Benidorm

Drukte in Calpe en rust in Benidorm

Na ons verblijf in Villalonga reizen we in twee etappes naar Benidorm. In Calpe maken we een tussenstop. Daar vinden we nog net een plaatsje op een overvolle camperplaats. In Benidorm hebben we bijna een heel parkeerterrein voor onszelf.

Calpe
Dit is niet ons beeld van een ideale camperplaats.

Ruim veertien dagen waren we te gast bij onze zoon ‘op de berg in Villalonga’, maar nu hij weer moet gaan varen, wordt het voor ons tijd om een nieuwe bestemming te zoeken, vinden we. Bovendien moeten we nog wat administratieve zaken afhandelen in Benidorm. Tijd om te vertrekken dus.

Tussenstop in Calpe

Nu is het naar Benidorm, het epicentrum van de Spaanse toeristenindustrie, maar een uurtje rijden. Toch besluiten we het traject in twee etappes af te leggen. Calpe wordt de tussenstop. Hier zijn we al verschillende keren geweest en we weten dat je er heerlijk langs de boulevard kunt flaneren.

Bovendien zijn we hier twee jaar geleden langs gezeild, onderweg van Alicante naar Valencia. Reden genoeg dus om een bezoekje te brengen aan Calp, zoals de stad in het Valenciaans wordt genoemd.

Nog net een plekje tussen opeengepakte campers

Aan camperplaatsten geen gebrek, blijkt als we een plek zoeken. Er zijn er zelfs drie op korte afstand van elkaar. Op goed geluk kiezen we voor Mediterraneo Camping & Area. Tot onze verbazing blijkt de camperplaats bijna uitverkocht. Nog net kunnen we een plekje vinden tussen de opeengepakte campers.

Al snel wordt duidelijk dat er flink wat ‘overwinteraars’ staan, mensen die hun camper hier parkeren om er de winter door te brengen. Dat beantwoordt niet bepaald aan ons ideaalbeeld van het camperen, maar voor één nachtje slaan we ons er wel doorheen.

Op naar Benidorm

Elektriciteit en internet zijn gratis en de douche… alleen al daarvoor zou je hier naartoe gaan. Oh, ja en we moeten ook die enorm Mercadonna (supermarkt) die om de hoek ligt niet onvermeld laten. Duidelijk is dat de capaciteit is berekend op een enorme toeloop. Hier doe je geen boodschappen, hier ga je winkelen.

Na een nacht waarin de wind zich niet onbetuigd laat, vertrekken we al vroeg richting Benidorm. Daar moeten we wat administratieve zaken afwikkelen voordat we ons later op de dag weer op camperpark Costa Blanca in l’Alfaz del Pi, waar we al eerder verbleven, zullen vervoegen.

Benidorm
Rust in Benidorm.

Over Benidorm blijven we ons verbazen. Ongekend hoge torenflats domineren de skyline. Hier moet het in de zomermaanden een gekkenhuis zijn. En nu? Op een parkeerplaats aan de rand van de stad vinden we meer dan voldoende ruimte op onze camper een paar uurtjes alleen te laten.

Zoals op de foto is te zien, lijkt het wel of we in de ‘middle of nowhere’ staan.’ Oh ja, dat leuke restaurantje aan de boulevard, met die vriendelijke bediening, gaan we zeker nog eens bezoeken.


Ankie en Cees

Ankie en Cees van Dijk
Ankie en Cees van Dijk.

Onderweg naar bekende en onbekende bestemmingen. Ankie en Cees van Dijk reizen, ontdekken en bloggen.

Lees meer…


Advertentie

NOMAS nieuwsflits

Blijf op de hoogte van onze belevenissen en ontvang gratis tips over onze trips.


AdvertentieMeer berichten

 • Boerderijmuseum in Salitja

  Museumboerderij Granja Mas Bes.

  In Peñíscola hebben we ons ondergedompeld in de historie van de rooms katholieke kerk. Vol nieuwe indrukken zetten we nu koers naar Sant Carles de la Ràpita. Daarna rijden we naar Salitja waar we een plekje vinden bij een boerderij waar we onze ogen uitkijken in het ‘agarisch museum’. In het boerderijmuseum krijgen we een […]

  Lees meer…


 • Klimmen naar het kasteel in Peñíscola

  Peñiscola, kasetel.

  In vele opzichten bezorgde Pego ons een aangename verrassing. Na een tussenstop in Moncofa rijden we door naar Peñíscola, een toeristische trekpleister van de eerste orde. Enkele jaren geleden waren we ook hier, maar toen bezochten we het kasteel niet. Dat doen we nu wel en daar krijgen we geen spijt van. Voordat we Pego…

  Lees meer…


 • Palmbladeren en processies in Pego

  Pego, interieur van de kerk.

  Op Costa Blanca, de camperplaats in l’Alfaz del Pi, blijven we vier dagen staan om na alle indrukken van de afgelopen weken een beetje op adem te komen. Dan komt onvermijdelijk het moment waarop we stapsgewijs aan de reis terug naar Nederland moeten beginnen. Daar willen we ongeveer vier weken voor uittrekken. Tijd genoeg voor…

  Lees meer…


 • Op de fiets naar Alicante

  Alicante

  Nu we de grotwoningen en de indrukwekkende kathedraal hebben bekeken, besluiten we een aantrekkelijkere plek voor de nacht te zoeken dan de inspiratieloze parkeerplaats van Guadix. Die vinden we aan het strand bij Urbanova ten zuiden van Alicante. Eerst rijden we naar Vélez Rubio. In de tweede helft van de middag arriveren we op de…

  Lees meer…


advertentie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.