Tussen de sinaasappels in Gandia

Tussen de sinaasappels in Gandia

In alle opzichten is Camping La Naranja bij Gandia in onze beleving een echte Spaanse kampeerplaats. In de verwachting dat het er druk zal zijn hadden we een plek gereserveerd, maar nadat we de camper op de parkeerplaats bij het kantoortje van de beheerder hebben geparkeerd, blijkt er ruimte in overvloed.

Volop zon en tv

Voordat we ons installeren gaat de vriendelijke beheerder met ons het terrein over. “Hier kun je staan, en daar of op die plek”, zegt hij, wijzend op de verschillende mogelijkheden. “Daar sta je in de schaduw van de bomen, hier heb je de hele dag de zon maar verderop heb je geen bereik voor de tv. Dit is wel ver van het sanitairgebouw”, besluit hij als we onze vookeur laten blijken.

Uiteindelijk kiezen we voor een plaats die aan onze wensen voldoet, volop zon en geen bomen die de relatie tussen de schotel en de satelliet verstoren. “Moeten we zo staan of zo?”, vragen we voor de zekerheid. “Whatever you like”, klinkt het volijk.

Camping La Naranja, Gandia
Op Camping La Naranja bij Gandia mogen we zelf een plek uitzoeken.

Voorzichtig manoeuvreren we even later ons rijdende huis naar de plek schuin tegenover een stacaravan van een Spaans echtpaar. Aan de overkant van het pad staat een rode camperbus. Daarnaast zien we een bouwsel dat op een vluchtelingenkamp niet zou misstaan: een tent, een met plastic afgedekte koelkast, wat kasten en enkele onduidelijke opslagruimten. Dit geheel is omgeven door waslijnen en afgedekt met zonnedoek.

Iets verderop staan nog enkele Spaanse families. Duidelijk bekenden van elkaar, want de hele dag zitten ze rond de tafel in de voortent. Uitbundige gesprekken die met moeite uitkomen boven het geluid van de tv – waar niemand naar lijkt te kijken.

Televisie op hoog volume

Over tv gesproken. Al we ’s avonds op bed liggen, horen we voortdurend de opgewonden stemmen van Spaanse acteurs, gelardeerd me indringende muziek. Ik kan me niet langer beheersen en ga op onderzoek uit. Blijkt dat bijna aan de andere kant van de camping iemand in zijn voortent naar een film zit te kijken en het volume in de hoogste stand heeft gezet.

En dan begint het te regenen. Nee, geen buitje tegen het stof. Als ik zeg regen, dan bedoel ik ook regen. Onophoudelijk plenst het. Binnen korte tijd staat een groot deel van de camping blank. Voortenten lopen onder en het leven op deze zo bruisende camping valt stil.

Modder in de voortent

Pas na zesendertig uur komt er weer wat beweging op het terrein. Naarstig gaan mensen in de weer met schoppen en harken. Slootjes en geultjes moeten het overvloedige water afvoeren, tenten moeten worden ontdaan van de modder. Ik spreek een Engels echtpaar, een van de weinige buitenlanders hier, die net zijn verkast en nu de voortent van hun caravan moeten ontruimen vanwege de modder die alles heeft aangetast. Ziehier een van de voordelen van het reizen met een camper.

Zodra het weer het toelaat kruip ik onder onze camper om de afgebroken afvoer van de grijswatertank te herstellen. Dat blijkt een fluitje van een cent. Dit in tegenstelling tot het bemachtigen van het juiste materiaal. Daar zijn we mee dan een halve dag mee in de wee geweest.


advertentie


Ankie en Cees

Ankie en Cees van Dijk
Ankie en Cees van Dijk.

Onderweg naar bekende en onbekende bestemmingen. Ankie en Cees van Dijk reizen, ontdekken en bloggen.

Lees meer…

NOMAS nieuwsflits

Blijf op de hoogte van onze belevenissen en ontvang gratis tips over onze trips.

ReizenReizen

Meer berichten

 • Volop variatie in Hellevoetsluis

  Volop variatie in Hellevoetsluis

  Dat Hellevoetsluis een vestingstad is wisten we wel, maar dat je in en rond de vestingwerken zoveel kunt beleven hadden we ons nooit gerealiseerd. Ons verblijf in de stad aan het Haringvliet was een echte ontdekkingsreis. Hier kun je heerlijk wandelen rond en in de vesting of in het nabijgelegen natuurgebied, er is strand en […]

  Lees meer…


 • In sneltreinvaart zeilen naar Hellevoetsluis

  In sneltreinvaart zeilen naar Hellevoetsluis

  Op de ankerplek bij het Stoommuseum in Medemblik waait het drie dagen stevig uit het zuidwesten. Zodra we een noordelijk windje krijgen, besluiten we naar het zuiden te zeilen. Volgens de weersverwachting staat er de komende dagen een oostelijke wind. Daar willen we van profiteren. Hellevoetsluis is onze bestemming en als de wind doet wat…

  Lees meer…


 • Voor anker bij het Stoommuseum

  Voor anker bij het Stoommuseum

  In al die jaren dat we op het IJsselmeer hebben gezeild, zijn we nog nooit in het kommetje bij het Stoommuseum in Medemblik geweest. Prachtige plek waar je beschut kunt liggen voor bijna alle winden. Strandje in de buurt. Er is zelfs een steiger waar je comfortabel uit je bijboot kunt stappen om even de…

  Lees meer…


 • In Medemblik wachten op de stoomtram

  In Medemblik wachten op de stoomtram

  Na enige discussie worden we het eens, met de NOMAS zijn we zeker tien jaar niet in Medemblik geweest. Tijd voor een bezoek aan deze historische stad. Ook willen we graag de stoomtram eens van nabij zien en een wandeling maken rond kasteel Radboud. Dat lukt. We mogen zelfs de werkplek van de twee machinisten…

  Lees meer…


advertentie


Wij zijn benieuwd naar je reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.