Benidorm

Drukte in Calpe en rust in Benidorm

Na ons verblijf in Villalonga reizen we in twee etappes naar Benidorm. In Calpe maken we een tussenstop. Daar vinden we nog net een plaatsje op een overvolle camperplaats. In Benidorm hebben we bijna een heel parkeerterrein voor onszelf.

Calpe
Dit is niet ons beeld van een ideale camperplaats.

Ruim veertien dagen waren we te gast bij onze zoon ‘op de berg in Villalonga’, maar nu hij weer moet gaan varen, wordt het voor ons tijd om een nieuwe bestemming te zoeken, vinden we. Bovendien moeten we nog wat administratieve zaken afhandelen in Benidorm. Tijd om te vertrekken dus.

Tussenstop in Calpe

Nu is het naar Benidorm, het epicentrum van de Spaanse toeristenindustrie, maar een uurtje rijden. Toch besluiten we het traject in twee etappes af te leggen. Calpe wordt de tussenstop. Hier zijn we al verschillende keren geweest en we weten dat je er heerlijk langs de boulevard kunt flaneren.

Bovendien zijn we hier twee jaar geleden langs gezeild, onderweg van Alicante naar Valencia. Reden genoeg dus om een bezoekje te brengen aan Calp, zoals de stad in het Valenciaans wordt genoemd.

Nog net een plekje tussen opeengepakte campers

Aan camperplaatsten geen gebrek, blijkt als we een plek zoeken. Er zijn er zelfs drie op korte afstand van elkaar. Op goed geluk kiezen we voor Mediterraneo Camping & Area. Tot onze verbazing blijkt de camperplaats bijna uitverkocht. Nog net kunnen we een plekje vinden tussen de opeengepakte campers.

Al snel wordt duidelijk dat er flink wat ‘overwinteraars’ staan, mensen die hun camper hier parkeren om er de winter door te brengen. Dat beantwoordt niet bepaald aan ons ideaalbeeld van het camperen, maar voor één nachtje slaan we ons er wel doorheen.

Op naar Benidorm

Elektriciteit en internet zijn gratis en de douche… alleen al daarvoor zou je hier naartoe gaan. Oh, ja en we moeten ook die enorm Mercadonna (supermarkt) die om de hoek ligt niet onvermeld laten. Duidelijk is dat de capaciteit is berekend op een enorme toeloop. Hier doe je geen boodschappen, hier ga je winkelen.

Na een nacht waarin de wind zich niet onbetuigd laat, vertrekken we al vroeg richting Benidorm. Daar moeten we wat administratieve zaken afwikkelen voordat we ons later op de dag weer op camperpark Costa Blanca in l’Alfaz del Pi, waar we al eerder verbleven, zullen vervoegen.

Benidorm
Rust in Benidorm.

Over Benidorm blijven we ons verbazen. Ongekend hoge torenflats domineren de skyline. Hier moet het in de zomermaanden een gekkenhuis zijn. En nu? Op een parkeerplaats aan de rand van de stad vinden we meer dan voldoende ruimte op onze camper een paar uurtjes alleen te laten.

Zoals op de foto is te zien, lijkt het wel of we in de ‘middle of nowhere’ staan.’ Oh ja, dat leuke restaurantje aan de boulevard, met die vriendelijke bediening, gaan we zeker nog eens bezoeken.


Ankie en Cees

Ankie en Cees van Dijk
Ankie en Cees van Dijk.

Onderweg naar bekende en onbekende bestemmingen. Ankie en Cees van Dijk reizen, ontdekken en bloggen.

Lees meer…


Advertentie

NOMAS nieuwsflits

Blijf op de hoogte van onze belevenissen en ontvang gratis tips over onze trips.


AdvertentieMeer berichten

 • Op de fiets over Ile de Ré

  Ile de Ré

  Hoewel het tweede deel van onze tocht door de Pyreneeën door een ruig maar indrukwekkend landschap voert, zijn we blij weer door het wijdse vlakke land van zuidwesten van Frankrijk rijden. Aan de westkust waaien we lekker uit, in La Rochelle halen we herinneringen op. Ile de Ré nodigt uit tot een uitgebreide fietstocht en…

  Lees meer…


 • Door de Pyreneeën van Spanje naar Frankrijk

  Urdos

  In het vroege voorjaar lukte het ons vanwege de slechte weersomstandigheden niet om comfortabel langs de Franse westkust naar Nederland te rijden. Nu de hoge temperaturen in Spanje ons teveel worden, besluiten we een tweede poging te wagen. Na een reis door Noord-Spanje en de Pyreneeën rijden we door naar het prachtige Ile de Ré…

  Lees meer…


 • Pareltje in het Franse binnenland

  La Canourgue

  Na ons rondje Nederland vertrekken we opnieuw in zuidelijke richting. Ruim veertien dagen zijn we nu onderweg, Na een voorspoedige rit door België, Luxemburg en Frankrijk komen we in l’Alfas del Pi aan. Vrijwel de gehele reis voerde ons langs bekende plekken waarover we al eerder schreven. Wel ontdekten we in het Franse binnenland een…

  Lees meer…


 • Terug in Nederland

  Molen in de Vlist.

  Eenmaal terug in Nederland maken we plannen voor een nostalgische tour. Die begint in Sneek waar we de kou trotseren en eindigt op een terras in Dordrecht. Daar verdiepen we ons in de geschiedenis van deze historische stad en kijken we onze ogen uit. Net als in de andere plaatsen die we bezoeken. Ons eerste…

  Lees meer…


advertentie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.