Reparatie buitenboordmotor

Met het motortje is het goed gekomen

Reparatie buitenboordmotorOngetwijfeld hebt u er de afgelopen tijd het nodige over gezien en gelezen. Ons buitenboordmotortje heeft zich deze zomer niet van de sterkste kant laten zien. Uiteindelijk is het goed gekomen, maar we hebben wel de hulp van een deskundige moeten inroepen.

Toen we in september uit La Coruña vertrokken, hadden we ons voorgenomen dat we vaak voor anker zouden gaan. Vooral in het gebied van de ria’s zou het niet nodig zijn in een haven te gaan liggen. Immers, we beschikken over een degelijk anker, hebben een windmolen en zonnepanelen voor de energie en de voorraad drinkwater is meer dan voldoende.

Rocna-anker

Welnu, dat ankeren was ook geen probleem. Ons nieuwe Rocna-anker heeft zich uitstekend gehouden toen we bij Camariñas bijna een week lang met een harde tot stormachtige wind werden geconfronteerd. Nee, het knelpunt lag ergens anders.

Ons trouwe buitenboordmotortje liet het namelijk afweten. Even rondvragen op Facebook leerde ons al snel dat oude benzine dodelijk is voor zo’n viertakt. Dat er geen koelwater uit het staartstuk kwam, kon duidelijk nergens anders aan liggen dan een verstopt koelsysteem of een kapotte impeller.

Impeller vervangen

Al onze acties, aan boord in Camariñas, op de steiger in Bayona en nog een keer aan boord op een andere plek, mochten niet baten. Het pruttelaartje kwam niet meer op stoom.

Uiteindelijk slaagden we er wel in de impeller te vervangen, maar het probleem van de verstopte carburateur konden we niet zelfstandig verhelpen. Dat bleek toch echt werk voor een vakman. Die is er uiteindelijk slechts anderhalf uur mee in de weer geweest.

En het motortje hebben we nu, ontdaan van benzine, klaar hangen aan de preekstoel. Volgend jaar gaan we ongetwijfeld de schade inhalen als we bij Culatra of Rompido of … nou ja, ergens voor anker liggen.


NOMAS nieuwsflits

MIS NIETS MET ONZE GRATIS DIGITALE NIEUWSBRIEF 

Met een abonnement op NOMAS nieuwsflits blijf je op de hoogte van onze belevenissen en krijg je tips over onze trips.


Ankie en Cees

Ankie en Cees.
Ankie en Cees van Dijk.

Onderweg naar bekende en onbekende bestemmingen. Ankie en Cees van Dijk reizen, ontdekken en bloggen.

Lees meer…


Advertentie

Meer berichten

  • Fietsend naar Cap Fréhel

    Vuurtoren Cap Fréhel

    Voordat we naar Cap Fréhel rijden, maken we een tussenstop in Saint-Cast le Guildo. Dit is met recht één van de mooiste gratis camperplaatsen waar we ooit hebben gestaan. Hier raken we nauwelijks uitgekeken, want eb en vloed zorgen voortdurend voor een ander schouwspel. Elk moment van de dag is het indrukwekkende panorama anders. Dat…

    Lees meer…


  • Intra-Muros de Saint-Malo

    Saint-Malo

    Wanneer je door de geplaveide straten van de Intra-Muros de Saint-Malo loopt, voel je bijna de eeuwenoude zeevaardersgeest die nog steeds in de lucht hangt. Deze kuststad in Bretagne heeft door de jaren heen vele gezichten gekend: van kapersbolwerk tot toeristische trekpleister. Toch heeft Saint-Malo zijn robuuste charme behouden, met zijn imposante stadsmuren, indrukwekkende geschiedenis…

    Lees meer…


  • Le Mont Saint-Michel

    Le Mont Saint-Michel, gelegen in het Franse Normandië, is een van de meest iconische historische locaties ter wereld. De rotsachtige eilandgemeente, met als kroon een indrukwekkende abdij, ligt in een getijdengebied. Soms omringd door water danweer omgeven door drooggevallen land. In 1979 erkende de UNESCO Le Mont Saint-Michel als werelderfgoed vanwege de unieke architectuur, de…

    Lees meer…


  • Herinneringen aan Honfleur

    Plannen zijn er om bij te stellen. Laten we dat cliché maar eens van stal halen, want we besluiten niet naar Fécamp te gaan. We rijden door naar Honfleur. In dit pareltje aan de Normandische kust willen we herinneringen ophalen aan de periode dat we hier met de boot lagen. We kijken uit naar het…

    Lees meer…


advertentie


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.