Camper bij Camping Severin

Is een camperbus iets voor ons?

Onze zoektocht naar een camper heeft nog niets opgeleverd, maar we willen er toch een paar dagen op uit. Dus huren we een camperbus. Zo kunnen we ook proberen of dat iets voor ons is. Zo’n camperbus lijkt ideaal om veel te reizen, maar of we er zelf een zullen aanschaffen…

Hoewel het aanbod van campers in Spanje omvangrijk is, hebben we na een paar maanden zoeken nog steeds niets van onze gading gevonden. Vooral de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit vinden we bedenkelijk. Klapstuk was een camper die meer dan dertigduizend euro moest kosten en met duct-tape bij elkaar werd gehouden.

Huren, een aantrekkelijk alternatief

Als je dan toch op pad wilt, is een camper huren een prima alternatief. Bovendien biedt dit de mogelijkheid om een camperbus uit te proberen. Dat lijkt ons ideaal om lekker mee rond te rijden, want hij is compact, je kunt ‘em makkelijk parkeren en hij rijdt bijna als een personenauto.

Bij Camper Huren in Spanje in Valencia vinden we Jessie, een bus die ons wel aanspreekt. Met een lengte van zes meter is het een gemakkelijk hanteerbaar vervoermiddel. Van alle gemakken voorzien en een tweepersoonsbed met een breedte van 1,40 meter. De twee draaistoelen in de cabine bieden ook een comfortabele zitplaats als de camperbus stilstaat.

Camperbus gehuurd bij Camper Huren in Spanje.
Onze gehuurde camperbus aan het strand.

In Valencia pikken we aan het einde van de dag de camperbus op. Na een uitvoerige instructie en een inspectie van eventuele beschadigingen gaan we op pad. Onze eerste bestemming is camperplaats Costa Brava in l’Alfaz del Pi. Deze plek is bekend en we voelen ons er thuis. Bovendien kennen we de weg en dat is wel handig nu we met een nog onbekende auto in het donker moeten rijden.

Na ons verblijf in l’Alfaz del Pi en een weerzien met bekenden rijden we verder naar het zuiden. Aanvankelijk wilden we het binnenland in, maar de temperaturen in de bergen zijn in deze tijd van het jaar minder aangenaam dan aan de kust. Dus rijden we naar El Campello waar we op camperplaats Area 7 nog net een plekje kunnen bemachtigen.

Camperplaats vol overwinteraars

Onder het toeziend oog van een aantal Franse overwinteraars proberen we de camperbus zonder schade op een lastige locatie te manoeuvreren. Eenvoudig is dat niet, want halverwege de plek staat een paal en de ruimte is niet erg fors bemeten. Met een ‘gewone’ camper zouden we er niet terecht kunnen. Voor een nachtje is het hier prima, maar langer willen we op deze stampvolle camperplaats – overwegend overwinteraars die hier maandenlang staan – niet blijven.

Met een verblijf op Area 7 is niets mis, maar we willen verder. Dus rijden we in de loop van de ochtend met een tussenstop aan het strand en een kijkje bij het zoutmeer van het Parc Natural De La Mata in Torrevieja naar El Pinet Playa Camperpark. Daar krijgen we een fraaie, ruim bemeten plek waar zelfs een groen grondzeil voor ons is klaargelegd. Ook hier veel overwinteraars, maar de camperplaats is ruim opgezet. Daardoor oogt het hier minder als een bergplaats voor campers. De hartelijke ontvangst en de gezellige bar dragen daar aan bij.

Flamingo’s in El Fondo

Voordat we ons installeren op de volgende camperplaats, maken we eerst een wandeling door het natuurpark El Fondo. Dit is een waar eldorado voor verstokte vogelaars. Dat zijn wij niet, maar we vinden het heerlijk om hier even de benen te strekken. Volgens de beschrijving moeten hier verschillende kolonies flamingo’s huizen, maar wij ontdekken er alleen een paar op grote afstand van de vogelhut waar we in de schaduw even uitrusten.

Parc Natural El Fondo
Vogels kijken in Natuurpark El Fondo.

Ongedurig als we zijn, rijden we na een uurtje naar Camping Severin in Crevillent. Bij het hek worden we al opgewacht waarna we worden begeleid naar een plekje op het 34000 vierkante meter grote terrein. Hier voelt het alsof we ‘off-grid’ staan, maar wel met de luxe van een eigen stroomvoorziening, een mogelijkheid om water in te nemen en om vuil water te lozen. Daar de camping zich nog in een opbouwfase bevindt, mogen we we gebruik maken van de badgelegenheid in het huis van de familie Severin.

