Villa Marechall

In het nauw bij Villa Marechall

Laat je niet afschrikken door de smalle ingang. Die is goed te doen. Dat staat bij de recensies op de website van de camperplaats waar we arriveren na een verblijf van vier weken op de grens van Albir en l’Alfaz del Pi.

Tussen het grapefruit in Villa Marechall
Gratis grapefruit onder handbereik.

Even terug naar het begin van deze dag. Harde wind bezorgt ons rillingen. Niet vanwege de spanning van ons naderende vertrek van Camperplaats Costa Blanca, maar door de kou. Gisteren zaten we nog heerlijk in de zon, nu zien we mensen met een sjaal om hun nek geknoopt en een muts diep over de oren.

“Gaan jullie echt weg?”, vraagt een van de mede-camperaars. “Ja hoor”, antwoorden we blijmoedig. Zouden we hier met de boot zijn dan was het een ander verhaal, maar nu weerhouden een paar windvlagen ons er niet van af te reizen naar een onbekende bestemming.

Gisteravond hebben we uitvoerig naar de te volgen route gekeken. Ook bij het ontbijt laten we de verschillende opties nogeens de revue passeren. Moet geen probleem zijn, stellen we vast. Met een gerust gevoel gaan we op pad. Aanvankelijk lijken we nauwelijks knelpunten tegen te komen. Erg druk is het niet en de weg is net breed genoeg voor twee auto’s.

Bochtig weggetje naar Villa Marechal

Naarmate we dichterbij Camperplaats Villa Marechall (een paar kilometer ten noorden van Altea) wordt het weggetje bochtiger en smaller. Gelukkig zijn er maar weinigen die voor deze route kiezen. Tegenliggers vallen ons niet lastig. Behalve die vrachtwagen dan. Maar die heeft er geen moeite mee een beetje de berm in te draaien om ons te laten passeren.

Terwijl we met een slakkengang tussen muurtjes, hekjes en greppels rijden, hebben we er nog geen idee van dat de ingang naar de camperplaats een fikse uitdaging gaat inhouden. Let wel, die toegang is zo smal dat we er zelfs aan voorbij rijden.

Nu weten we uit ervaring dat er de afgelopen jaren talloze rotondes zijn aangelegd om het leven van de weggebruiker te veraangenamen. Dit fenomeen is blijkbaar nog niet doorgedrongen tot het gebied waar we ons nu bevinden, want pas kilometers verder kunnen we keren. Tot die tijd geen rotonde gezien.

Stuurmanskunst in Villa Marechall

Na een een minuut of tien staan we op de inrit van Camperplaats Villa Marechall. Inderdaad, die is aan de smalle kant, maar we hebben erger meegemaakt. Terwijl Ankie via de intercom bij het hek onze komst meldt, vraag ik mij vertwijfeld af hoe we in vredesnaam het terrein op moeten komen.

Eerst door het hek, daarna volgt een scherpe bocht terwijl er ook nog een klein heuveltje moet worden genomen. Dankzij de professionele aanwijzingen van Ankie en de beheerder belandt de camper veilig op het terrein, maar daarmee staan we nog niet op de plek van onze keuze. Dat vergt extra stuurmanskunst, maar zonder problemen zetten we onze camper even later in de overnachtingsstand.

Uitzicht vanaf de camperplaats in Villa Marechall.
Uitzicht vanaf de camperplaats.

Als beloning wacht ons een heerlijke warme douche, kunnen we bijna gratis de was doen en hoef ik niet meer elke ochtend de bak met afvalwater te legen. Dat laatste gebeurt hier via een slang die ik kan aansluiten op de afvoer van onze grijswatertank.

En dan nu het antwoord op de prangende vraag of het allemaal de moeite waard was. Jazeker, het is een prachtig plekje en de ontvangst was vriendelijk en gastvrij, de verse grapefruits die we mogen plukken vormen de kers op de taart.

’t Waait flink in Villa Marechall

Ondertussen kan ik mij voorbereiden op ons vertrek. Hoe komen we hier in vredensnaam zonder kleerscheuren vandaan? Die vraag gaat mij de komende uren bezighouden en ik kan de slaap maar moeilijk vatten.

Wakker liggen we ook van de harde wind die de camper doet schudden op zijn grondvesten. Soms is het stil, dan komt er ineens een windvlaag waarvan de schrik je om het lijf slaat. Eén ding is zeker: als het zo blijft waaien, gaan we vandaag niet verder.


Ankie en Cees

Ankie en Cees van Dijk
Ankie en Cees van Dijk.

Onderweg naar bekende en onbekende bestemmingen. Ankie en Cees van Dijk reizen, ontdekken en bloggen.

Lees meer…


Advertentie

NOMAS nieuwsflits

Blijf op de hoogte van onze belevenissen en ontvang gratis tips over onze trips.


AdvertentieMeer berichten

 • Met de trein naar het kasteel

  Strand van Calpe met de rots.

  Nu we de omgeving van San Rafael del Rio, onze nieuwe woonplaats, een beetje hebben verkend, wordt het tijd voor een familiebezoek in Pego en opnieuw een zoektocht naar onbekende pareltjes. Ook waaien we even lekker uit in Calpe en op de terugreis stoppen we in Xativa. Waarom is deze stad uitgestorven als wij er…

  Lees meer…


 • Laatste trip met de camper

  Elburg.

  Terug in Nederland wacht een aantal klussen aan de camper. Ook maken we een trip langs het water en brengen we een bezoek aan Middelburg, rijden we naar Oudenbosch en Stampersgat en dwalen we door Elburg. Dan breekt het moment aan waarop we, met bloedend hart, onze camper verkopen. Tegelijk betekent dat de start van…

  Lees meer…


 • Van Rocroi naar Thorn

  Thorn

  In het historische Rocroi maken we een wandeling rond de oude vestingwerken. Daarna rijden we door naar het Limburgse Ittervoort en bezoeken we Thorn, het witte dorpje. Daarmee sluiten we onze tweede camperreis van 2023 af. Tijd om nieuwe plannen te maken. Als we Troyes achter ons laten vragen we ons af of we deze…

  Lees meer…


 • In Troyes raken we niet uitgekeken

  Troyes

  Dat is echt een stad die je niet links moet laten liggen als je in de buurt bent, was ons gezegd. Daarom besluiten tijdens het laatste deel van onze zomerreis een tussenstop te maken in het Noord-Franse Troyes. Dat blijkt in alle opzichten een prima keuze. Deze stad is een bezoek meer dan waard. Ook…

  Lees meer…


advertentie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.