Stormschade valt mee

Stormschade valt mee

Schade aan de Nomas

We waren er al bang voor. En inderdaad, de zware storm die een paar weken geleden over het noordwesten van Europa trok, heeft ook onze NOMAS niet ongemoeid gelaten. De voetrail en de verhaalklamp bleken niet bestand tegen de enorme krachten die op de meerlijnen kwamen te staan.

Toen we afgelopen week poolshoogte gingen nemen, konden we de schade in ogenschouw nemen. De verhaalklamp compleet afgebroken en voor de helft verdwenen; de voetrail losgescheurd van het dek en ernstig verbogen.

Service

Inmiddels is er dankzij de adequate service van Jansma Jacht een nieuwe verhaalklamp in aantocht. Een bericht op de website van de Bavaria Zeilclub leidde al binnen een uur tot een reactie waardoor we nu ook een nieuw stuk voetrail hebben bemachtigd.

Morgen nog even naar de bouwmarkt om een goede zaag of slijpschijf aan te schaffen en dan in de startblokken om af te reizen naar Cherbourg. Waarschijnlijk gaan we ons kerstreces besteden aan de voor ons vanuit esthetisch oogpunt noodzakelijke reparatie.

Houd ons blog in de gaten, want we zullen zeker verslag doen van onze vorderingen om de voetrail en de verhaalklamp te monteren. Voordat we met de NOMAS verder naar het zuiden trekken, moet alles weer tip-top in orde zijn.


advertentie


Ankie en Cees

Ankie en Cees van Dijk
Ankie en Cees van Dijk.

Onderweg naar bekende en onbekende bestemmingen. Ankie en Cees van Dijk reizen, zeilen en ontdekken.

Lees meer…

Nieuwste berichten

 • Slenteren door Sevilla

  Slenteren door Sevilla

  Wat wij zo aantrekkelijk vinden aan het Spaanse Sevilla? Als je een hotelletje hebt in de binnenstad liggen alle bezienswaardigheden op loopafstand. En lopen doen we tijdens ons bezoek aan de Andalusische stad volop. Naast eten en drinken natuurlijk. Eeuwenlang werd dit deel van Spanje overheerst door de Moren. Uit die periode, die tot halverwege […]

  Lees meer…


 • Rijstfestival in Delta l’Ebre

  Rijstfestival in Delta l’Ebre

  ”Als ze hier een festival over eten organiseren hoef je je over een ding in ieder geval geen zorgen te maken en dat is eten”, werd ons gezegd toen we het plan opvatten om naar het jaarlijkse rijstfestival in de delta van de Ebro in Catalonië te gaan. In deze vlakke delta domineren de rijstvelden.…

  Lees meer…


 • Zomeravond in Enkhuizen

  Zomeravond in Enkhuizen

  Afgelopen weken koelde het ’s avond behoorlijk af. Lekker in de kuip zitten in de avondschemering was er niet bij. Tenzij je in dikke kleren gehuld aan een glas wijn wilde nippen. Tot we in Enkhuizen het anker uitgooien. Als de wind helemaal wegvalt kunnen we eindelijk genieten van een zwoele zomeravond. In het kommetje…

  Lees meer…


advertentie


NOMAS nieuwsflits

Met onze gratis nieuwsflits blijf je op de hoogte van onze belevenissen. Zodra we een nieuw bericht hebben gepubliceerd, laten we dat weten. Zo mis je niets.

Wij zijn benieuwd naar je reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.