Stormschade valt mee

Schade aan de Nomas

We waren er al bang voor. En inderdaad, de zware storm die een paar weken geleden over het noordwesten van Europa trok, heeft ook onze NOMAS niet ongemoeid gelaten. De voetrail en de verhaalklamp bleken niet bestand tegen de enorme krachten die op de meerlijnen kwamen te staan.

Toen we afgelopen week poolshoogte gingen nemen, konden we de schade in ogenschouw nemen. De verhaalklamp compleet afgebroken en voor de helft verdwenen; de voetrail losgescheurd van het dek en ernstig verbogen.

Service

Inmiddels is er dankzij de adequate service van Jansma Jacht een nieuwe verhaalklamp in aantocht. Een bericht op de website van de Bavaria Zeilclub leidde al binnen een uur tot een reactie waardoor we nu ook een nieuw stuk voetrail hebben bemachtigd.

Morgen nog even naar de bouwmarkt om een goede zaag of slijpschijf aan te schaffen en dan in de startblokken om af te reizen naar Cherbourg. Waarschijnlijk gaan we ons kerstreces besteden aan de voor ons vanuit esthetisch oogpunt noodzakelijke reparatie.

Houd ons blog in de gaten, want we zullen zeker verslag doen van onze vorderingen om de voetrail en de verhaalklamp te monteren. Voordat we met de NOMAS verder naar het zuiden trekken, moet alles weer tip-top in orde zijn.

Geplaatst in Geen categorie, Het logboek en getagd met , .

Wij zijn benieuwd naar je reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.