TV kijken op de laptop (Digitenne)

TV kijken op een MacBook Pro
TV kijken op een laptop.

Lang hebben we er over lopen dubben. Uiteindelijk hebben we de knoop doorgehakt. Er komt geen televisie aan boord. Maar we hebben een alternatief gevonden: de Eye TV. Het systeem is simpel. Een soort USB-stick met twee aansluitingen voor antennes. Daar kunnen inderdaad twee kleine antennes (op een voetje) op worden aangesloten.

Afstandbediening

Het pakket wordt zelfs geleverd met een heuse afstandsbediening, maar die blijkt in de praktijk eigenlijk niet te worden gebruikt. Althans dat doen wij niet. Dan is er natuurlijk de software, want er moet wel een programma worden geïnstalleerd. Ook dat levert geen problemen op.

Iets ingewikkelder wordt het als we de zaak aan de gang willen brengen en inderdaad beeld op het scherm willen brengen. Een keer de MacBook opnieuw opstarten verhelpt het knelpunt. De Nederlandse publieke zenders verschijnen vervolgens haarscherp op het beeldscherm. Andere kanalen worden wel ontvangen, maar om programma’s te kunnen bekijken is een abonnement op Digitenne nodig.

Nationale TV-zenders

In het buitenland schijn je meer nationale zenders te kunnen ontvangen. Onze zoon heeft het systeem tijdens zijn reizen op een koopvaardijschip met succes gebruikt. Zelf hebben we het nog niet kunnen uitproberen.

Met Eye TV kunt u tv kijken op de laptop.
Eye TV

De programmatuur omvat ook een tv-gids, het is mogelijk een programma te pauzeren en een uitzending op te nemen. Voor ons is het vooralsnog een prima alternatief voor een complete tv-installatie. Hoe het tijdens onze reizen in het buitenland gaat uitpakken? We houden u op de hoogte.

Voor de iPad

Er is ook een app voor de iPad die het mogelijk maakt in combinatie met de ontvangst op de computer televisie te kijken op de tablet. We hebben het niet geprobeerd, maar uit de reacties van gebruikers kunnen we afleiden dat het werkt. Meer weten? Kijk in de AppStore van Apple en zoek Eye TV voor iPhone en iPad. Meer informatie over het systeem is te vinden op www.elgato.com. Bij www.bol.com wordt het basissysteem aangeboden van rond de 100 euro.

Geplaatst in Techniek en getagd met , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.