Benidorm

Drukte in Calpe en rust in Benidorm

Na ons verblijf in Villalonga reizen we in twee etappes naar Benidorm. In Calpe maken we een tussenstop. Daar vinden we nog net een plaatsje op een overvolle camperplaats. In Benidorm hebben we bijna een heel parkeerterrein voor onszelf.

Calpe
Dit is niet ons beeld van een ideale camperplaats.

Ruim veertien dagen waren we te gast bij onze zoon ‘op de berg in Villalonga’, maar nu hij weer moet gaan varen, wordt het voor ons tijd om een nieuwe bestemming te zoeken, vinden we. Bovendien moeten we nog wat administratieve zaken afhandelen in Benidorm. Tijd om te vertrekken dus.

Tussenstop in Calpe

Nu is het naar Benidorm, het epicentrum van de Spaanse toeristenindustrie, maar een uurtje rijden. Toch besluiten we het traject in twee etappes af te leggen. Calpe wordt de tussenstop. Hier zijn we al verschillende keren geweest en we weten dat je er heerlijk langs de boulevard kunt flaneren.

Bovendien zijn we hier twee jaar geleden langs gezeild, onderweg van Alicante naar Valencia. Reden genoeg dus om een bezoekje te brengen aan Calp, zoals de stad in het Valenciaans wordt genoemd.

Nog net een plekje tussen opeengepakte campers

Aan camperplaatsten geen gebrek, blijkt als we een plek zoeken. Er zijn er zelfs drie op korte afstand van elkaar. Op goed geluk kiezen we voor Mediterraneo Camping & Area. Tot onze verbazing blijkt de camperplaats bijna uitverkocht. Nog net kunnen we een plekje vinden tussen de opeengepakte campers.

Al snel wordt duidelijk dat er flink wat ‘overwinteraars’ staan, mensen die hun camper hier parkeren om er de winter door te brengen. Dat beantwoordt niet bepaald aan ons ideaalbeeld van het camperen, maar voor één nachtje slaan we ons er wel doorheen.

Op naar Benidorm

Elektriciteit en internet zijn gratis en de douche… alleen al daarvoor zou je hier naartoe gaan. Oh, ja en we moeten ook die enorm Mercadonna (supermarkt) die om de hoek ligt niet onvermeld laten. Duidelijk is dat de capaciteit is berekend op een enorme toeloop. Hier doe je geen boodschappen, hier ga je winkelen.

Na een nacht waarin de wind zich niet onbetuigd laat, vertrekken we al vroeg richting Benidorm. Daar moeten we wat administratieve zaken afwikkelen voordat we ons later op de dag weer op camperpark Costa Blanca in l’Alfaz del Pi, waar we al eerder verbleven, zullen vervoegen.

Benidorm
Rust in Benidorm.

Over Benidorm blijven we ons verbazen. Ongekend hoge torenflats domineren de skyline. Hier moet het in de zomermaanden een gekkenhuis zijn. En nu? Op een parkeerplaats aan de rand van de stad vinden we meer dan voldoende ruimte op onze camper een paar uurtjes alleen te laten.

Zoals op de foto is te zien, lijkt het wel of we in de ‘middle of nowhere’ staan.’ Oh ja, dat leuke restaurantje aan de boulevard, met die vriendelijke bediening, gaan we zeker nog eens bezoeken.


Ankie en Cees

Ankie en Cees van Dijk
Ankie en Cees van Dijk.

Onderweg naar bekende en onbekende bestemmingen. Ankie en Cees van Dijk reizen, ontdekken en bloggen.

Lees meer…


Advertentie

NOMAS nieuwsflits

Blijf op de hoogte van onze belevenissen en ontvang gratis tips over onze trips.


AdvertentieMeer berichten

 • Met de trein naar het kasteel

  Strand van Calpe met de rots.

  Nu we de omgeving van San Rafael del Rio, onze nieuwe woonplaats, een beetje hebben verkend, wordt het tijd voor een familiebezoek in Pego en opnieuw een zoektocht naar onbekende pareltjes. Ook waaien we even lekker uit in Calpe en op de terugreis stoppen we in Xativa. Waarom is deze stad uitgestorven als wij er…

  Lees meer…


 • Laatste trip met de camper

  Elburg.

  Terug in Nederland wacht een aantal klussen aan de camper. Ook maken we een trip langs het water en brengen we een bezoek aan Middelburg, rijden we naar Oudenbosch en Stampersgat en dwalen we door Elburg. Dan breekt het moment aan waarop we, met bloedend hart, onze camper verkopen. Tegelijk betekent dat de start van…

  Lees meer…


 • Van Rocroi naar Thorn

  Thorn

  In het historische Rocroi maken we een wandeling rond de oude vestingwerken. Daarna rijden we door naar het Limburgse Ittervoort en bezoeken we Thorn, het witte dorpje. Daarmee sluiten we onze tweede camperreis van 2023 af. Tijd om nieuwe plannen te maken. Als we Troyes achter ons laten vragen we ons af of we deze…

  Lees meer…


 • In Troyes raken we niet uitgekeken

  Troyes

  Dat is echt een stad die je niet links moet laten liggen als je in de buurt bent, was ons gezegd. Daarom besluiten tijdens het laatste deel van onze zomerreis een tussenstop te maken in het Noord-Franse Troyes. Dat blijkt in alle opzichten een prima keuze. Deze stad is een bezoek meer dan waard. Ook…

  Lees meer…


advertentie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.