ArtCava

Cava proeven in Area de Celler can Battle

Morgen moeten we in Bacelona onze zoon en zijn viendin ophalen, dus zoeken we een locatie die gemakkelijk te bereiken is en niet te ver van het vliegveld ligt. Na enig zoekwerk komen we uit op de kleine camperplaats van ArtCava, een cava-kelder op slechts veertig minuten van de Catalaanse hoofdstad. Daar wacht ons een aangename verasing.

Zodra we onze camper hebben gestald, begeven we ons naar de receptie. Plichtsgetrouw als we zijn, willen we ons melden voordat we ons in de tuinstoelen nestelen om van het uitzicht – in de verte zien we de contouren van Montserat – te genieten. Dat blijkt allemaal niet nodig, want we zijn nog niet koud binnen of er komt al iemand met een bruisend glas cava naar ons toe.

Cava op je nuchtere maag

Voorzichtig proeven we, aangemoedigd door de vrolijke Spanjaard. Nog maar net is ons eerste glas leeg of hij staat al klaar met een andere fles. Die moeten we zeker proeven. En deze ook. En die mogen we niet overslaan. Als we een uur verder zijn, hebben we verschillende glazen cava achterover geslagen en op een bijna nuchtere maag begint dat zijn tol te eisen.

ArtCava
Bij ArtCava staan we tussen de wijngaarden.

Met een minder heldere blik en met een aantal flessen verlaten we de proeverij om bij de camper bij te komen van deze enerverende ontvangst. Okay, we geven het toe. De gehele middag doen we extra rustig aan en zeggen we voortdurend tegen elkaar dat het uitzicht zo fraai is.

Camperen en cava

ArtCava is een plek die je wat ons betreft niet mag overslaan als je door Catalonië trekt. De ondeneming bestaat uit twee ondernemers: Èric, de wijnmaker is, en Ignasi, die de zakelijke kat regelt. “In 2004 hebben we onze droom waargemaakt. Tijdens een avondje cava drinken hadden we een idee: een kleine wijnmakerij op een aantrekkelijke locatie in een van de belangrijkste wijnregio’s van Europa, de Penedès. Dat is wat we wilden. En dat is gelukt”, vertellen ze. Elk jaar maken ze nu 18.000 flessen ambachtelijke cava. Zonder chemicaliën en andere kunstmatige toevoegingen.

ArtCava
Wel stroom en water, maar geen gelegenheid om het cassettetoilet te legen.

Deze camperplaats vinden we een aanrader van de bovenste plank. Niet alleen vanwege de heerlijke producten die hier verkrijgbaar zijn, maar vooral ook door de vriendelijke en enthousiaste ontvangst die ons ten deel viel. Bovendien sta je hier gratis als je iets koopt in de bodega.

ArtCava
ArtCava is een wijnhuis met een camperplaats.

Ankie en Cees

Ankie en Cees van Dijk
Ankie en Cees van Dijk.

Onderweg naar bekende en onbekende bestemmingen. Ankie en Cees van Dijk reizen, ontdekken en bloggen.

Lees meer…


Advertentie

NOMAS nieuwsflits

Blijf op de hoogte van onze belevenissen en ontvang gratis tips over onze trips.


AdvertentieMeer berichten

 • Boerderijmuseum in Salitja

  Museumboerderij Granja Mas Bes.

  In Peñíscola hebben we ons ondergedompeld in de historie van de rooms katholieke kerk. Vol nieuwe indrukken zetten we nu koers naar Sant Carles de la Ràpita. Daarna rijden we naar Salitja waar we een plekje vinden bij een boerderij waar we onze ogen uitkijken in het ‘agarisch museum’. In het boerderijmuseum krijgen we een […]

  Lees meer…


 • Klimmen naar het kasteel in Peñíscola

  Peñiscola, kasetel.

  In vele opzichten bezorgde Pego ons een aangename verrassing. Na een tussenstop in Moncofa rijden we door naar Peñíscola, een toeristische trekpleister van de eerste orde. Enkele jaren geleden waren we ook hier, maar toen bezochten we het kasteel niet. Dat doen we nu wel en daar krijgen we geen spijt van. Voordat we Pego…

  Lees meer…


 • Palmbladeren en processies in Pego

  Pego, interieur van de kerk.

  Op Costa Blanca, de camperplaats in l’Alfaz del Pi, blijven we vier dagen staan om na alle indrukken van de afgelopen weken een beetje op adem te komen. Dan komt onvermijdelijk het moment waarop we stapsgewijs aan de reis terug naar Nederland moeten beginnen. Daar willen we ongeveer vier weken voor uittrekken. Tijd genoeg voor…

  Lees meer…


 • Op de fiets naar Alicante

  Alicante

  Nu we de grotwoningen en de indrukwekkende kathedraal hebben bekeken, besluiten we een aantrekkelijkere plek voor de nacht te zoeken dan de inspiratieloze parkeerplaats van Guadix. Die vinden we aan het strand bij Urbanova ten zuiden van Alicante. Eerst rijden we naar Vélez Rubio. In de tweede helft van de middag arriveren we op de…

  Lees meer…


advertentie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.