Plons. ’Shit, shit, shit”, klinkt het bij de boot die achter ons ligt afgemeerd. Vanaf de steiger staart de schipper gelaten naar het water. Op de boot vraagt zijn vriendin wat er aan de hand is. ”Mijn telefoon is in het water gevallen”, reageert hij.
Een kwartiertje eerder was hij aangekomen en we maakten snel daarna een praatje, nieuwsgierig als we zijn. Samen met zijn vriendin staat hij aan het begin van een lange reis. Over vijftien maanden hoeven ze pas terug te zijn, vertelt hij.
Slecht begin van een ’Rondje Carieb’
Naar de Carieb, althans dat is de bedoeling. Maar, voegt de vriendin daaraan toe, we hebben nog niet zoveel ervaring. Nu ligt dus bij de start van hun avontuur de fraaie smartphone al in het water. Slecht begin van een ‘Rondje Carieb’.
Met enige verbazing zien we dat de schipper zich in de kuip in een wetsuit perst, een snorkel op zijn hoofd klemt en te water gaat. Hoewel we zijn moed bewonderen – met vijftien graden is het water toch behoorlijk koud – verwachten we niet dat zijn duikoperatie succes zal hebben.
Zoeken naar de verdronken telefoon
Bij de steiger staat minstens drie meter water en op die diepte is het zicht op zijn minst beperkt. Bovendien bestaat de bodem vooral uit modder. Daar een verdronken telefoon in terugvinden is bepaald geen sinecure.
Diverse pogingen onderneemt de dappere schipper om naar de diepte af te dalen om zijn telefoon te redden. Gespannen en met weinig vertrouwen in een goede afloop slaan wij het schouwspel gade.
Dan, ineens, ”Ik heb ’em”. Triomfantelijk overhandigt de schipper de druipende telefoon aan zijn vriendin. Die had even daarvoor nog geprobeerd contact met de smartphone te krijgen en verbaasd gezegd: ”Oh, hij gaat wel over”.
We feliciteren het stel met de goede afloop van dit avontuur aan het begin van hun reis. “En hij doet het ook nog. Voor de zekerheid leggen we ’m in rijst. Wie weet, blijft ’ie het doen.”
Op zoek naar een telefoonkoordje
Zodra de rust is weergekeerd, realiseren we ons dat een dergelijke voorval ook ons zou kunnen overkomen. Hoe vaak staan we niet met onze iPhone in het gangboord of in een andere risicovolle houding aan boord om een spectaculair ’shot’ te maken? Eén onverhoedse beweging van de boot en de smartphone vliegt uit je handen.
Zodra we gelegenheid hebben gaan we op zoek naar zo’n handig koordje dat je met een sluiting en een plakker aan het hoesje van je telefoon kunt bevestigen. Tijdens onze tussenstop in Leeuwarden vinden we voor twaalf euro precies wat we zoeken. Vanaf nu blijft de iPhone altijd met het koordje om onze nek hangen. Of we maken het vast aan de broekriem. Alles doen we eraan om te voorkomen dat we het water in moeten om de dierbare smartphone van de verdrinkingsdood te redden.
Voorkom dat je telefoon verdrinkt
Wil je het risico vermijden dat je kostbare smartphone te water gaat? Bestel hier een hoesje met bijbehorend koordje.
Geef een reactie