Cava proeven in Area de Celler can Battle

Cava proeven in Area de Celler can Battle

Morgen moeten we in Bacelona onze zoon en zijn viendin ophalen, dus zoeken we een locatie die gemakkelijk te bereiken is en niet te ver van het vliegveld ligt. Na enig zoekwerk komen we uit op de kleine camperplaats van ArtCava, een cava-kelder op slechts veertig minuten van de Catalaanse hoofdstad. Daar wacht ons een aangename verasing.

Zodra we onze camper hebben gestald, begeven we ons naar de receptie. Plichtsgetrouw als we zijn, willen we ons melden voordat we ons in de tuinstoelen nestelen om van het uitzicht – in de verte zien we de contouren van Montserat – te genieten. Dat blijkt allemaal niet nodig, want we zijn nog niet koud binnen of er komt al iemand met een bruisend glas cava naar ons toe.

Cava op je nuchtere maag

Voorzichtig proeven we, aangemoedigd door de vrolijke Spanjaard. Nog maar net is ons eerste glas leeg of hij staat al klaar met een andere fles. Die moeten we zeker proeven. En deze ook. En die mogen we niet overslaan. Als we een uur verder zijn, hebben we verschillende glazen cava achterover geslagen en op een bijna nuchtere maag begint dat zijn tol te eisen.

ArtCava
Bij ArtCava staan we tussen de wijngaarden.

Met een minder heldere blik en met een aantal flessen verlaten we de proeverij om bij de camper bij te komen van deze enerverende ontvangst. Okay, we geven het toe. De gehele middag doen we extra rustig aan en zeggen we voortdurend tegen elkaar dat het uitzicht zo fraai is.

Camperen en cava

ArtCava is een plek die je wat ons betreft niet mag overslaan als je door Catalonië trekt. De ondeneming bestaat uit twee ondernemers: Èric, de wijnmaker is, en Ignasi, die de zakelijke kat regelt. “In 2004 hebben we onze droom waargemaakt. Tijdens een avondje cava drinken hadden we een idee: een kleine wijnmakerij op een aantrekkelijke locatie in een van de belangrijkste wijnregio’s van Europa, de Penedès. Dat is wat we wilden. En dat is gelukt”, vertellen ze. Elk jaar maken ze nu 18.000 flessen ambachtelijke cava. Zonder chemicaliën en andere kunstmatige toevoegingen.

ArtCava
Wel stroom en water, maar geen gelegenheid om het cassettetoilet te legen.

Deze camperplaats vinden we een aanrader van de bovenste plank. Niet alleen vanwege de heerlijke producten die hier verkrijgbaar zijn, maar vooral ook door de vriendelijke en enthousiaste ontvangst die ons ten deel viel. Bovendien sta je hier gratis als je iets koopt in de bodega.

ArtCava
ArtCava is een wijnhuis met een camperplaats.

advertentie


Ankie en Cees

Ankie en Cees van Dijk
Ankie en Cees van Dijk.

Onderweg naar bekende en onbekende bestemmingen. Ankie en Cees van Dijk reizen, ontdekken en bloggen.

Lees meer…

NOMAS nieuwsflits

Blijf op de hoogte van onze belevenissen en ontvang gratis tips over onze trips.

ReizenReizen

Meer berichten

 • Volop variatie in Hellevoetsluis

  Volop variatie in Hellevoetsluis

  Dat Hellevoetsluis een vestingstad is wisten we wel, maar dat je in en rond de vestingwerken zoveel kunt beleven hadden we ons nooit gerealiseerd. Ons verblijf in de stad aan het Haringvliet was een echte ontdekkingsreis. Hier kun je heerlijk wandelen rond en in de vesting of in het nabijgelegen natuurgebied, er is strand en […]

  Lees meer…


 • In sneltreinvaart zeilen naar Hellevoetsluis

  In sneltreinvaart zeilen naar Hellevoetsluis

  Op de ankerplek bij het Stoommuseum in Medemblik waait het drie dagen stevig uit het zuidwesten. Zodra we een noordelijk windje krijgen, besluiten we naar het zuiden te zeilen. Volgens de weersverwachting staat er de komende dagen een oostelijke wind. Daar willen we van profiteren. Hellevoetsluis is onze bestemming en als de wind doet wat…

  Lees meer…


 • Voor anker bij het Stoommuseum

  Voor anker bij het Stoommuseum

  In al die jaren dat we op het IJsselmeer hebben gezeild, zijn we nog nooit in het kommetje bij het Stoommuseum in Medemblik geweest. Prachtige plek waar je beschut kunt liggen voor bijna alle winden. Strandje in de buurt. Er is zelfs een steiger waar je comfortabel uit je bijboot kunt stappen om even de…

  Lees meer…


 • In Medemblik wachten op de stoomtram

  In Medemblik wachten op de stoomtram

  Na enige discussie worden we het eens, met de NOMAS zijn we zeker tien jaar niet in Medemblik geweest. Tijd voor een bezoek aan deze historische stad. Ook willen we graag de stoomtram eens van nabij zien en een wandeling maken rond kasteel Radboud. Dat lukt. We mogen zelfs de werkplek van de twee machinisten…

  Lees meer…


advertentie


Wij zijn benieuwd naar je reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.