ArtCava

Cava proeven in Area de Celler can Battle

Morgen moeten we in Bacelona onze zoon en zijn viendin ophalen, dus zoeken we een locatie die gemakkelijk te bereiken is en niet te ver van het vliegveld ligt. Na enig zoekwerk komen we uit op de kleine camperplaats van ArtCava, een cava-kelder op slechts veertig minuten van de Catalaanse hoofdstad. Daar wacht ons een aangename verasing.

Zodra we onze camper hebben gestald, begeven we ons naar de receptie. Plichtsgetrouw als we zijn, willen we ons melden voordat we ons in de tuinstoelen nestelen om van het uitzicht – in de verte zien we de contouren van Montserat – te genieten. Dat blijkt allemaal niet nodig, want we zijn nog niet koud binnen of er komt al iemand met een bruisend glas cava naar ons toe.

Cava op je nuchtere maag

Voorzichtig proeven we, aangemoedigd door de vrolijke Spanjaard. Nog maar net is ons eerste glas leeg of hij staat al klaar met een andere fles. Die moeten we zeker proeven. En deze ook. En die mogen we niet overslaan. Als we een uur verder zijn, hebben we verschillende glazen cava achterover geslagen en op een bijna nuchtere maag begint dat zijn tol te eisen.

ArtCava
Bij ArtCava staan we tussen de wijngaarden.

Met een minder heldere blik en met een aantal flessen verlaten we de proeverij om bij de camper bij te komen van deze enerverende ontvangst. Okay, we geven het toe. De gehele middag doen we extra rustig aan en zeggen we voortdurend tegen elkaar dat het uitzicht zo fraai is.

Camperen en cava

ArtCava is een plek die je wat ons betreft niet mag overslaan als je door Catalonië trekt. De ondeneming bestaat uit twee ondernemers: Èric, de wijnmaker is, en Ignasi, die de zakelijke kat regelt. “In 2004 hebben we onze droom waargemaakt. Tijdens een avondje cava drinken hadden we een idee: een kleine wijnmakerij op een aantrekkelijke locatie in een van de belangrijkste wijnregio’s van Europa, de Penedès. Dat is wat we wilden. En dat is gelukt”, vertellen ze. Elk jaar maken ze nu 18.000 flessen ambachtelijke cava. Zonder chemicaliën en andere kunstmatige toevoegingen.

ArtCava
Wel stroom en water, maar geen gelegenheid om het cassettetoilet te legen.

Deze camperplaats vinden we een aanrader van de bovenste plank. Niet alleen vanwege de heerlijke producten die hier verkrijgbaar zijn, maar vooral ook door de vriendelijke en enthousiaste ontvangst die ons ten deel viel. Bovendien sta je hier gratis als je iets koopt in de bodega.

ArtCava
ArtCava is een wijnhuis met een camperplaats.

Ankie en Cees

Ankie en Cees.
Ankie en Cees van Dijk.

Onderweg naar bekende en onbekende bestemmingen. Ankie en Cees van Dijk reizen, ontdekken en bloggen.

Lees meer…


Advertentie

NOMAS nieuwsflits

Blijf op de hoogte van onze belevenissen en ontvang gratis tips over onze trips.


AdvertentieMeer berichten

 • Varen onder de grond in Vall d’Uixo

  Coves de Sant Josep.

  Als je tientallen jaren je vrije tijd op boten hebt doorgebracht, blijft het water trekken. Nog niet eerder maakten we een vaartocht in de ingewanden van de aarde zoals in de grotten van La Vall d’Uixo. Ook zetten we twaalfduizend stappen om een kasteel in Onda te bezoeken, maken we een tussenstop in Les Coves…

  Lees meer…


 • Terug in de tijd in Besalú

  Besalu, Spanje

  Vaak hebben we gelezen over de verborgen parels in Catalonië. Nu het toeristenseizoen nog niet is losgebarsten besluiten we op zoek te gaan naar die historische schatten. Zo belanden we in Besalú, een eeuwenoud stadje aan de rand van La Garrocha, een vulkaanlandschap vol kraters, kegels en oude lavastromen. Besalú is een schilderachtige stadje in…

  Lees meer…


 • Is een camperbus iets voor ons?

  Camper bij Camping Severin

  Onze zoektocht naar een camper heeft nog niets opgeleverd, maar we willen er toch een paar dagen op uit. Dus huren we een camperbus. Zo kunnen we ook proberen of dat iets voor ons is. Zo’n camperbus lijkt ideaal om veel te reizen, maar of we er zelf een zullen aanschaffen… Hoewel het aanbod van…

  Lees meer…


 • Met de trein naar het kasteel

  Strand van Calpe met de rots.

  Nu we de omgeving van San Rafael del Rio, onze nieuwe woonplaats, een beetje hebben verkend, wordt het tijd voor een familiebezoek in Pego en opnieuw een zoektocht naar onbekende pareltjes. Ook waaien we even lekker uit in Calpe en op de terugreis stoppen we in Xativa. Waarom is deze stad uitgestorven als wij er…

  Lees meer…


advertentie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.