Cava proeven in Area de Celler can Battle

ArtCava
Vanaf de camperplaats uitzicht op Montserat.

Morgen moeten we in Bacelona onze zoon en zijn viendin ophalen, dus zoeken we een locatie die gemakkelijk te bereiken is en niet te ver van het vliegveld ligt. Na enig zoekwerk komen we uit op de kleine camperplaats van ArtCava, een cava-kelder op slechts veertig minuten van de Catalaanse hoofdstad. Daar wacht ons een aangename verasing.

Zodra we onze camper hebben gestald, begeven we ons naar de receptie. Plichtsgetrouw als we zijn, willen we ons melden voordat we ons in de tuinstoelen nestelen om van het uitzicht – in de verte zien we de contouren van Montserat – te genieten. Dat blijkt allemaal niet nodig, want we zijn nog niet koud binnen of er komt al iemand met een bruisend glas cava naar ons toe.

Cava op je nuchtere maag

Voorzichtig proeven we, aangemoedigd door de vrolijke Spanjaard. Nog maar net is ons eerste glas leeg of hij staat al klaar met een andere fles. Die moeten we zeker proeven. En deze ook. En die mogen we niet overslaan. Als we een uur verder zijn, hebben we verschillende glazen cava achterover geslagen en op een bijna nuchtere maag begint dat zijn tol te eisen.

ArtCava
Bij ArtCava staan we tussen de wijngaarden.

Met een minder heldere blik en met een aantal flessen verlaten we de proeverij om bij de camper bij te komen van deze enerverende ontvangst. Okay, we geven het toe. De gehele middag doen we extra rustig aan en zeggen we voortdurend tegen elkaar dat het uitzicht zo fraai is.

Camperen en cava

ArtCava is een plek die je wat ons betreft niet mag overslaan als je door Catalonië trekt. De ondeneming bestaat uit twee ondernemers: Èric, de wijnmaker is, en Ignasi, die de zakelijke kat regelt. “In 2004 hebben we onze droom waargemaakt. Tijdens een avondje cava drinken hadden we een idee: een kleine wijnmakerij op een aantrekkelijke locatie in een van de belangrijkste wijnregio’s van Europa, de Penedès. Dat is wat we wilden. En dat is gelukt”, vertellen ze. Elk jaar maken ze nu 18.000 flessen ambachtelijke cava. Zonder chemicaliën en andere kunstmatige toevoegingen.

ArtCava
Wel stroom en water, maar geen gelegenheid om het cassettetoilet te legen.

Deze camperplaats vinden we een aanrader van de bovenste plank. Niet alleen vanwege de heerlijke producten die hier verkrijgbaar zijn, maar vooral ook door de vriendelijke en enthousiaste ontvangst die ons ten deel viel. Bovendien sta je hier gratis als je iets koopt in de bodega.

ArtCava
ArtCava is een wijnhuis met een camperplaats.
Geplaatst in Reisblog en getagd met .

Wij zijn benieuwd naar je reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.