zijn de winkels en restaurants nog open.

Met de camper terug naar Nederland

Voortdurend vragen we ons af of we in Spanje moeten blijven of terug moeten keren naar Nederland. Natuurlijk is het aangenaam vertoeven in de Spaanse zon, maar we voelen ons steeds minder op ons gemak. Toch schuiven we de beslissing om een punt te zetten achter onze reis voor ons uit. Totdat ook in Albir en omgeving de winkels moeten sluiten en de restaurants dichtgaan. We hakken de knoop door en gaan terug naar Nederland.

In de hoofdstad van de cava

Op de vrijdag voor ons vertrek lezen we berichten over nog strengere controles aan de Franse en Belgische grenzen. Vanaf zondag is ook voor automobilisten een PCR-test verplicht. We aarzelen geen moment, maken de camper gereed voor de reis en vertrekken. Onze eerste stop is Sant Sadurni d’Anoia, de hoofdstad van de cava, een paar honderd kilometer voor de Frans-Spaanse grens.

Gratis plekje voor de nacht

Als we de volgende dag bij het eerste tolpoortje van de ‘peage’ arriveren, staat er een ware politiemacht klaar om alle passerende auto’s te controleren. Wij kunnen ongehinderd doorrijden. ’s Avonds vinden we een gratis plekje ergens halverwege Frankijk. Daar vertrekken we op zondag vroeg in de ochtend, net na afloop van de avondklok.

Einde van het avontuur met de camper

In Luxemburg en de Belgische Ardennen ligt flink wat sneeuw. Dat zorgt voor een indrukwekkend fraai landschap. Voor ons een bijzondere afsluiting van een snelle terugreis. Bij Maastricht overnachten aan de Maas en moeten we ons de volgende dag door de modder een weg banen naar de sanitaire ruimte. Twee dagen later laten we de camper achter bij een handelaar in de buurt van Meppel en nemen we onze intrek in een appartement in Friesland. Einde van een bijzonder avontuur.

Update

Vanaf voorjaar 2021 staat ons leven in het teken van bezoeken aan het ziekenhuis, gesprekken met artsen en intensieve behandelingen. Plannen om weer met een camper op reis te gaan durven we niet te maken. Eén ding is zeker, als de omstandigheden het toelaten gaan we weer op pad, want we hebben de smaak te pakken. Of het gaat lukken? We blijven positief.


advertentie


Ankie en Cees

Ankie en Cees van Dijk
Ankie en Cees van Dijk.

Onderweg naar bekende en onbekende bestemmingen. Ankie en Cees van Dijk reizen, ontdekken en bloggen.

Lees meer…

NOMAS nieuwsflits

Blijf op de hoogte van onze belevenissen en ontvang gratis tips over onze trips.

ReizenReizen

Meer berichten

 • Volop variatie in Hellevoetsluis

  Volop variatie in Hellevoetsluis

  Dat Hellevoetsluis een vestingstad is wisten we wel, maar dat je in en rond de vestingwerken zoveel kunt beleven hadden we ons nooit gerealiseerd. Ons verblijf in de stad aan het Haringvliet was een echte ontdekkingsreis. Hier kun je heerlijk wandelen rond en in de vesting of in het nabijgelegen natuurgebied, er is strand en […]

  Lees meer…


 • In sneltreinvaart zeilen naar Hellevoetsluis

  In sneltreinvaart zeilen naar Hellevoetsluis

  Op de ankerplek bij het Stoommuseum in Medemblik waait het drie dagen stevig uit het zuidwesten. Zodra we een noordelijk windje krijgen, besluiten we naar het zuiden te zeilen. Volgens de weersverwachting staat er de komende dagen een oostelijke wind. Daar willen we van profiteren. Hellevoetsluis is onze bestemming en als de wind doet wat…

  Lees meer…


 • Voor anker bij het Stoommuseum

  Voor anker bij het Stoommuseum

  In al die jaren dat we op het IJsselmeer hebben gezeild, zijn we nog nooit in het kommetje bij het Stoommuseum in Medemblik geweest. Prachtige plek waar je beschut kunt liggen voor bijna alle winden. Strandje in de buurt. Er is zelfs een steiger waar je comfortabel uit je bijboot kunt stappen om even de…

  Lees meer…


 • In Medemblik wachten op de stoomtram

  In Medemblik wachten op de stoomtram

  Na enige discussie worden we het eens, met de NOMAS zijn we zeker tien jaar niet in Medemblik geweest. Tijd voor een bezoek aan deze historische stad. Ook willen we graag de stoomtram eens van nabij zien en een wandeling maken rond kasteel Radboud. Dat lukt. We mogen zelfs de werkplek van de twee machinisten…

  Lees meer…


advertentie


Wij zijn benieuwd naar je reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.