Met Eye TV kunt u tv kijken op de laptop.

TV kijken op de laptop (Digitenne)

TV kijken op een MacBook Pro
TV kijken op een laptop.

Lang hebben we er over lopen dubben. Uiteindelijk hebben we de knoop doorgehakt. Er komt geen televisie aan boord. Maar we hebben een alternatief gevonden: de Eye TV. Het systeem is simpel. Een soort USB-stick met twee aansluitingen voor antennes. Daar kunnen inderdaad twee kleine antennes (op een voetje) op worden aangesloten.

Afstandbediening

Het pakket wordt zelfs geleverd met een heuse afstandsbediening, maar die blijkt in de praktijk eigenlijk niet te worden gebruikt. Althans dat doen wij niet. Dan is er natuurlijk de software, want er moet wel een programma worden geïnstalleerd. Ook dat levert geen problemen op.

Iets ingewikkelder wordt het als we de zaak aan de gang willen brengen en inderdaad beeld op het scherm willen brengen. Een keer de MacBook opnieuw opstarten verhelpt het knelpunt. De Nederlandse publieke zenders verschijnen vervolgens haarscherp op het beeldscherm. Andere kanalen worden wel ontvangen, maar om programma’s te kunnen bekijken is een abonnement op Digitenne nodig.

Nationale TV-zenders

In het buitenland schijn je meer nationale zenders te kunnen ontvangen. Onze zoon heeft het systeem tijdens zijn reizen op een koopvaardijschip met succes gebruikt. Zelf hebben we het nog niet kunnen uitproberen.

Met Eye TV kunt u tv kijken op de laptop.
Eye TV

De programmatuur omvat ook een tv-gids, het is mogelijk een programma te pauzeren en een uitzending op te nemen. Voor ons is het vooralsnog een prima alternatief voor een complete tv-installatie. Hoe het tijdens onze reizen in het buitenland gaat uitpakken? We houden u op de hoogte.

Voor de iPad

Er is ook een app voor de iPad die het mogelijk maakt in combinatie met de ontvangst op de computer televisie te kijken op de tablet. We hebben het niet geprobeerd, maar uit de reacties van gebruikers kunnen we afleiden dat het werkt. Meer weten? Kijk in de AppStore van Apple en zoek Eye TV voor iPhone en iPad. Meer informatie over het systeem is te vinden op www.elgato.com. Bij www.bol.com wordt het basissysteem aangeboden voor rond de 100 euro.


Ankie en Cees

Ankie en Cees.
Ankie en Cees van Dijk.

Onderweg naar bekende en onbekende bestemmingen. Ankie en Cees van Dijk reizen, ontdekken en bloggen.

Lees meer…


Advertentie

NOMAS nieuwsflits

Blijf op de hoogte van onze belevenissen en ontvang gratis tips over onze trips.


AdvertentieMeer berichten

 • Uitstapje naar bruisend Altea

  Uitzicht vanaf de oude stad van Altea.

  Onze reisplannen waren anders, maar we aarzelen nooit om onze route bij te stellen als dat nodig is. Zo komen we opnieuw terecht in Altea. Daar vinden we na afloop van de weekmarkt een plaatsje op een van de gratis camperplekken op korte afstand van de boulevard en het oude centrum. Tijdens ons verblijf op…

  Lees meer…


 • Bochtige route door de bergen

  Moraira

  Even lijkt het weer ons minder goed gezind, maar in de zon en uit de wind is het aan de kust prima uit te houden. Dat merken we als we in Moraira arriveren. Vandaar maken we een tussenstop in Albir en staan we een paar dagen in Pego. Via een prachtige bergroute belanden we in…

  Lees meer…


 • Varen onder de grond in Vall d’Uixo

  Coves de Sant Josep.

  Als je tientallen jaren je vrije tijd op boten hebt doorgebracht, blijft het water trekken. Nog niet eerder maakten we een vaartocht in de ingewanden van de aarde zoals in de grotten van La Vall d’Uixo. Ook zetten we twaalfduizend stappen om een kasteel in Onda te bezoeken, maken we een tussenstop in Les Coves…

  Lees meer…


 • Terug in de tijd in Besalú

  Besalu, Spanje

  Vaak hebben we gelezen over de verborgen parels in Catalonië. Nu het toeristenseizoen nog niet is losgebarsten besluiten we op zoek te gaan naar die historische schatten. Zo belanden we in Besalú, een eeuwenoud stadje aan de rand van La Garrocha, een vulkaanlandschap vol kraters, kegels en oude lavastromen. Besalú is een schilderachtige stadje in…

  Lees meer…


advertentie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.