Maidentrip na de storm

Maidentrip NOMASAfgelopen winter heeft het aan de westkust van Frankrijk behoorlijk gestormd. Herhaaldelijk vroegen we ons af of onze geliefde NOMAS de barre weersomstandigheden goed zou doorstaan. Gelukkig hielden de havenmeesters de zaak goed in het oog en lagen we op een redelijk beschut plekje.

Toch moesten we na de eerste zware storm van het seizoen – inderdaad, die van 5 december 2013 – vaststellen dat onze boot er niet zonder kleerscheuren vanaf was gekomen. Een afgebroken verhaalkam en een beschadigde voetrail als gevolg van windkracht 12.

Weer in topvorm

Een weekend flink klussen heeft er echter voor gezorgd dat onze boot weer in topvorm is. De schade is onzichtbaar hersteld, de zeilen staan er weer op en het vuil van de afgelopen winter hebben we er met hogedruk afgespoten.

Natuurlijk wilden we niet naar huis voordat we een korte ‘maidentrip’ in de haven hadden gemaakt. Inderdaad, daarom hangen de stootwillen nog in slagorde aan de reling. En de motor? Een keer starten en lopen. Als een zonnetje.

 

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Over Cees van Dijk

Cees werkte als hoofdredacteur bij een grote uitgeverij. Nu werkt hij freelance voor verschillende kranten, schrijft en redigeert hij teksten, organiseert hij schrijfcursussen en -workshops, geeft hij teksttrainingen en begeleidt hij auteurs. Zie www.ceesvandijk.nl.

Wij zijn benieuwd naar uw reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.