Reparatie buitenboordmotor

Met het motortje is het goed gekomen

Reparatie buitenboordmotorOngetwijfeld hebt u er de afgelopen tijd het nodige over gezien en gelezen. Ons buitenboordmotortje heeft zich deze zomer niet van de sterkste kant laten zien. Uiteindelijk is het goed gekomen, maar we hebben wel de hulp van een deskundige moeten inroepen.

Toen we in september uit La Coruña vertrokken, hadden we ons voorgenomen dat we vaak voor anker zouden gaan. Vooral in het gebied van de ria’s zou het niet nodig zijn in een haven te gaan liggen. Immers, we beschikken over een degelijk anker, hebben een windmolen en zonnepanelen voor de energie en de voorraad drinkwater is meer dan voldoende.

Rocna-anker

Welnu, dat ankeren was ook geen probleem. Ons nieuwe Rocna-anker heeft zich uitstekend gehouden toen we bij Camariñas bijna een week lang met een harde tot stormachtige wind werden geconfronteerd. Nee, het knelpunt lag ergens anders.

Ons trouwe buitenboordmotortje liet het namelijk afweten. Even rondvragen op Facebook leerde ons al snel dat oude benzine dodelijk is voor zo’n viertakt. Dat er geen koelwater uit het staartstuk kwam, kon duidelijk nergens anders aan liggen dan een verstopt koelsysteem of een kapotte impeller.

Impeller vervangen

Al onze acties, aan boord in Camariñas, op de steiger in Bayona en nog een keer aan boord op een andere plek, mochten niet baten. Het pruttelaartje kwam niet meer op stoom.

Uiteindelijk slaagden we er wel in de impeller te vervangen, maar het probleem van de verstopte carburateur konden we niet zelfstandig verhelpen. Dat bleek toch echt werk voor een vakman. Die is er uiteindelijk slechts anderhalf uur mee in de weer geweest.

En het motortje hebben we nu, ontdaan van benzine, klaar hangen aan de preekstoel. Volgend jaar gaan we ongetwijfeld de schade inhalen als we bij Culatra of Rompido of … nou ja, ergens voor anker liggen.


Ankie en Cees

Ankie en Cees.
Ankie en Cees van Dijk.

Onderweg naar bekende en onbekende bestemmingen. Ankie en Cees van Dijk reizen, ontdekken en bloggen.

Lees meer…


Advertentie

NOMAS nieuwsflits

Blijf op de hoogte van onze belevenissen en ontvang gratis tips over onze trips.


AdvertentieMeer berichten

 • Uitstapje naar bruisend Altea

  Uitzicht vanaf de oude stad van Altea.

  Onze reisplannen waren anders, maar we aarzelen nooit om onze route bij te stellen als dat nodig is. Zo komen we opnieuw terecht in Altea. Daar vinden we na afloop van de weekmarkt een plaatsje op een van de gratis camperplekken op korte afstand van de boulevard en het oude centrum. Tijdens ons verblijf op…

  Lees meer…


 • Bochtige route door de bergen

  Moraira

  Even lijkt het weer ons minder goed gezind, maar in de zon en uit de wind is het aan de kust prima uit te houden. Dat merken we als we in Moraira arriveren. Vandaar maken we een tussenstop in Albir en staan we een paar dagen in Pego. Via een prachtige bergroute belanden we in…

  Lees meer…


 • Varen onder de grond in Vall d’Uixo

  Coves de Sant Josep.

  Als je tientallen jaren je vrije tijd op boten hebt doorgebracht, blijft het water trekken. Nog niet eerder maakten we een vaartocht in de ingewanden van de aarde zoals in de grotten van La Vall d’Uixo. Ook zetten we twaalfduizend stappen om een kasteel in Onda te bezoeken, maken we een tussenstop in Les Coves…

  Lees meer…


 • Terug in de tijd in Besalú

  Besalu, Spanje

  Vaak hebben we gelezen over de verborgen parels in Catalonië. Nu het toeristenseizoen nog niet is losgebarsten besluiten we op zoek te gaan naar die historische schatten. Zo belanden we in Besalú, een eeuwenoud stadje aan de rand van La Garrocha, een vulkaanlandschap vol kraters, kegels en oude lavastromen. Besalú is een schilderachtige stadje in…

  Lees meer…


advertentie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.