Drukte in Calpe en rust in Benidorm

Na ons verblijf in Villalonga reizen we in twee etappes naar Benidorm. In Calpe maken we een tussenstop. Daar vinden we nog net een plaatsje op een overvolle camperplaats. In Benidorm hebben we bijna een heel parkeerterrein voor onszelf.

Calpe
Dit is niet ons ideaalbeeld van een fraaie camperplaats.

Ruim veertien dagen waren we te gast bij onze zoon ‘op de berg in Villalonga’, maar nu hij weer moet gaan varen, wordt het voor ons tijd om een nieuwe bestemming te zoeken, vinden we. Bovendien moeten we nog wat administratieve zaken afhandelen in Benidorm. Tijd om te vertrekken dus.

Tussenstop in Calpe

Nu is het naar Benidorm, het epicentrum van de Spaanse toeristenindustrie, maar een uurtje rijden. Toch besluiten we het traject in twee etappes af te leggen. Calpe wordt de tussenstop. Hier zijn we al verschillende keren geweest en we weten dat je er heerlijk langs de boulevard kunt flaneren.

Bovendien zijn we hier twee jaar geleden langs gezeild, onderweg van Alicante naar Valencia. Reden genoeg dus om een bezoekje te brengen aan Calp, zoals de stad in het Valenciaans wordt genoemd.

Nog net een plekje tussen opeengepakte campers

Aan camperplaatsten geen gebrek, blijkt als we een plek zoeken. Er zijn er zelfs drie op korte afstand van elkaar. Op goed geluk kiezen we voor Mediterraneo Camping & Area. Tot onze verbazing blijkt de camperplaats bijna uitverkocht. Nog net kunnen we een plekje vinden tussen de opeengepakte campers.

Al snel wordt duidelijk dat er flink wat ‘overwinteraars’ staan, mensen die hun camper hier parkeren om er de winter door te brengen. Dat beantwoordt niet bepaald aan ons ideaalbeeld van het camperen, maar voor één nachtje slaan we ons er wel doorheen.

Op naar Benidorm

Elektriciteit en internet zijn gratis en de douche… alleen al daarvoor zou je hier naartoe gaan. Oh, ja en we moeten ook die enorm Mercadonna (supermarkt) die om de hoek ligt niet onvermeld laten. Duidelijk is dat de capaciteit is berekend op een enorme toeloop. Hier doe je geen boodschappen, hier ga je winkelen.

Na een nacht waarin de wind zich niet onbetuigd laat, vertrekken we al vroeg richting Benidorm. Daar moeten we wat administratieve zaken afwikkelen voordat we ons later op de dag weer op camperpark Costa Blanca in l’Alfaz del Pi, waar we al eerder verbleven, zullen vervoegen.

Benidorm
Rust in Benidorm.

Over Benidorm blijven we ons verbazen. Ongekend hoge torenflats domineren de skyline. Hier moet het in de zomermaanden een gekkenhuis zijn. En nu? Op een parkeerplaats aan de rand van de stad vinden we meer dan voldoende ruimte op onze camper een paar uurtjes alleen te laten.

Zoals op de foto is te zien, lijkt het wel of we in de ‘middle of nowhere’ staan.’ Oh ja, dat leuke restaurantje aan de boulevard, met die vriendelijke bediening, gaan we zeker nog eens bezoeken.

Geplaatst in Reisblog en getagd met , .

Wij zijn benieuwd naar je reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.