Gereviseerde Superwind

Superwind windgenerator draait weer als vanouds

Dit is de tweede aflevering van de documentaire over de Superwind windgenerator. Voor degenen die het hebben gemist, na de stormen in februari heeft onze windmolen de geest gegeven. Pas toen we in het water lagen, konden we de zaak demonteren. Een grondige renovatie bleek noodzakelijk. Net voordat we vertrekken, is de gereviseerde windmolen weer retour. Maar dit ging niet vanzelf.

Zowel Dennis van Rob Wink in Moordrecht als de producent van Superwind in Duitsland deden hun uiterste best om de windgenerator te herstellen van de stormschade en weer op tijd terug te sturen naar Nederland. Dat lukt. Afgelopen woensdag kregen we bericht dat het pakket was verzonden. Volgens UPS zou het donderdag worden afgeleverd.

Superwind terug naar het verdeelcentrum

Hier moeten we de Superwind op monteren.
Op deze paal moet de Superwind komen.

Met een licht gevoel van euforie kijken we uit naar de komst van de vernieuwde Superwind. Helaas. Aan het einde van de dag krijgen we van de transporteur bericht dat de adressering niet juist zou zijn. Het pakket is teruggestuurd naar het verdeelcentrum van UPS in Utrecht.

Klantenservice en chatservice

Op de website van UPS ontdekken we een telefoonnummer. Iets na zes uur proberen we contact te leggen met de klachtenservice. Jammer, maar daar gaat om precies 18.00 uur het licht uit. Morgenochtend om 08.00 uur zijn we de eersten. De geautomatiseerde chatservice biedt geen uitkomst en met de e-mail die we versturen wordt in de avond- en nachturen natuurlijk ook niets gedaan.

Adressering onjuist

Het ‘huis’ van de Superwind  is behoorlijk zwaar.
Het binnenste van deze hub is vernieuwd. Ook is er een nieuwe kop opgezet.

Na een wat onrustige nacht nemen we de volgende ochtend om iets na acht uur contact op met de klantenservice. Een lief klinkend meisje staat ons te woord. Zij vertelt dat de adressering op het pakket niet juist is; het huisnummer ontbreekt.

Als we haar de juiste gegevens verstrekken, horen we dat het pakket op zijn vroegst volgende week maandag of dinsdag zal worden afgeleverd. Jammer, maar dan zijn we al onderweg.

Kunnen we het pakket dan niet in Utrecht ophalen? Dat blijkt wel te kunnen, maar niet op zaterdag. Bovendien bestaat altijd nog de kans dat we het niet meekrijgen. Een alternatief bezorgadres in Sneek dan maar. Daar komen we toch langs en dan kunnen we het wel ophalen of laten brengen.

Pakbon met de juiste gegevens

Hiermee lijkt de zaak afgedaan, maar wat schets onze verbazing als de volgende morgen de bel gaat en er een vriendelijke bezorger van UPS voor de deur staat. Of het pakket niet te zwaar is, want hij wil het best even naar binnen brengen.

Eerlijk gezegd zijn we met stomheid geslagen. Zeker als we zien dat er keurig een pakbon met de juiste adresgegevens op het pakket is bevestigd. Hoezo een onjuist adres beste bezorger van een dag eerder.

Wieken van de Superwind
Het element waar de wieken op zijn gemonteerd is vernieuwd.

Hoewel we een beetje opzien tegen de montage van de Superwind, blijkt het allemaal mee te vallen. Binnen een uur zijn we klaar. Nu maar wachten op wind zodat we de windgenerator in actie kunnen zien. Even later draait onze vertrouwde windgenerator weer als vanouds.


NOMAS nieuwsflits

MIS NIETS MET ONZE GRATIS DIGITALE NIEUWSBRIEF 

Met een abonnement op NOMAS nieuwsflits blijf je op de hoogte van onze belevenissen en krijg je tips over onze trips.

Deel dit bericht


Ankie en Cees

Ankie en Cees.
Ankie en Cees van Dijk.

Onderweg naar bekende en onbekende bestemmingen. Ankie en Cees van Dijk reizen, ontdekken en bloggen.

Lees meer…


Advertentie

Meer berichten

  • Fietsend naar Cap Fréhel

    Vuurtoren Cap Fréhel

    Voordat we naar Cap Fréhel rijden, maken we een tussenstop in Saint-Cast le Guildo. Dit is met recht één van de mooiste gratis camperplaatsen waar we ooit hebben gestaan. Hier raken we nauwelijks uitgekeken, want eb en vloed zorgen voortdurend voor een ander schouwspel. Elk moment van de dag is het indrukwekkende panorama anders. Dat…

    Lees meer…


  • Intra-Muros de Saint-Malo

    Saint-Malo

    Wanneer je door de geplaveide straten van de Intra-Muros de Saint-Malo loopt, voel je bijna de eeuwenoude zeevaardersgeest die nog steeds in de lucht hangt. Deze kuststad in Bretagne heeft door de jaren heen vele gezichten gekend: van kapersbolwerk tot toeristische trekpleister. Toch heeft Saint-Malo zijn robuuste charme behouden, met zijn imposante stadsmuren, indrukwekkende geschiedenis…

    Lees meer…


  • Le Mont Saint-Michel

    Le Mont Saint-Michel, gelegen in het Franse Normandië, is een van de meest iconische historische locaties ter wereld. De rotsachtige eilandgemeente, met als kroon een indrukwekkende abdij, ligt in een getijdengebied. Soms omringd door water danweer omgeven door drooggevallen land. In 1979 erkende de UNESCO Le Mont Saint-Michel als werelderfgoed vanwege de unieke architectuur, de…

    Lees meer…


  • Herinneringen aan Honfleur

    Plannen zijn er om bij te stellen. Laten we dat cliché maar eens van stal halen, want we besluiten niet naar Fécamp te gaan. We rijden door naar Honfleur. In dit pareltje aan de Normandische kust willen we herinneringen ophalen aan de periode dat we hier met de boot lagen. We kijken uit naar het…

    Lees meer…


advertentie


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.