‘s Avonds schuiven we met twee andere gasten aan bij een heerlijke paëlla gemaakt door gastvrouw Najomi. Als we meer tijd zouden hebben, bleven we hier nog een paar dagen, want het is in alle opzichten een bijzondere plek. Niet in de laatste plaats door de culinaire activiteiten van de beheerders. Helaas moeten we onze terugreis voorbereiden. Ook willen we nog even op de boulevard van Altea gaan kijken.

Hoe beviel de camperbus?

Daarmee sluiten we onze ‘testrit’ met de camperbus af. Eigenlijk willen we overnachten op de gratis camperplaats net buiten het centrum van Altea, maar we besluiten naar camperplaats Costa Blanca te gaan. Daar kunnen we de bus schoonmaken, het afvalwater lozen en de cassette van het toilet reinigen. Zo gaan we een dag later met een ‘schone lei’ terug naar Valencia, waar het hoofdkwartier van Camper Huren in Spanje is gevestigd.

En beviel het een beetje? Ja, we hebben een heerlijke week gehad. Toen we op wat kleine probleempjes stuitten was de verhuurder voortdurend bereikbaar om ons van advies te dienen. Zo’n bus rijdt heerlijk en alles wat je nodig hebt is aan boord. Aanvankelijk hadden we enige twijfel over het slaapcomfort, maar het bed stond garant voor een heerlijke nachtrust.

Toch zullen we geen zoektocht beginnen naar een camperbus. Voor ons was het allemaal net een beetje te compact. Zeker als we volgend jaar lange tijd op reis gaan, willen iets meer binnenruimte. Ook de bergruimte van een camperbus is logischerwijs beperkter dan bijvoorbeeld in een (half)integraal. Ons advies: als je van plan bent een camper te kopen en er nog geen ervaring mee hebt, huur er dan eerst een. Bijvoorbeeld bij Camper Huren in Spanje.


Ankie en Cees

Ankie en Cees.
Ankie en Cees van Dijk.

Onderweg naar bekende en onbekende bestemmingen. Ankie en Cees van Dijk reizen, ontdekken en bloggen.

Lees meer…


Advertentie

NOMAS nieuwsflits

Blijf op de hoogte van onze belevenissen en ontvang gratis tips over onze trips.


AdvertentieMeer berichten

 • Varen onder de grond in Vall d’Uixo

  Coves de Sant Josep.

  Als je tientallen jaren je vrije tijd op boten hebt doorgebracht, blijft het water trekken. Nog niet eerder maakten we een vaartocht in de ingewanden van de aarde zoals in de grotten van La Vall d’Uixo. Ook zetten we twaalfduizend stappen om een kasteel in Onda te bezoeken, maken we een tussenstop in Les Coves…

  Lees meer…


 • Terug in de tijd in Besalú

  Besalu, Spanje

  Vaak hebben we gelezen over de verborgen parels in Catalonië. Nu het toeristenseizoen nog niet is losgebarsten besluiten we op zoek te gaan naar die historische schatten. Zo belanden we in Besalú, een eeuwenoud stadje aan de rand van La Garrocha, een vulkaanlandschap vol kraters, kegels en oude lavastromen. Besalú is een schilderachtige stadje in…

  Lees meer…


 • Is een camperbus iets voor ons?

  Camper bij Camping Severin

  Onze zoektocht naar een camper heeft nog niets opgeleverd, maar we willen er toch een paar dagen op uit. Dus huren we een camperbus. Zo kunnen we ook proberen of dat iets voor ons is. Zo’n camperbus lijkt ideaal om veel te reizen, maar of we er zelf een zullen aanschaffen… Hoewel het aanbod van…

  Lees meer…


 • Met de trein naar het kasteel

  Strand van Calpe met de rots.

  Nu we de omgeving van San Rafael del Rio, onze nieuwe woonplaats, een beetje hebben verkend, wordt het tijd voor een familiebezoek in Pego en opnieuw een zoektocht naar onbekende pareltjes. Ook waaien we even lekker uit in Calpe en op de terugreis stoppen we in Xativa. Waarom is deze stad uitgestorven als wij er…

  Lees meer…


advertentie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.